Spotkanie: Barcelona - Liverpool
Typ:
2 drużyna wygra spotkanie - zakład bez remisu (remis=zwrot)
Kurs:
3
Stawka:
10j
Bukmacher :
STS
WYNIK:
3:0
STAN KONTA:
+25j
SŁÓW PARĘ:
BARCELONA ????
LIVERPOOL
Bongiorno,
Liverpool zagra dziś na wyjeździe z Barceloną w pierwszym półfinałowym meczu Ligi Mistrzów.
Katalończycy z łatwością przeszli w 1/4 finałów Manchester United, które w ostatnim czasie jest w wielkim dołku . W tym dwumeczu Barcelona niedość że nie straciła gola to wygrała dwumecz wynikiem 4:0. Lecz zespół the Reds poziomem na dzień dzisiejszy przewyższa drużnę z Manchesteru.Barcelona ma zapewnione już pierwsze miejsce w lidze co daje im wiele luzu w przeciwieństwie do The Reds które ma ten ciężar na głowie i walczy o 1 miejsce w lidze. Będzie to 16 półfinał Barcelony w Lidze Mistrzów/Pucharze Europy, do tej pory Barca siedem razy awansowała do finału i osiem razy odpadała. Trzy z ośmiu porażek w tej fazie rozgrywek przyszły po rywalizacji z angielskimi drużynami, z którymi Katalończycy wygrali w półfinale tylko raz.
Gracze gości podobnie jak Barcelona zdeklasowali FC Porto w 1/4 finałów
LM i wygrali na swoim boisku 2:0, ale na wyjeździe strzelili dwa razy więcej goli pokonując przeciwników aż 4:1. Gracze The Reds spisują się w tym sezonie znakomicie i
Premier League przegrali w tym sezonie zaledwie jedno spotkanie. Są w życiowej formie którą utrzymują od bardzo długiego czasu. Dla gości jedenasty półfinał najważniejszych rozgrywek w Europie i dotąd drużyna ma bardzo dobry bilans: osiem zwycięstw i ledwie dwie porażki. Liverpool jest niepokonany w dziesięciu ostatnich dwumeczach w europejskich pucharach biorąc pod uwagę także
eliminacje. Ich ogólny bilans na Hiszpańskich ziemiach to siedem zwycięstw, pięć remisów i pięć porażek.
W tym meczu można będzie liczyć na wiele emocji i zaciętą walkę obu zespołów, poziom obu zespołów godny jest finału i ciężko jest przesądzić jednoznacznie która z drużyn jest lepsza. Według mnie podopieczni Juegena Kloppa sprawią ekipie Valverde spore problemy, a w meczu Liverpool pewnością będzie szukał swoich szans po szybkich atakach. Mimo iż obrona Barcelony gra całkiem solidnie drużyna Kloppa może mieć okazje. W dobrej formie od dłuższego czasu jest Mane, a do właściwej dyspozycji zdaje się powracać także Salah dlatego można liczyć na gola ze strony gości co według mnie może zapewnić zwycięstwo drużynie z Liverpoolu. Im więcej bramek strzeli drużyna gości tym lepsza zaliczka na mecz u siebie, co będzie starała się drużyna gości wypracować. Ja w tym meczu typuje zwycięstwo Liverpoolu (remis=zwrot), liczę na tę solidną drużynę, a kurs jest naprawdę świetny.
Rozważałem opcję zagrania typu że goście strzelą (kurs @1,40) oraz Liverpool wygra jedna bramką (kurs @6) co polecam do przeanalizowania.
Zdrówka ????