W rewanżu zapewne będziemy mieli podobny scenariusz. Bayern będzie walił głową w zamurowane Atletico, chyba, że strzelą szybko gola, w co nie chce mi się za bardzo wierzyć, patrząc na wczorajszy poziom gry obronnej.
Bukmacherka to nie tylko sam wynik, ale przede wszystkim umiejętność przewidzenia jak mecz się potoczy. Wrazenia estetyczne nie maja zadnego znaczenia, nie wiem po co tyle komentarzy na temat tego czy mecz sie podobał czy nie - od tego są fora sportowe, a tutaj chcemy zarobić kasę.
Osobiscie postawiłem over RR Bayernu, skłaniając się do inicjatywy po stronie druzyny z Monachium i gol dla Atletico był mi na rękę. Przez większość drugiej polowy biłem się z myslami aby puscic na
live X2, Bayern mocno przycisnął, a Atletico podobnie jak w meczu z Barceloną nie wytrzymali intensywnosci i opadłi z sił, nie było juz pressingu na całym boisku. W mojej ocenie spoźniona zmiana z Mullerem, to jest facet, który zawsze odnajduje sie w zamieszaniu pod bramką, a tego nie brakowało wczoraj. Decydowały niuanse, jak centymetry przy strzale Allaby.
Mam wrazenie, że Bayern wyciąganie wnioski i pyknie Aletico w rewanzu, 3:0. Tak, wiem - wszystko temu przeczy, obrona Simeone to poezja, ale nie da sie wytrzymac z Bayernem 180 minut bez straty gola, oni mają za wysoką jakość. Mysle rowniez, ze Bayern wyjdzie trójką z tyłu, rzuci wiecej sił do srodka pola i na skrzydła, rozciągną Atletico, a bez asekuracji ich oborna moze sie w koncu sypnąć.
To moje wnioski po wczorajszym meczu, dlatego juz teraz pobieram:
Bayern win: 1,5
Awans Bayern 2,1
Bayern wygra obydwie połowy: 4,00
Bayern over RR (brak kursu)
Gram juz teraz Bayern, bo Bawarczycy mają rozstrzygnięta ligę, Pep ich pewnie będzie oszczędzał. Atletico bije sie o mistrza, eksploatacja plus ewentualne kontuzje mogą tylko obnizyc kursy na Bayern.