Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji Europy , Półfinał
Godzina: 21:00
Spotkanie: West Ham - Alkmaar
Typ: Superbets :Obie strzela i obie powyżej 1.5 kartek
Kurs: 5.00
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Uważam, że ten mecz półfinałowy będzie otwarty, a to za sprawą tego, że West Ham, które jest wskazywane jako faworyt nie jest jakimś tuzem defensywy. W
Premier League mają 50 straconych bramek w 35 meczach. W ostatnich 5 meczach . Na ostatnie 10 meczy tylko 3 razy zdołali zachować czyste konto.
Naprzeciw West Ham stanie Alkmaar, a to nie są jakieś ogórki żeby aż tak bardzo West Ham faworyzować . Strzelają całkiem sporo w Holandii, bo 59 bramek w 31 meczach . Byli też wstanie wygrać dwumecz z Anderlechtem w poprzedniej rundzie mimo przegranego pierwszego meczu 2:0 . Alkmaar jest tutaj w stanie jak najbardziej bramkę strzelić . West Ham na swoim stadionie bramkę też zazwyczaj strzela, także BTS powinien tu siąść na spokojnie.
Dokładam do tego kartki, bo to już jest taka faza rozgrywek, że gra powinna się trochę zaostrzyć, zwłaszcza że dla mnie jest to bardziej wyrównany mecz niż wskazują na to kursy. Nie będę przytaczał tutaj statystyk kartkowych tych drużyn ze swoich ligowych meczy, bo zarówno w Anglii jak i Holandii sędziowie pokazują mało kartek. Dla mnie 2 kartki na drużynę przy wyrównanym pojedynku to linia jak najbardziej do pokrycia . W poprzedniej rundzie West Ham z Gent w pierwszym meczu kiedy Gent umiało się postawić i mecz zakończył się 1:1 zdobył 3 kartki, z AEK larnaca też ta linie kartek pokryli w jednym meczu. Nie pokrywali linii gdy wysoko prowadzili, a jak mówię ja widzę mecz wyrównany . Alkmaar swoje 2 kartki również powinien dołożyć, bo dla nich awans do tej fazy to już spore osiągnięcie i będą ostro walczyć tut o dobry wynik.
Sędzia do kartek Turek Meller, taki średniak , ale te linie 2 kartek na drużynę są i dla niego do osiągnięcia.
Proponuję też pograć osobno overy bramkowe i kartkowe.
Over 5.5 kartek w meczu stoi po kursie aż 4.00 na
superbet i do jutra raczej spadnie .