Nie mam sprecyzowanych typów na dziś, ciągle się nad tym zastanawiam, ciekaw jestem uwag i opinii innych, ale ja bym to widział tak:
Hannover- Machaczkała 2 @ 3,0 albo X2 @ 1,57
Oglądałem 1 mecz i tam gdyby nie szczęście Niemców skończyłoby się pogromem, bramkę strzelili dość szczęśliwie i szybko, później Eto'o przestrzelił karnego a i tak skończyło się 3-1. Teraz
Niemcy jak myślą o awansie muszą się otworzyć i gonić wynik a musi się skończyć kontrami. W Anży cały skład dostępny, wiadomo, że nie grają jeszcze ligi ale po pierwszym meczu widać że kondycyjnie jest ok (zresztą Hiddink to poważny trener). Jedyne co mnie zastanawia to podejście Hannoveru do tematu, czy mają jeszcze idee walczyć czy puszczą temat, z tego wynika moja niepewność do czystej 2, bo że Anży tego nie przegra to jestem pewny, zwłaszcza biorąc pod uwagę grę obronna Hannoveru.
Dnipro- Basel 1 @ 1,66 albo Dnipro Awans @ 3,75
Tutaj muszę zacząć od tego, że osobiście to byłem w lekkim szoku po wyniku 1 spotkania, 2-0 dla Szwajcarów pomimo dość wyrównanego spotkania, gdzie bardziej Dnipro było słabe niż Bazylea dobra (1 bramka dla Basel bardzo obrazowo oddaje to o czym mówię).
Jeśli spojrzeć na statystyki po tym meczu to w strzałach celnych było 4-3, niecelnych 0-6 na korzyść Dnipro.
Idąc dalej, dzisiaj troszkę osłabiona będzie Bazylea bo zabraknie:
P.Degen (PO); A.Frei (N), Bobadilla (N) Streller (N)
Czyli 2 najbardziej znanych i doświadczonych napastników, w tym kapitan Streller nawet strzelił jedną z bramek w 1 meczu.
Co do Dnipro to bez absencji (przynajmniej nie znalazłem informacji).
Kolejna ważna rzecz to, ze o ile Dnipro ligi nie gra to Basel ważny mecz z Grashoppers w weekend.
Dnipro u siebie w tym sezonie
LE wszytskie mecze wygrane (Liberec 4-2, PSV 2-0, Napoli 3-1, AIK 4-0)
Basel na wyjazdach 0-0 ze Sportingiem, porażka 2-1 z Videotonem i 0-0 z Genkiem.
Dla mnie wygrana Dnipro pewna, pytanie czy to będzie 3-0, 4-1 czy też Basel ten awans wybroni.
Inny typ który warto moim zdaniem rozważyć to granie że Dnipro wygra do zera.