Ja ze swojej strony postaram się jak najlepiej wypowiedzieć na temat meczy angielskich zespołów w
LE i ewentualnych typów.Na pierwszy rzut oka jak dla mnie kurs
5,00 na Lyon w starciu z Tottenhamem to lekka przesada.Koguty może i 3-4 mecze do tyłu mogły się podobać przede wszystkim pod względem gry całej drużyny jednak ich dwa ostatnie mecze to nic innego jak One Men Team vs WBA i Newcastle.Dwie wygrane,trzy bramki zdobył Gareth Bale ,a inni zawodnicy Spurs po prostu się przyglądali.Najlepiej podsumował to komentator Canal+ Andrzej Twarowski:"Jak nie wiesz co masz zrobić z piłką to podaj do Bale'a,a potem pobiegnij mu pogratulować".Nic dodać nic ująć.Jednak gdybym już na siłę mógł kogoś wyróżnić to Parkera który po kontuzji gra całkiem całkiem i dobrze dowodzi drugą linią Spurs,a także nowy nabytek Holtby,który też przyzwoicie zaprezentował się w meczu przeciwko Newcastle.Ja osobiście wybrałbym tu BTS,bo przypomnę tylko,że na White Hart Lane w
LE grały do tej pory trzy drużyny,mianowicie Lazio które zremisowało 0:0,a Libor Kozak potrafił zmarnować 6 setek<3,więc tu przy odrobinie szczęścia również ze strony Tottenhamu BTS paść powinien,dalej taka "firma" jak Maribor,który przegrał 3:1 ale bramkę wpakował no i tak samo zakończył się przyjazd Panathinaikosu który również mimo porażki gola potrafił zdobyć.W przypadku tego spotkania wstrzymałbym się do oficjalnych składów i gdyby jakimś przypadkiem zabrakło Bale'a to
Lyon DNB lub X|2| wyglądałby całkiem zachęcająco.A gdyby pan robot jednak występował co raczej jest bardziej prawdopodobne to
BTS po kursie 1,95 w Williamie jak najbardziej do gry.
W kolejnym spotkaniu czyli Sparta Praga vs Chelsea najbardziej widzi mi się typ
Powyżej 2,5 po kursie 1,91.Londyńczycy zapowiadają,że będą chcieli powalczyć o wygranie tych rozgrywek.Zgodni w tej kwestii są zarówno kapitan The Blues John Terry jak i obecny trener Rafa Benitez.Skład Chelsea,który jest awizowany na dzisiejszy mecz wygląda obiecująco,bo jest praktycznie najmocniejszy z możliwych.Sami Londyńczycy przy dobrej grze są w stanie wbić trzy gole,a gdy walkę u siebie podejmą Czesi są również w stanie coś strzelić.Obrona angielskiej drużyny nie jest monolitem,a ostatnimi czasy obrońcą przytrafiały się klopsy.Mam tu na myśli mecz zawalony przez Ivanovica ze Swansea w pucharze i błędy Terrego w meczu ligowym z Reading.Kurs wydaje się dobry,a jak spojrzeć na mecze grupowe Czechów u siebie można zobaczyć wyniki 1:1 z Lyonem,3:1 Bilbao i 3:1 z drużyną z Izraela.
Trzecim meczem będzie rywalizacja pomiędzy Newcastle,a ukraińskim Metalistem.Gospodarze tego spotkania w ostatnim okienku transferowym nie próżnowali i kupili kolejną grupę zawodników z Francjii co na pewno było nie głupim ruchem.Ich gra może od tego momentu drastycznie się nie zmieniła jednak widoczne są pewne postępy,a przede wszystkim lepsze wyniki.Tu będę polował na
BTS po kursie 1,73,jeżeli ekipa angielska zagra swoim w miarę optymalnym składem,szczególnie jeśli chodzi o zawodników ofensywnych.Cisse,Sissoko czy Cabaye to bardzo groźni zawodnicy i jeżeli dziś wystąpią powinni zapewnić gospodarzom gola.O drużynie gości za dużo napisać nie mogę.Wiem tyle,że nie jest to ich pierwszy występ w europejskich pucharach, posiadają skład na wzór Szachtara Donieck,czyli grupa utalentowanych brazylijskich piłkarzy+zawodnicy z Ukrainy.Obecnie zajmują czwarte miejsce w lidze i po ich dotychczasowych występach w fazie grupowej liczę,że dziś będą w stanie strzelić przynajmniej jednego gola,szczególnie gdy Newcastle traciło gola w 6 z 8 ostatnich spotkań.Możliwe,że dziś szanse debitu dostaną nowi obrońcy Mbiwa i Haidara,a więc zgranie formacji defensywnej gospodarzy może nie być ich atutem tego dnia.
Ostatnie spotkanie Zenitu z Liverpoolem to dla mnie
NO BET.Anglicy grają ostatnimi czasy na prawdę dobry
football ale brak im skuteczności co najlepiej pokazał mecz z WBA i dziś bez skutecznej gry może im być ciężko.Rosjanie grają u siebie,tak na prawdę nie wiadomo na co ich stać i w dodatku panują tam nie za ciekawe warunki atmosferyczne.Mecz zagadka,nie widzę tu zdecydowanego faworyta i chyba wcale nie niemożliwym rezultatem w tym spotkaniu może być remis.Nawet sam trener The Reds powiedział,że zadowoli go taki wynik.Ja jednak decyduję się pominąć to spotkanie.
Kilka innych suchych typów:
Atletico Madryt vs Rubin Kazań |1| kurs:1,40 - 0:2
Inter vs Cluj BTS kurs:2,05 - 2:0
Stuttgart vs Genk-Genk(+2) kurs:1,44 - 1:1
Machaczkała vs Hannover |1| kurs:1,67 - 3:1