Każdy już prawie opisał ten mecz, to i jeszcze ja opiszę sobie
VS
Ajax - Manchester United 0:2
Typ : MU @ 1,917 Pinnacle
Sympatyzuję za Ajaxem i widziałem wiele meczów w tym roku ich, a może nawet wszystkie. Także to co oni teraz graja to jest straszny piach, aż szkoda patrzeć. Brak porządnego napastnika to raz. Sigthorsson kontuzja. Bułykin to drewno straszne, w ogole nieporozumieniem dla mnie był jego transfer do Ajaxu. Ok, coś się przepchnie i zastawi i powalczy o piłkę. Lepszy jest pewnie pod tym względem od Siema De Jonga, który też tu grywa ale bez powodzenia. Lodeiro nie dostaje okazji za wiele, De Boer mu nie ufa. Skrzydła ostatnio też słabo. Sulejmani daleki od porządnej dyspozycji, Ebecilio i Ozbiliz nie ten kaliber na poziom eruopejskich pucharów. Nie radzili sobie z Utrechtem... Defensywa bez Van Der Wiela, w środku pola brak Janssena i Enoha. Mocne punkty to Eriksen, Vertonghen i Alderweireld. Reszta zawodzi po całości.
Ferguson do Amsterdamu polecial bez Giggsa, Berbatowa, Evry. Ale jest komu grać, sporo zawodników czeka na swoja szansę. Sir Alex mówi, że chce poważnie potraktować te rozgrywki. W sumie może nie blefuje bo prócz Premiership to już na żadnym innym froncie nie pozostali w grze. FA Cup i Calring Cup odpadli. W kontekście tego meczu ważne jest, że w najbliższy weekend Czerwone Diabły nie maja meczu w lidze bo grany jest FA Cup więc tym bardziej Fergie może postawić na najlepszych, a do kadry meczowej wrócili Nani, Cleverley, Jones i Young.
Kadra United: De Gea, Amos; Fabio, Rafael, Evans, Jones, Smalling, Fryers, Ferdinand; Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Scholes, Cleverley, Pogba; Rooney, Hernandez, Welbeck.
Kto by nie wyszedł to zdaje się, że poradzi sobie w tym meczu. Może swojej szansy doczeka się Pogba, a talent w nim jest ogromny. Nawet jakby patrzeć przez pryzmat tego kto ostatnio grał mniej to skład wychodzi taki : De Gea - Smailling, Jones, Evans, Fabio - Nani, Cleverley, Carrick, Young, Chicharito, Wellbeck. A więc dalej mocny. Różne kombinacje moga być naprawdę. MU gra ostatnio dobrze więc na tle beznadziejnego Ajaxu powinien to potwierdzić. Ja atutów piłkarskich po stronie gospodarzy w obecnej formie nie widzę.