>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Życie nieświadome nie jest warte tego, by je przeżyć"

brylant 66

brylant

Użytkownik
Oczywiscietylko wstawiajac taki film mozesz u kogoś wywołać mysl, zeby nie akceptował samego siebie, tymczasem każdy dobry psycholog lub trener (umyslu) twierdzi odwrotnie, więc albo mylą się wykształceni ludzie albo nikomu szerzej nieznany Rodin, proszę odpowiedz, dlaczego ludzie nie mają dążyc do akceptacji siebie... ?

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Streszczę to, co jest w tym nagraniu.

On rozmawia z pewną kobietą i mówi coś w stylu &quot;Wyobraź sobie, że mówisz do mnie: Wiesz Andrzej, lubię Cię. A ja ci odpowiadam: A ja ciebie akceptuję. To tak, jakbym ci w twarz dał.&quot;
A do siebie niby mamy tak mówić?
Dalej wyjaśnia znaczenie słowa akceptacja, że to jest to samo, co powiedzenie komuś: &quot;Masz pewne wady, ale masz też pewne umiejętności. Tych umiejętności jest więcej niż wad, a wady przełknę.&quot;
Czyli mówiąc do kogoś, że go akceptujemy, wbrew pozorom nie jest to nic pozytywnego, tak samo mówiąc do siebie.
I dalej tłumaczy, żeby podejść do siebie z zupełnie innej strony, żeby wykluczyć potrzebę akceptacji, bo przecież nieważne czy coś zaakceptujemy czy nie, gdyż to nie zmieni tego, że coś jest akurat takie, jakie jest. Możemy to ewentualnie zmienić, ale akceptacja tego nie sprawi, że poczujemy się lepiej - i tu podaje przykład osoby, która ma nadwagę, wmawia sobie, że siebie akceptuje, ale gdy stanie przed lustrem wie, że kłamie. Albo pijak, który akceptuje to, że pije i po miesiącu nie ma wyrzutów sumienia, bo mówi sobie &quot;Ja już przecież taki jestem&quot;.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Co to był za link w odpowiedzi na mój poprzedni post? Wcześniej nie miałem możliwości przesłuchania tego. Domyślam się, że był to fragment filmu, ale skoro cytowany był mój wpis, był on adresowany do mnie? Proszę autora usuniętego postu o informację, o co chodzi ????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Jak można być tak głupim, by myśleć, że karty mogą pokazać przyszłość?
Widziałem w jednym z tematów że maturę zdajesz, czas dorosnąć.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Nie przesłuchałeś tych 13 sekund wypowiedzi, prawda? Szkoda, że odpowiadasz opierając się na swoim błędnym założeniu co do jej treści... Bo rozumiem, że uważasz, iż według mnie to, co pokażą karty, bezwzględnie się stanie? Tak wnioskuję po tonie Twojej wypowiedzi. Otóż nie.

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
Nie przesłuchałeś tych 13 sekund wypowiedzi, prawda? Szkoda, że odpowiadasz opierając się na swoim błędnym założeniu co do jej treści... Bo rozumiem, że uważasz, iż według mnie to, co pokażą karty, bezwzględnie się stanie? Tak wnioskuję po tonie Twojej wypowiedzi. Otóż nie.
Sam Twój guru powiedział,że to co jest w kartach niewiele się zda jeżeli sami będziemy kreować swoją rzeczywistość,więc również uważam,że wierzenie w karty i inne horoskopy jest po prostu wyznacznikiem jak bardzo dany człowiek jest ograniczony.
W sumie o trafności stwierdzeń tego Pana i o tym jak dociera do tłumów może świadczyć ilość wyświetleń danych &quot;przekazów&quot;...

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Ale ja wcale nie powiedziałem, że wierzę w karty ???? Podchodzę do tego z dystansem. Naoglądałem się trochę tego przy okazji nagrywania tych programów i moje spostrzeżenie jest takie, że to kwestia interpretacji kart. A, i jeszcze jedna sprawa. Zapewne wszystkim się wydaje (mnie również się tak wydawało), że ktoś wyciągnie karty i one już mówią o wszystkim, o całej przyszłości dotyczącej zadanego pytania. Otóż nie do końca. Bo to jest tak, że większość kart nie mówi o przyszłości, ale o teraźniejszości. I na podstawie tego, jaka jest teraźniejszość, wróżbita ocenia, jaka będzie przyszłość oraz ewentualnie mówi, co należałoby zmienić w teraźniejszości, aby przyszłość była po myśli pytającego. Odnośnie tej teraźniejszości, zwykle się sprawdza, tzn. zwykle pytający potwierdza słowa wróżbity, ale nikt z was przecież nie musi w to wierzyć.

Tak przy okazji, cieszę się, że powstała jakaś dyskusja. Nie żebym chciał tutaj wszystkich oświecić czy coś. Już sama wymiana poglądów jest ciekawa ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Sam Twój guru(...)
Nie no, bez przesady ???? Ja po prostu szanuję faceta, bo w dzisiejszym świecie mówienie o wartościach jest bardzo niemodne, a on ma odwagę mówić to, co uważa za słuszne, ma odwagę się wyłamać i nie patrzy na to, że zdecydowana większość ludzi, którzy widzieli go w tv/słyszeli ma go za jakiegoś pajaca czy kogo tam jeszcze.

W sumie o trafności stwierdzeń tego Pana i o tym jak dociera do tłumów może świadczyć ilość wyświetleń danych &quot;przekazów&quot;...
Idąc podobnym tokiem myślenia mógłbym powiedzieć, że skoro muzyki jazzowej nie słyszy się w radio albo słyszy się ją bardzo sporadycznie, to muzyka ta jest badziewna itd. oraz że Lady Gaga jest najlepszą wokalistką, a Justin Bieber najlepszym wokalistą obecnych czasów, bo mają setki milionów wyświetleń teledysków na youtube. Ale przecież te wyświetlenia nie świadczą o wartości przekazu tych piosenek czy o wysokim poziomie artystycznym aranżacji. Świadczą jedynie o tym, że te utwory są modne. A trudno oczekiwać, by coś, co nie jest modne, było popularne (czyt. miało dużo wyświetleń na youtube), prawda? Właściwie są to dwie sprzeczności.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Witajcie ???? Wszyscy ???? Tak, Ciebie, który właśnie to czytasz, też witam ???? Jak tam? Mam nadzieję, że dobrze ???? Ja jestem chory, ale jest dobrze ???? Lepiej być chorym niż nieżywym ????
No witaj witaj właśnie męczy mnie kac i wróżę z fusów ,także w pewnym sensie też jestem chory .Się strasznie zajarałeś wróżem.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Ale to, że on jest akurat wróżbitą, nie ma nic do rzeczy, bo mnie jego wróżenie nie interesuje. Równie dobrze mógłby być księdzem, profesorem fizyki kwantowej, fryzjerem albo rolnikiem. Słucham go ze względu na to, co mówi, a nie jaki wykonuje zawód ????

Do góry Bottom