>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Temat z analizami Łyżeczką a nie chochlą

rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #4#

Francis Tiafoe (-1.5g.) vs Taro Daniel 1 @1.30 (Superbet)

1,44 j.

ATP Dallas, I runda, 2:00. Kolejne spotkanie, w którym mamy wyraźnego faworyta. Amerykanin jest troszeczkę w słabszej dyspozycji i raczej będzie zmotywowany by zmazać plamę, jaką dał na tegorocznym Szlemie w Australii (2R). Ma ku temu świetną okazję, bowiem Dallas to miejsce, w którym czuje się bardzo dobrze, bowiem przez ostatnie lata meldował się tu w ćwierćfinałach. Ma zatem o co walczyć, zwłaszcza iż od tego roku Dallas dostało miano ATP 500 a nie ATP 250 jak było do tej pory. Drugim aspektem, który przemawia za dzisiejszym (jutrzejszym?) triumfem Amerykanina, jest jego 32 już letni Japończyk - Taro Daniel. Ma on warunki do gry na twardej nawierzchni (ponad 191 cm wzrostu), lecz z każdym miesiącem widać, jak Daniel gra coraz gorzej (ubiegły rok 31/33) a w tym tour po Australii zwieńczył 3 porażkami w 3 meczach. Dziś pewnie będzie chciał powalczyć, lecz siła uderzeniowa Tiafoe jest nie na jego fizyczność. Zrobił się wolniejszy niż kiedyś, bazuje głównie na serwisie i orzy "kocich" ruchach Amerykanina może być bez większych szans. Zakładam, że mecz rozstrzygnie się w 2 setach, co nawet przy dwóch TB spowoduje że zakład będzie trafiony.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +881
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #5#

Artur Fils(-1.5 gema) vs Constantin Lestienne 1 @1.26 (Superbet)

1.088 j.

ATP Rotterdam, 11:00. Nie mam czasu więc krótko. Fils dobrze wyglądał w Pucharze Davisa, wart zaufania. Lestienne stary, ujemny zeszły sezon, kiepski na hali, w regresie. Kolejny mecz na hali będzie męczący. Szybki mecz będzie.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Statystyki po 5 kuponach.

Zagrane : 5
Trafione: 4
Zwroty: 1
Nietrafione: 0
Zysk: +5.584 j. (558,4 PLN)
Yield: +11.68 %

rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #6#s
.
Michael Mmoh vs Casper Ruud (-2.5g) 2 @1.33 (Superbet)
10j.

+1.708 j.

ATP Dallas, II runda, 22:00. Dziś dorwałem wywiad z Mmohem, w którym świadom jest, że powrót po urazie będzie trudny i każdy pojedynek jest dla niego "czymś nowym". Takie podejście widzieliśmy w poprzedniej rundzie, kiedy trafił na tenisistę, który umie grać i tworzy TOP 100. Do powrotu do dyspozycji sprzed urazu sporo mu brakuje. W meczu poprzedniej rundy zagrał bardzo słabe spotkanie, popełniał błędy, zarówno niewymuszone, jak i serwisowe, mając przy tym bardzo słabe statystyki. Ruud powiedział, że chce coś zmienić i to jego jeden z ostatnich turniejów na hali, w którym chce osiągnąć sukces. Jak tak będzie to wygra z Ameykaninem w cuglach.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #7#

Stefano Tsitsipas (+0.5g.) vs Mattia Bellucci 1 @1.33 (Superbet)
10j.

-10j.
ATP Rotterdam, 14:30, hala, ćwierćfinał. Ciężko mi zacząć tę analizę, zatem na początku skupię się na Greku, który w tym turnieju spisuje się bardzo przyzwoicie, grając przy tym na wysokim poziomie, jak wczoraj z Griekspoorem. Widać, że "nie rzuca słów na wiatr" i mówiąc o tym, że chce dorównać swojej partnerce - Pauli Badosie, mówił prawdę. Jest na dobrej drodze ku temu, bo ten turniej jak na tę chwilę, może zaliczyć do udanych. Po drugiej stronie sitki młody Włoch - Mattia Bellucci. Sprawił on niespodziankę w poprzedniej rundzie, kiedy to wyeliminował samego Danilla Medvedeva, jednak jak ktoś nie patrzy na "suchy" wynik to wcale nie uzna tego jako niespodzianki. Po pierwsze, Rosjanin jest pod formą - psuje, jest niedokładny, gra gorzej niż zazwyczaj. Med sam sobie zaszkodził bo wykorzystał raptem 1 (!) z 12 szans na BP dane przez Włocha, co było absurdem przy raptem 66% wygranego 1st service Włocha. Także uważam sukces Włocha za splot szczęśliwych zdarzeń, połączony z marną dyspozycją Meda. Dziś tak łatwo już nie będzie.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #8#

Diego Schwartzman vs Nicolas Jarry 2 @1.25
+
J. Duckworth/ A. Shevchenko vs C. Harrison/ E. King 2 @1.23

Kurs: @1.53
10j.

ATP Buenos Aires, 19:00. Mecz drugiej rundy pomiędzy Argentyńczykiem a Chilijczykiem. Aktualna różnica poziomu sportowego obu Panów jest ogromna. Schwartzman to już nie ten sam gracz z "kołowrotkiem" w nadgarstku, co kiedyś. Gra już okazjonalnie, coraz rzadziej przechodzi nawet kwalifikacje do turniejów ATP. Ma zakończyć karierę właśnie tu, w swoim ulubionym turnieju w całym tour. Chilijczyk natomiast gra ostatnio bardzo poprawnie i swoimi warunkami fizycznymi (ponad 190 cm wzrostu) może zrobić różnicę. Ma za sobą raczej pechowy niż nieudany turniej Wielkiego Szlema, bowiem w I rundzie dostał za rywala Jannika Sinera. Nie grał z nim najgorzej, grając nawet wyrównane sety, jednak ostatecznie poległ i od tego czasu na korcie widziany był tylko w Pucharze Davisa, w meczu przeciwko Belgii. Reasumując, Schwarzman zagra na pewno ambitnie, jednak liczę że Jarry ostatnie dni spędził dobrze pożytkując czas na przygotowania do turnieju w którym rok temu był finalistą.

ATP Delrey Beach, debel, 19:00. Tu sprawa wydaje się pewniejsza niż w meczu powyżej. Duet King i Harrison grał ze sobą dopiero kilka meczów, jednak to są dobre spotkania w ich wykonaniu. Nie startują w singlu, raczej w ich przypadku w grę wchodzi tylko debel, odwrotnie u ich rywali, gdzie widzimy ich przeważnie w singlu. Shevchenko i Duckworth przegrali swoje spotkania singlowe i został im do niczego nie potrzebny debel. Są typowym składakiem, który na dodatek tworzą gracze traktującego debla tylko jako "dodatek finansowy". Nie widziałem jeszcze list na inne turnieje, jednak Doha będzie wymagała zmiany na inny czas a Rio zmiany stylu gry z hardu na clay. Powinno to spotkanie być formalnością, gdyż amerykański debel jest w formie po riumfie w Dallas tydzień temu.

rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #8#

Typ #9#

Tallon Griekspoor vs Ugo Humbert 2 @1.31 (Superbet)
15j.

ATP Dubaj, 13:00, II runda. Nie widzę przesłanek aby Francuz miał dziś przegrać. Jest szybki, ma fajny serwis a dodatkowo lubi te korty. Rok temu tu wygrał. Holender natomiast wczoraj przy dużym szczęściu ograł Safiullina dając mu 12 szans na BP, broniąc jednak 10. Statystyki też nie były imponujące. Patrząc przez pryzmat czysto sportowy Francuz jest w formie i jego gra jest lepsza od gry Holendra. Nawet historia H2H jest po stronie Francuza
.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Statystyki po 9 kuponach.

Zagrane : 9
Trafione: 5
Zwroty: 1
Nietrafione:
Zysk: -27.272j.

Konczymy ten luty bo to nieporozumienie w opór...

rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Żegnamy ten parszywy luty i witamy miesiąc jakim jest marzec. Lepsza pogoda, lepsze nastawienie, miejmy nadzieję że i lepsze typy.

Thiago Seyboth Wild vs Alexandre Muller (+2.5g) 2 @1.39 (Superbet)
15j.

3.348j.

Typ #1#

ATP Indian Wells, I runda, 20:00. Marzec będzie nam stał pod znakiem kortów twardych, bowiem najpierw Indian Wells a następnie Miami. Dziś zaczynamy turniej główny w pierwszym z nich, gdzie na kort wybiegnie Brazylijczyk - Seyboth Wild i Francuz - Muller. Idę w stronę Francuza, który ten sezon ma bardzo udany. Na początku roku zwyciężył w turnieju ATP Hong Kong, by w lutym być finalistą w turnieju ATP Rio de Janeiro. To jeden z jego najlepszych okresów, bowiem to dwa z trzech jego finałów osiągniętych w karierze. Po drugiej stronie siatki mamy Seybotha Wilda, który ten rok ma delikatnie mówiąc - przeciętny. Z rozegranych ośmiu spotkań tylko dwukrotnie wychodził jako triumfator. Warto wspomnieć, że Brazylijczyk jest typowym "ziemnikiem" ,co więcej - czasami widywanym w turniejach rangi challenger, jednak można po jego wynikach wyciągnąć wnioski, że "spina" się na lepsze turnieje i umie postraszyć tych silniejszych, jednak dziś nie sądzę by zagroził Mullerowi z racji aktualnej dyspozycji. Głównym moim założeniem jest to, że Francuz ma kłopot przy grze w biegu, co powoduje u niego niewymuszone błędy. Brazylijczyk jednak nie jest stworzony do prowadzenia gry, zatem dla Mullera nie będzie to kłopot. Sam Francuz też do wirtuozów rakiety nie należy, na próżno szukać u niego elementu tj. częsta zmiana kierunków gry. Jest to siermiężny, lecz solidny zawodnik, a Brazylijczyk jest pod formą i Francuz moim zdaniem to wykorzysta.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1345
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Mimo iż wczorajszy typ ogółem okazał się nietrafiony to handicup gemowy pozwolił by powiększyć stan konta o blisko 350 złotych ;-)

Typ #2#

MacKenzie McDonald vs Alejandro Davidovich Fokina (+1.5g) 2 @1.35 (Superbet)
15j.

ATP Indian Wells, 22:00, I runda. Po wczorajszym utwierdziłem się w przekonaniu, że handicap gemowy to dobra sprawa. Dziś też ten handi ma jeszcze delikatnie wesprzeć faworyta, jakim w dzisiejszym meczu jest Hiszpan. Jako "underdog" robi dziś Amerykanin MacKenzi McDonald. Pomijając fakt, że Hiszpan w rankingu jest blisko 60 pozycji wyżej (49. vs 109.) warto zwrócić uwagę na ich bezpośrednie pojedynki oraz aktualną formę obu Panów. Otóż tzw. H2H wynosi 3:0 na korzyść zawodnika z Półwyspu Iberyjskiego, co świadczy o tym, że jego styl "nie leży" Amerykaninowi. Fokina zaliczyl 2 finały w dwóch ostatnich turniejach jakich grał. ATP Delray Beach i ATP Acapulco. Oba niestety przegrał, a szansa że osiągnie finał w Indnian Wells jest bardzo znikoma. Mimo dwóch porażek pokazuje to, że Fokina jest "w gazie" i odpoczynek 5 dni od ostatniego meczu w Meksyku powinien mu w zupełności wystarczyć, właszcza, że z Acapulco do Indian Wells jest dosłownie chwila lotu, na dodatek to niemal ta sama strefa czasowa. Skupmy się teraz na Amerykaninie, który jest już dość wiekowy i swoje braki w umiejętnościach ukrywa grając w turniejach rangi challenger, gdzie nabija dobre dla oka bilanse. Nie da się ukryć, że jego specjalnością są nawierzchnie twarde, jednak jak wspomniałem wcześniej - jest to topowy zawodnik ale na turnieje Challenger. Tuż przed IW wygrał nawet taki w San Diego, jednak spójrzmy na to jakich miał rywali. Obsada turnieju była marna. Ogywał Majchrzaka, Svajdę, Gigante i Sella. Jako ciekawostkę napiszę, że mimo 5 lat różnicy, Mc Donald tylko rok wcześniej został uznany za tenisistę, którego można uznać za profesjonlnego. Czysto tenisowo Fokina i jego sila w ręku powinny dać mu sporo "winnerów", Amerykanin ze swoimi 178 cm wzrostu nastawia się na grę zza lini końcowej, licząc na tzw. "forehandy lub backhandy mijające". Nie wiem czy to przejdzie z Hiszpanem i jego całkiem niezłym warsztatem technicznym, co w połączeniu z siła powinno dać mu awans do kolejnej rundy.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #3#

Damir Dzumhur vs Francis Tiafoe 2 @1.28 (Superbet)
15j.

1.892 j.

ATP Indian Wells, 5:30, II runda. Bośniak jest kwalifikantem. W poprzedniej rundzie wygrał, jednak udowodnił, że jest bardzo nieregularnym zawodnikiem. Tak jak wspomniałem wygrał po trzysetówce, mając przy tym marne statystyki. Dziś nad ranem czeka go większe wyzwanie. Zawodnik szybki, lubiący twarde nawierzchnie, jakim jest Tiafoe. Dzumhur to może nie typowy "ziemniak", jednak na nawierzchniach twardych rozgrywa mniejszy procent meczów w sezonie. Tiafoe rok temu zameldował się tu w 3. rundzie, a rok wcześniej był półfinalistą. Wierzę w Amerykanina bo to czysto tenisowo zawodnik o lepszym warsztacie niż Dzumhur.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1345
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #4#

Felix Auger Aliassime vs Jenson Brooksby 1 @1.29 (Superbet)

15j.

ATP Indian Wells, 20:00, II runda. Dalej walczymy z turniejem w USA. Tym razem na warsztat idzie zawodnik gospodarzy - Jenson Brooksby i Kanadyjczyk - Felix Auger Aliassime. Brooksby otrzymał w październiku 2023 roku od Międzynarodowej Agencji Integralności Tenisa karę 18 miesięcy zawieszenia . Nie oskarżono go o pozytywny wynik testu na obecność niedozwolonej substancji, ale o niestawienie się na trzy testy narkotykowe w okresie 12 miesięcy. Dla mnie unikanie testów jest niemal równoznaczne z przyznaniem się do winy. Poza tym okres przed zawieszeniem miał bardzo udany i zajmował 33. miejsce w rankingu. Po powrocie idzie mu bardzo przeciętnie, w tym sezonie 2 wygrane w 8 meczach, nawet bez sukcesu w turnieju rangi CH. Wyraźnie jest pod formą i nie złapał jeszcze swojego rytmu oraz regularności, co udowodnił w pierwszej rundzie, gdzie mimo triumfu nad Bonzim, przespał pierwszy set, a w ogólnym rozrachunku miał niebyt imponujące statystyki, przegrał na "małe punkty", popełnił 45 UE oraz oddał 15 szans na BP rywalowi. Dziś zadanie o wiele trudniejsze, bo Auger jest o klasę wyżej. Na dodatek to jest w gazie, będąc finalistą ATP Acapulco sprzed tygodnia. Ten sezon rozpoczął bardzo dobrze, gdzie odniósł 14 zwycięstw w 19 spotkaniach. Bez wątpienie jest on faworytem i mam nadzieję, że to udowodni.

Ostatnia edycja:
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #5#

Jack Draper vs Jenson Brooksby 1 @1.21 (Superbet)
15j.

0,972 j.

ATP Indian Wells, III runda, 19:00. Uparłem się by grać,przeciwko temu Brooksbiemu, ale mam ku temu swoje powody. Ostatni mecz zagrał dobrze, a Felix którego ograł, dość przeciętnie. Nie zgadzam się z opiniami, że Brooksby zagrał fenomenalnie. Owszem, zagrał fajnie ale nie popadajmy w zachwyt. Dziś na jego drodze Draper, który w tym sezonie wygląda dość stabilnie. Pokazał dojrzałość w poprzedniej rundzie z Fonsecą. Panowie w 2022 roku, czyli w tym dobrym okresie dla Brooksbiego, grali dwa razy i dwa razy w dość łatwy sposób wygrywał "drejper". Liczę na brak niespodzinki, bo ten sezon jk na ten czas jest pełny pułapek.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1351
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #6#

Tallon Griekspoor (+1.5g.) vs Yosuke Watanuki 1 @1.31 (Superbet)

15j.

2.282 j.

ATP Indian Wells, 1/8 finału, 19:00. Nie rozumiem zachwytów nad Azjatą. Przed kontuzją był to zawodnik ósmej dziesiątki rankingu, jednak tu doświadcza splotu korzystnych dla siebie zdarzeń. W 1. rundzie zawodnik enigma (nie wiadomo co odwali) Bublik, w drugiej zwycięstwo po kreczu Machaca, w trzeciej rywal zdecydowanie po formą - Tiafoe. Nie ujmuję nic Watanukiemiu bo to świetny serwisman, bardzo przyzwoity zawodnik, lecz tak naprawdę dziś czeka go najcięższe wyzwanie. Holender jest w gazie, już poprawił wynik z zeszłego roku, lecz ma otwartą drogę do ćwiercfinalu bo w mojej ocenie ma łatwiejszego rywala niż Perricard czy Zverev. Z rosyjskim Niemcem zagrał tak jak rywal pozwolił jednak już z Francuzem było bardzo dobrze. Japończyk jak wspomniałem bezuje na szybkim kończeniu akcji. Mocny serwis mu sprzyja. Jednak myślę że Griekspoor jest na tyle dobry w defensywie i na tyle bogaty w umiejętności że dziś da sobie radę.

P.s Pojawiły się głosy negujące kursy jakie gram. Owszem, nie są to demoniczne mnożniki, jednak jestem świadomy swoich poprzednich błędów z graniem kilku meczów, po wyższych kursach. Tu też zdarzają mi się "wyjebki" jednak wiem że forma przyjdzie a nie chce wypaść z obiegu świata tenisa bo wiem jak ciężko potem wrócić. Łyżeczką a nie chochlą :) Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1351
rytelson 98,3K

rytelson

Użytkownik
Typ #7#

Francisco Cerundolo vs Alex De Minaur 2 @1.26 (Superbet)
15j.

ATP Indian Wells, 1/8 finału, 20:10. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę biorąc na warsztat ten typ. Pominę fakt, że Australijczyk to lepszy zawodnik, o bardziej bogatym wachlarzu umiejętności. Jednak do brzegu. Serwis Argentyńczyka i return De Minaura. Otóż Cerudnolo ma tu kiepski pierwszy serwis, jednak ratuje się drugim, który osiąga lepszą skuteczność. Jego dotychczasowi rywale nie potrafili tego wykorzystać, returnując go na poziomie 30-35%, jednak dziś może być inaczej, bowiem De Minaur nie schodzi na returnie 2 serwisu poniżej 50%, co pokazał z Hubertem oraz z Goffin. Jak dorzucimy do tego jeszcze "suche" statystyki o ilości wygranych meczów Australijczyka (bilans 15-4) czy H@H (1:0 z tego roku z AO) czy jego aktualną formę na tym turnieju (po 4 gemy tracone w meczu) to możemy z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że Australijczyk jest mocnym faworytem.

Do góry Bottom