>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

¡Viva España!

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Witam w moim temacie. Rusza nowy sezon, więc zbieram siły na Hiszpanię. Do ligi jeszcze z dobre 1.5 miesiąca, więc rozgrzeję się we wczesnych fazach LE/LM, w których szło mi zawsze dość nieźle. Shirak Gyumri (Arm) - Tre Penne (San)
Typ: Shirak -2.5 gola @1.49 [4/10] marathonbet
Po dobrych występach luksemburskich zespołów w LM/LE i słabszych armeńskich - mistrz Armenii musi zagrać od 1 rundy LM, co jest trochę kompromitacją stawiać ich z zespołami z San Marino, tudzież Andory i Wysp Owczych. U siebie powinni pokazać klasę i zdecydowanie pokonać amatorów. Rok temu Tre Penne dostało w pierwszym spotkaniu aż 7:0 od mistrza Luksemburga.
Hibernians (Mal) - Vojvodina (Srb)
Typ: 2 @1.50 bwin [3/10]
Hiberians u siebie zmierzy się z Serbską Vojvodiną Nowy Sad. Niekwestionowanym faworytem są goście. To nie szkocki Hiberians, lecz ten z Malty, więc kurs jak najbardziej do brania. Myślę, że polskie kluby miałyby problemy z Vojvodiną. Toż byli tuż tuż za top 2 w lidze. Partizana i Crvenę Zvezdę nie jest łatwo dogonić.
Levski (Bul) - I. Pavlodar (Kaz)
Typ: 1 @1.25 bwin [7/10]
Bułgarzy u siebie zawsze są mocni. Przegrali frajersko mistrza z Ludogorec, ale ubiegłoroczne mecze Bułgarów w LM/LE pozostały w mojej pamięci. Irtysz to może pokonać Jagę, ale są bez szans z Levskim.
Videoton (Hun) - Mladost Podgorica (Mon)
Typ: 1 @1.45 bwin [9/10]
WTF?! Videoton zdecydowanie pobieram i to dla mnie perełka. Szkoda, że nie pograłem od początku, gdy to bwin wystawił za 1.70. Miazga totalna. Videoton pokazał rok temu, że potrafi grać w piłkę. U siebie potrafili pokonać Sporting Lizbona (w kryzysie, ale pokonali), czy FC Basel, którzy tak daleko zaszli.
Mladost to 6 drużyna ubiegłego sezonu w lidze czarnogórskiej. Brak licencji dla dwóch drużyn przed Mladostem, sprawiło że to właśnie ten klub zagra w obecnej edycji LE. Najlepsze jest to, że byli 3 punkty przed drużyną, która spadła do 2 ligi i to pokazuje poziom tego teamu. Gram też handi, ale trza poczekać na kursiwa. Póki co śmiało na 1. Dam jeszcze parę typów, ale niebawem! Adios!

Otrzymane punkty reputacji: +20
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Shirak Gyumri (Arm) - Tre Penne (San) Typ: Shirak -2.5 gola @1.49 [4/10] marathonbet
✅ 3-0
Hibernians (Mal) - Vojvodina (Srb) Typ: 2 @1.50 Bwin [3/10]
✅ 1-4
Levski (Bul) - I. Pavlodar (Kaz) Typ: 1 @1.25 Bwin [7/10]
⛔ 0-0 nietrafiony karny. Szkoda.
Videoton (Hun) - Mladost Podgorica (Mon) Typ: 1 @1.45 Bwin [9/10]
✅ 2-1

Typy na rundę rewanżową:
EB Streymur (Fai) - Lusitanos (And)
Typ: 2 (HA +2) @1.63 marathonbet [2/10] ⛔
Bez przesady z takim kursem na drużynę Wysp Owczych z zespołem z Andory? Przepaści pod względem umiejętności raczej nie ma. Może minimalnym faworytem gospodarze, lecz nie udokumentowali tego na wyjeździe. Choć uzyskali cenny remis, to wielu stawiało na ich zwycięstwo i niekoniecznie goście muszą tu polec. Stawiam, że więcej niż 2 bramkami Lusitanos nie przegrają. Dwa gole przewagi gospodarzy daje zwrot.

I. Pavlodar (Kaz) - Levski (Bul) Typ: 2 @1.65 Unibet [5/10] ⛔
Tak jak pisałem. W pierwszym meczu przewaga i nietrafiony karny w drugiej połowie. Jednak Irtysh to słaby zespół i Levski powinien sobie poradzić w rewanżu. Kurs nie zachwyca, ale im ufam.
Mladost Podgorica (Mne) - Videoton (Hun)
Typ: 2 @1.50 Bwin [5/10] ⛔
Pierwszy mecz nie zachwycił. Zwycięstwo 2-1 to jeszcze nie koniec i trzeba będzie jeszcze zagrać dobry mecz na wyjeździe. Niemniej piłkarze z Czarnogóry będą musieli mocniej zaatakować, a Videoton pewnie kilka razy ich skontruje. Liczę na pewne zwycięstwo. Honved pokazał, że w Czarnogórze wcale tak ciężko się nie gra i wygrali pewnie 1-4.
Honved (Hun) - Niksic (Mne)
Typ: 1 (EH-1) @1.60 bwin [3/10] ✅
Tak jak napisałem. Poza akcją bramkową Celik Niksic pokazał jedynie jak nie należy grać w formacji defensywnej. Tak łatwo Honved ich klepał, że z niesłychaną łatwością dosłownie wpychali im gole do pustej bramki. Gospodarze mogą potraktować ten mecz jako dobry sparing i przygotowanie do kolejnej fazy. Goście już chyba nic nie pokażą. Stawka nie za wysoka, a nuż nie będzie im się chciało grać.
Gefle (Swe) - Narva (Est)
Typ: 1 (-2.5HA) @1.90) marathonbet [2/10] ✅
Ze stawką nie szaleję, ale dość pewnie podchodzę do tego typu. Trans w tym sezonie to tragedia i choć Gefle też nic w Szwecji nie pokazują to ten mecz trzeba rozegrać. Pewne zwycięstwo Szwedów w pierwszym meczu sprawia, że Narva nie ma co liczyć na awans. Wydaje mi się, że odpuszczą i będzie masakra jak rok temu w dwumeczu z Interem Baku (7-0). Tym bardziej, że w tym roku Trans radzi sobie coraz gorzej w lidze, a wspomniany Inter jest słabszym zespołem niż Gefle. Nawet jak wybiegnie kilku rezerwowych, to nie powinni mieć problemów z ekipą z Estonii.
Pyunik Yerevan (Arm) - Teteks (Mac)
Typ: 2 (+1.5HA) @1.75 marathonbet [3/10] ✅
Tu coś czego nie rozumiem kompletnie. Zespół Teteksu spadł do drugiej ligi macedońskiej, ale to nie znaczy się można wystawiać takie kursy, nawet jeśli mecz będzie rozgrywany na dość ciężkim terenie w stolicy Armenii. Pyunik to nie jest drużyna, którą można uznawać za wielkiego faworyta tej pary. Liga armeńska nie stoi na wysokim poziomie, a w niej zajęli odległe 4 miejsce (na 8 zespołów). Teteks zagrał solidny mecz w pierwszym spotkaniu. Nieźle przycisnęli, mieli kilka dobrych okazji, ale dostali według mnie dość przypadkową bramkę. W końcówce odrobili stratę i 1:1 ich nie przekreśla. Liczę, że się godnie zaprezentują, a jeśli przegrają to ledwie jednym golem. Kurs to nieporozumienie. Szczególnie, że Pyunik stawia na młodych i to oni decydują o sile tego zespołu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Kompletnie ten temat mi się zapomniał. Miałem podawać typy, a tu widnieją pustki. Czas to zmienić. W miarę możliwości czasowych, będę starał się rozpracować każdy mecz La Liga, czy Copa del Rey, a może coś jeszcze dojdzie z niższych hiszpańskich boisk.
Jornada 16. Liga BBVA.
Levante UD - Elche CF
Dziś o godzinie 21:00 na Ciutat de Valencia czekamy na mini derby wspólnoty autonomicznej Walencji. Tabela obecnie nie kłamie co do fatalnej gry gospodarzy. Nie wygrali oni bowiem aż 5 ostatnich ligowych spotkań, a tylko raz podzielili się punktami u siebie z będącym w kryzysie Realem Betis. Goście wręcz przeciwnie. Po mizernym początku sezonu, którzy po 6 meczach nie wygrali ani jednego, teraz sukcesywnie zaczynają zbierać oczka i okupują okolice środka tabeli, co jakiś czas robiąc problemy nawet tym z topu. Wyjazdy Los Franjiverdes poza debiutem na Estadio Vallecas mają się nieźle.
Absencje/Powroty:
Trzeba zwrócić uwagę, że do składu popularnych Żab wraca podstawowy bramkarz Keylor Navas, który pauzował za swą czerwoną kartkę w meczu z Villarreal. Mam wrażenie, że równie odczuwalny był brak Baby Diawarry, który w tym samym meczu doznał kontuzji, a jego zmiennik Barral nie wykorzystał szansy. Można się spodziewać powrotu Ivanschitza, który również pokazuje, że jeszcze potrafi grać dobrze w piłkę. Nadal problemem może być absencja trzech defensorów - Navarro, Lell, oraz Rodas. Szczególnie ten pierwszy w zeszłym sezonie razem z Ballesterosem tworzyli parę solidnych stoperów.
W zespole gości na uwagę zasługuje tylko brak Lombana. Z powodu kontuzji nie zagra Manu del Moral. Jednak nie jest to wielka strata dla tego zespołu.
Trochę statystyk:
Na przestrzeni ostatniej dekady pomiędzy tymi drużynami dominowały undery. Ostatni pojedynek pomiędzy tymi ekipami w Walencji miał miejsce w Liga Adelante 3 sezony temu - Levante zatriumfowało nad Elche 2:1.
Levante u siebie po 7 rozegranych spotkaniach wygrali ledwie jedno. Trzy zremisowali, a w pozostałych trzech ponieśli klęskę. Pod względem strzelonych/straconych bramek również nie imponują, o czym doskonale świadczy bilans 6:8.
Statystyki wyjazdowe Elche jak już wspominałem jak na beniaminka są bardzo zadowalające. Bilans 2-3-2, bramki 9-11.
Levante u siebie zazwyczaj do przerwy kończy remisem (1-5-1; 3-2). Elche lubi szybciej rozstrzygać swe mecze do gwizdka kończącego pierwszą odsłonę (2-1-4; 4:7).
Wyczyści się?
Czyli typ z cyklu, czy on chce wystąpić w jakże ważnym derbowym meczu z Valencią CF. Mowa o Xumetrze, który ma na swoim koncie 4 żółte kartoniki, a następny mecz grają z Atletico, więc jest szansa by odpuścić mecz z Atleti, w którym mają mizerne szanse, a powrócić na ważniejszy mecz. Jordi to były piłkarz Elche. Latem tego roku uciekł do &#39;lepszego&#39; Levante. Teraz pewnie żałuje.
Caparros to kombinator, więc nie zdziwi mnie taka opcja. Zagrożeni ze strony Żab również Rodas i Barral. Pierwszy nie zagra w ogóle, a drugi jeśli tak, to na 95% wejdzie z ławki.
Moje przemyślenia.
Levante bardzo potrzebuje wygranej, bo spadają na dno. Dziś rywal do ogarnia, wraca ofensywa - Ivanschitz i Baba, a do tego El Zhar i Xumetra i jakoś to wygląda. Zważywszy, że obrona wygląda słabo, to trzeba zagrać ofensywniej.
Goście ostatnimi czasy spisują się bardzo dobrze. W meczu Copa del Rey postraszyli Villarreal i tylko brak koncentracji w końcówce sprawił, że nie wyjechali z Madrigal ze zwycięstwem, a &#39;jedynie&#39; remisem bramkowym (2:2). Ciekawie się patrzy na ich poczynania w ofensywie. Gil, Coro, Fidel, Boakye zaczynają budzić postrach nie tylko na stadionach Liga Adelante, ale również Primera Division.
Z racji tego, że wysokie mamy kursy na BTS, można go pobrać. Również za znacznie mniejszą kwotę sprawdzam, czy wyczyści się skrzydłowy drużyny gospodarzy.
BTS @ 2.08 Unibet ✅ ✅
Xumetra kartka @ 2.75 Betsson zwrot. / dostał w 90`. ;)

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
2. CA Osasuna - Real Madryt
Drugi mecz 16. kolejki Primera Division odbędzie się na El Sadar w Pampelunie, gdzie miejscowa Osasuna, będzie gościć Królewski zespół z Madrytu. Wiele wskazuje na to, że to będzie ciężka przeprawa Blancos. Nawet typowi niedzielni kibice Realu Madryt nauczyli się, że przeciw Osasunie na ich terenie nie można od razu doliczać trzech punktów, nawet gdy ta swą grą nie porywa, a ich wyniki są kiepskie.
Absencje/Powroty:
Javi Gracia na pewno nie skorzysta z Patxiego Punala, który brutalnie zaatakował przeciwnika w meczu z Valencią. Do tego Miguel de las Cuevas, oraz tradycyjnie Sisi.
Włoski trener nie ma do dyspozycji Varane, Coentrao i Khediry. Wraca Ronaldo, który nie zagrał w ostatnim meczu ligowym, a także w Copa del Rey, w którym pauzował za czerwoną kartkę z ubiegłego sezonu.
Trochę statystyk:
Los Rojillos u siebie są zawsze mocni, ale w tym roku nie idzie im tak jak w latach poprzednich, gdzie El Sadar było prawdziwą twierdzą, gdzie tylko czołówka potrafiła wywozić punkty, a i tu były problemy. Sezon 2011/12 w którym Real rozgromił Osasunę na ich stadionie to był ewenement, bo zazwyczaj gra tutaj kończy się underem. Może dlatego, że poczuli szansę na coś więcej (toż to sezon w którym byli na 7. miejscu). Szybko stracili gola i worek się rozplątał.
Real Madryt gra coraz lepiej, są lepiej poukładani niż za Mou i bardziej zgrani. Ostatnio nawet defensywa gra coraz lepiej i widać wyniki. Mecz w Copa del Rey idzie w zapomnienie, choć ten mecz będzie podobny, z tym że po obu stronach zagrają lepsi piłkarze.
Ostatnie h2h:
0:0 (2012/13), 1:5, 1:0, 0:0, 2:1.
Moje przemyślenia.
Osa nie zagra w ofensywie niczego wielkiego. To co się udało z Barceloną (przyp. 0:0), to ma zadziałać z Realem Madryt. Małe boisko, ultra defensywna taktyka ma sprawić, że Królewscy znowu nie znajdą sposobu na bramkarza gospodarzy. Znowu liczę na czyste konto Madrytczyków. Wszak ostatnio dość nieźle sobie radzą i nie tracą głupich goli.
Osasuna nie strzeli @2.00 bwin

--------------

3. Rayo Vallecano - Granada

O 18:00 czasu polskiego na Estadio Vallecas, Rayo podejmie Granadę. Myślę, że obie drużyny są obecnie na pozycjach, które były brane pod uwagę przed pierwszym meczem w sezonie. Błyskawice jak zwykle początki mają kłopotliwe, bo skład praktycznie trzeba było sklejać od nowa. W Granadzie pojawiło się parę ciekawych transferów, ale końcówka okienka to straszna głupota puścić dwóch liderów zespołu za byle grosz (mowa o Rico i wypożyczeniu Siqueiry). Póki co, wyżej o 4 oczka są goście, ale coś mi się wydaje, że różnica pomiędzy tymi ekipami się zmniejszy.
Absencje/Powroty:
Paco Jemez może odetchnąć z ulgą, bo wracają panowie z defensywy - Abrilla, Galvez, Ruben (gk), nawet Ze Castro. Zabraknie Saula, który pauzuje za 5 kartoników i jest to dość ważny piłkarz w układance Paco.
Do zespołu Granady wraca Iturra, który przepauzował ostatni mecz z Sevillą. Nie zobaczymy za to Diego Buonanotte, który też jest dość ważnym zawodnikiem, choć ostatnio bywa, że rozpoczyna na ławce.
Garść statystyk:
Drużyny rzadko dzielą się punktami. Na ogół albo wygrywają, albo przegrywają. Rayo u siebie 2-0-5, więc do tej pory nie jest najlepiej. Granada na wyjeździe lepiej sobie radzi niż u siebie (patrząc na punkty), choć rywale których pokonali po prostu są słabi w ofensywie i u siebie dali się skontrować (Osa, Levante, Elche).
Jeśli ma to jakieś znaczenie, to odkąd obie drużyny grają w PD, to Błyskawice pokonują na Vallecas Granadę po 2x 1:0.

Moje przemyślenia:
Nie do końca podoba mi się gra Granady. Potrafią od czasu do czasu zrobić jakąś ciekawą akcję, ale tu według mnie brakuje jeszcze i zgrania i skuteczności by kończyć akcje. Zazwyczaj mało utrzymują się przy piłce, zagrywają niecelnie do kolegów i nie jest dobrze. Może gdyby faktycznie mierzyli się z zespołem, który ma mało posiadania piłki jak w/w zespoły z którymi mierzyła się dotąd drużyna z Andaluzji, ale Vallecanos to po Barcelonie najdłużej utrzymująca się drużyna przy piłce. Naprawdę fajnie zagrali ostatni mecz w Copa del Rey na wyjeździe z Valladolid, gdzie powinni wygrać, gdyby nie fantastyczna postawa bramkarza Realu. Wybieram bezpieczniejszą opcję z remisem, a nuż się przełamią w tych statystykach. Nie zgadzam się tym razem z Ramzesą i nawet zawyżony kurs na gości mnie nie przekona.

Rayo DNB @1.55 Unibet

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Trochę statystyk, skoro mamy już przerwę. Wszystkie moje typy, odkąd rozpocząłem działanie w temacie. Niestety bez stawek, więc wstawiam domyślnie płaską 1j.
Osasuna nie strzeli @2.00 Bwin
⛔ -1j
⛔ -1j

Copa del Rey:
http://forum.bukmacherskie.com/f26/puchar-krola-2013-2014-a-96197-2.html#post4095722
Villarreal wins @2.00 WH ✅ ✅ 0-1. +2j
Levante wins @1.72 Unibet 4-0
✅ ✅ 4-0 +1.72j
http://forum.bukmacherskie.com/f26/puchar-krola-2013-2014-a-96197-2.html#post4096647
Real Sociedad -2 AH @1.88 Bet365 4:0
✅ ✅ +1.88j
Sevilla -1 EH @1.75 Sportingbet ⛔ 0-2
-1j
Under 2.5 do HT @1.50 Bet365 2-0 HT ✅ ✅ +1.5j
http://forum.bukmacherskie.com/f26/puchar-krola-2013-2014-a-96197-3.html#post4100298
Valladolid lub remis do HT @1.40 Bet365 ✅ ✅ 1-1
+1.4j
Espanyol wins do HT @1.91 Bet365 ✅ ✅ 1-0 +1.91j.
Valencia czyste konto @1.72 Bet365 ✅ ✅ 1-0
+1.72j
Trochę Primery:
http://forum.bukmacherskie.com/f26/16-kolejka-primera-division-13-12-16-12-2013-a-100581-2.html#post4087343
over 4.5 gola fantasy Atleti + Barca @1.75 Betsson ✅ ✅ 5 goli uff :wink:
+1.75j
http://forum.bukmacherskie.com/f26/16-kolejka-primera-division-13-12-16-12-2013-a-100581-3.html#post4088513
BTS @1.70 Bwin ✅ ✅ +1.7j
Over 3.5 @2.90 Sportingbet ✅ ✅
+2.9j
San Jose kartka @2.00 Betsson / ehh ława zwrot.
Atletico HT/FT @2.00 Betclic ⛔ ,ale fantasy grubszy bet wszedł.:wink:
-1j
http://forum.bukmacherskie.com/f26/17-kolejka-primera-division-20-12-22-12-2013-a-100968.html#post4104440
Juanfran ż/k @3.20 Betsson ⛔ -1j
Gabi ż/k @2.50 Betsson ✅
+2.5j
Atletico wygra do 0 @1.70 Bwin ⛔ -1j
Atletico -3 AH @3.25 Bet365 ⛔ -1j
Ansotegi kartka @2,50 Betsson ⛔
-1j
Atletico vs Barcelona
Atleti strzeli więcej (1x2) @1.86 ⛔ -1j

Atletico + Real Madryt
over 4.5 gola @1.60 ✅
+1.6j
http://forum.bukmacherskie.com/f26/17-kolejka-primera-division-20-12-22-12-2013-a-100968-2.html#post4106377
Sergio Busquets kartka - tak @2.05 Betsson ✅ ✅ dał radę. +2.05j
Iker Muniain strzeli @3.25 Bet365 ⛔ -1j
Razem typów: 26
Typy wygrane: 14
Typy przegrane: 10
Zwroty: 2
Stawki: 26j
Suma wygranych: 28.71j
Yield: 10.4%
Trochę niechlujnie, ale myślę, że jest dobrze podliczone. Największy zysk rzecz jasna na tych wczesnych fazach Copa del Rey. Tam często rozdają dobre pieniążki.
Ostatnie typy w Primera Division były trochę inne. Szukanie kartek okazało się nie najgorszym rozwiązaniem:
2 zwroty
2 wygrane
2 przegrane.

Po świętach jedziemy dalej, a w przerwie napiszę kilka mam nadzieję interesujących tekstów o tym co się dzieje w świętach w piłkarskim hiszpańskim świecie. ¡Viva España!

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Lojalność wygra z ambicją?

Ivan Rakitic w najbliższych tygodniach będzie miał wielki dylemat. Po odejściu dwóch gwiazd zespołu - Alvaro Negredo i Jesusa Navasa, grę na swoje barki przejął Chorwat. Gra fantastycznie, a Emerey zawsze od niego zaczyna ustawianie jedenastki meczowej - bez względu na to w jakiej jest dyspozycji. Ivan urodzony w Szwajcarii, gdzie rozpoczął karierę w Bazylei. Tam zauważyli go Niemieccy skauci i za 5 mln euro przeszedł do Schalke. Chcąc otrzymać choć część zainwestowanych w niego pieniędzy, już na półrocznym kontrakcie sprzedali go po 3.5 rocznej przygodzie do FC Sevilli za połowę tej kwoty. Jako, że dołączył w zimie na &#39;dzień dobry&#39; wszedł do składu Sevillistas, bo ta musiała nadrabiać sytuację w tabeli (wtedy czasy mocnej Sevilli z LM). O jego grze można wypowiadać się tylko w samych superlatywach. Takich zawodników na rynku nie ma zbyt wielu, a na pewno nie za taką cenę. Świetne podanie, kreatywność, ale też i kapitalne uderzenie z ciężką do obrony dla bramkarzy rotacją. Każde jego dośrodkowanie ze stałych fragmentów gry, niezależnie z jakiej odległości jest niezwykle groźne. Bardzo dobrze wykorzystuje rosłych obrońców, a tym nie pozostaje nic, jak strzelać bramki. Dziś interesują się nim finansowi giganci z Anglii, a zawodnikowi zostaje jedynie półtoraroczny kontrakt. To nie jest zawodnik, który często zmienia kluby, a w Andaluzji czuje się bardzo dobrze, zresztą jest kapitanem zespołu. Zarząd z białej części Sewilli szykuje nowy kontrakt dla Chorwata, a ten staje przed ciężką decyzją. Zatem wracając do nagłówku - co wygra? Lojalność czy ambicja?
Moje stanowisko jest jasne. Można oddawać &#39;napastników&#39;, którzy wbijają futbolówkę do pustej bramki za strasznie duże pieniądze. Strata takiego &#39;cracka&#39; będzie kolejnym ciosem nie tylko dla Sevilli, ale całej La Ligi. W klubie panuje nieco chaotyczna atmosfera, ze względu na zmianę prezesa zespołu. Del Nido to człowiek, który miał nosa do interesów, kochał Sewillę i takiemu zawodnikowi dałby wszystko by pozostał w klubie. Jeszcze nie mamy półmetku, a ten zawodnik ma na swoim koncie 7 bramek i 8 asyst. Biorąc pod uwagę, że w Sevilli zgranie może tylko się polepszyć, ten dorobek na koniec sezonu może być nawet dwa razy większy. Jeśli zarząd choć trochę marzy o przywróceniu dawnej świetności klubu, to nie ma wyjścia. Ivan za żadne pieniądze, a nikt nie da bajecznej sumy, ze względu na jego krótką umowę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Kogo to robota?

Nowy temat i znowu zapytanie w nagłówku. Rayo Vallecano gra piękny dla oka futbol. Wszyscy się nim zachwycamy, że pieniędzy ni ma, a gra dalej taka sama. Niestety większość entuzjastów tego stylu gry nie pamięta kto pokazał, że też tak można grać z najlepszymi. To nie Paco Jemez, tylko Jose Ramon Sandoval najpierw tę fantastyczną grą wprowadził zespół do La Liga, a potem sprawił, że mało znajome dla wszystkich (szczególnie po absencji w najwyższej klasie rozgrywkowej) Błyskawice mają pomysł na grę, swój styl i do tego regularnie punktują rywali. Przez ten zespół przez dwa lata przewinęli się tacy piłkarze jak Diego Costa (wypożyczenie), Michu, Piti, Armenteros, Fuego, Arribas, Movilla. Swoje 5 minut miał też Raul Tamudo, który stał się bohaterem w sezonie 2011/12. Zespół nie był bezpieczny do ostatniej kolejki, a tam wszyscy grali równocześnie i dramaturgia sięgnęła zenitu, gdy zespół potrzebował wygranej nad Granadą, a do 90` na tablicy wyników widniał bezbramkowy remis. Wpuszczony na niespełna końcowy kwadrans Raul dobił piłkę odbitą od poprzeczki i wszyscy świętowali. Znalazłem z tamtej sytuacji pięknyfilmik. Ktoś miał happy end, a ktoś musiał się pożegnać. Nieoczekiwanie spuszczeni do Secunda Division - całe szczęście tylko na 1 sezon została Żółta Łódź Podwodna. Bramka Tamudo? Czy ta bramka w ogóle była poprawna? Nie było spalonego? Jeszcze w napięciu po ostatniej kolejce analizowałem tę sytuację i cały czas mam wątpliwości. Jednak Sandoval zapewnił utrzymanie, a przez cały sezon choć grali świetnie to nie przedłużono z nim kontraktu (chyba podpadł przez ostatnie wyniki - ostatnie 13 meczów ligowych 3 wygrane - 10 porażek. Remisowali tylko 4 razy w całym sezonie). Paco Jemez przejął stery, spija śmietankę z roboty poprzednika. Trochę brutalne, ale ziarenko prawdy w tym jest. Swoją drogą najśmieszniejsze jest to, że obecny trener Vallecano był ich defensorem. Obrońca, a to właśnie ta formacja najbardziej kuleje i będzie kuleć.
Nie kwestionuję pracy Paco, bo też zasługuje na wielkie uznanie. Jednak, że się nie mylę świadczy o tym praca Sandovala, którą wykonuje w Sportingu Gijon. Również mega ofensywa, a z defensywą krucho. Jeśli cofniemy się parę lat wstecz, to zespół z Asturii w La Liga mógł się pochwalić jedną z lepszych defensyw, z tym że ofensywa prawie nie istniała. Teraz jest na odwrót. Sandoval 18 października przejął stery klubu i w grze widać efekty. Tabela również nie kłamie. Sporting idzie po awans i jestem bardzo przekonany, że po raz kolejny (Po Rayo) uda mu się przywrócić klubowi grę w najlepszej lidze w Hiszpanii.
Czekamy na powrót Sportingu do Primera Division. Oby z Sandovalem, bo zespoły pod jego dowództwem bardzo miło się ogląda. W dodatku w Hiszpanii brakuje zespołu z Asturii. Pamiętam, że na El Molinon zawsze kibice dobrze wspierali zespół. W dodatku jest pewien pan, który robi furorę na boiskach Liga Adelante. O niego będzie zażarta walka w czasie okienka transferowego. Ciekawie by było, gdyby go wykupili, bo to prawdziwe żądło Gijonu.

FILMIK

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Marca przedstawia piłkarzy dostępnych za darmo w lato 2014. Łącznie 73-ech piłkarzy.

Z tego można zrobić świetną jedenastkę. Znowu Marca przedstawia swoje zestawienie.

Jak widać, skład elegancki. Walka o LE na spokoju.;) Największym kąskiem wydaje się być Xabi Alonso, który mimo swego wieku nadal jest bardzo rozchwytywany. Największe klubowe giganty chcą mieć już tego zaawansowanego wiekowo Baska, a on będzie musiał wybrać, czy stać go na jeszcze jedną przygodę i powrót do Anglii, czy może zastąpi w Juventusie Andrea Pirlo? Dla sympatyka Realu Sociedad dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby, gdyby pomocnik Realu Madryt wrócił na stare śmieci i zakończył karierę w zespole, w którym się wychował, sam dając od siebie jeszcze sporo doświadczenia, bo chyba głównie tego tylko brakuje Txuri-Urdin.
Warto spojrzeć co się stanie w Rayo po sezonie, gdy piłkarze nie zdecydują się na przedłużenie umowy, bądź zarząd nie przedstawi nowych kontraktów. Dziesięciu piłkarzy z tego niemal cała podstawowa defensywa, wraz z bramkarzem.
W tym sezonie dobrze promuje się też Javi Guerra, który raczej opuści Valladolid. Strzelił dotąd 11 bramek, czyli już o 3 więcej niż w zeszłym sezonie. To dobry napastnik, a ledwie 8 goli strzelonych ubiegłego roku to zasługa dobrej gry Manucho, który odesłał go na ławkę rezerwowych.
Już od dłuższego czasu wiemy, że VV odejdzie z Barcelony. Jeszcze nie wiemy gdzie, ale przed kontuzją spisywał się fenomenalnie, więc jak widać walczy jak może o jak najlepszą umowę z gigantem.

I od razu pytanie - co warto zagrać już teraz? Ja na teraz zdecydowanie zamroziłbym pieniążki na awanse Espanyolu i Athletic Bilbao.
Awans Espanyol @1.55 Awans Athletic Bilbao @1.55
Na resztę trzeba poczekać. Po świętach może być różnie, ale te drużyny ewidentnie odstają od swych rywali pod względem kadry i umiejętności. Alcorcon dość szczęśliwie awansował. Po pierwszym wygranym meczu przez Granadę 0-2 na boisku Alcorcon, obejrzeliśmy mecz rezerwowych ekip obu zespołów i dość niespodziewanie więcej determinacji i skuteczności zostawili piłkarze drużyny z Secunda Division. Nie widzę też zbyt dużych szans na awans Realu Betis. Wygląda na to, że Garrido będzie musiał trochę pozmieniać skład, sprowadzić parę nowych twarzy, by Betis zachwycał jak rok temu. Athletic gra już stabilnie i grają coraz skuteczniej.

Awans Atletico Madryt @1.55
Jedynie co w tej chwili może zatrzymać Rojiblancos od awansu to mecz z Barceloną, który będzie pomiędzy tym dwumeczem. Jednak kadra jest bardzo szeroka, a Valencia też musi się skupić na lidze. Powodzenia w oddawaniu typów.
Mam nadzieję, że zamroziliście kasę już wtedy, bo teraz kursy już pospadały.
@1.35 Atletico i @1.45 na Athletic i Espanyol.

Otrzymane punkty reputacji: +10
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Źle nie szło, ale temat stanął, więc może znowu coś ruszy.
Typy na najbliższy weekend z PD:
Atletico - Cordoba
Atletico wygra do zera @1.75 bwin [3/10]

Mistrz zagra z beniaminkiem i kurs na to zdarzenie bardzo mi zaimponował. Biorę i się nie cackam, bo spadnie i to dość mocno. Goście bez siły rażenia w ofensywie, a to że przegrają jest niemal pewne.
Real Sociedad - Malaga CF
Typ: Malaga lub remis @1.83 bet365 [3/10]

Baskowie czekają już na nowego trenera. Już są pierwsi kandydaci. Malaga lubi ofensywne teamy. Zwycięstwo gości nawet prawdopodobne, ale z remisem to już w ogóle po takim kursie biorę z pocałowaniem ręki. Dużo lepsza forma gości.

Barcelona - Celta Vigo
Typ: BTTS @2.00 WilliamHill [2/10]

Barca straciła pierwsze bramki dopiero w starciu z Królewskimi, ale aż 3, a mogła zdecydowanie więcej. Dużo szczęścia mieli również z tym, że dotychczas nie stracili gola w żadnym spotkaniu ligowym, bo rywale wielokrotnie marnowali dobre okazje. Tym razem przyjedzie rozpędzona Celta, która ma niesłychany potencjał w ofensywie i z pewnością będą mieli sporo sytuacji, by uprzykrzyć życie rywalom. Barca bez blasku, bez Iniesty w tym meczu środek może trochę cierpieć.
-----
Dubel zabójca z Hiszpanii jest już moim stałym punktem w programie.;)
Celta +3 AH + Atletico win @1.80 bet365 [3/10]

btw.
Czekam aż podniosą kursy na Villarreal z Valencią. Myślę, że spokojnie można próbować zwycięstwo gospodarzy, którzy u siebie grają bdb, a Nietoperze na wyjazdach potrafią zagrać niezłą kaszankę. Ostatni mecz z Elche też nie porwali, bo wszystko ze SFG, a tak nawet i goście zrobili kilka akcji, a nawet strzelili bramkę. Teraz jeszcze nie za bardzo do gry, ale myślę, że może pójść w górę.

G 36

guxinimod

Użytkownik
Oooo, ekspert od ligi hiszpańskiej.
Chciałbym zapytać co sądzisz o spotkaniu Rayo Vallecano z Celtą w przyszłym tygodniu ?
Kurs 2.50 w stronę Celty, warto dać czysto? Jak byś zatypował ? ????
Z góry dzięki za pomoc.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Ostatnie podejście, już (chyba) całkiem serio. ;)

RCD Espanyol vs Athletic Club
Copa del Rey 04-03-2015r. 22:00
Do Europy przez Puchar Króla, czyli &quot;Papugi&quot; podejmują &quot;Lwy&quot; z Baskonii na Estadio Cornella el Prat.
Środowa marcowa noc, będzie dla któryś kibiców i piłkarzy wyjątkowo szczególna. W momencie, gdy w lidze radzą sobie przeciętnie jak na swe możliwości, już jutro staną w rywalizacji o &#39;przepustkę do Europy&#39;, oraz szansę na końcowy tryumf w Copa del Rey. Pierwszy mecz zakończony przed dwoma tygodniami na Nuevo San Mames nie przyniósł nam rozstrzygnięcia w żadną stronę (1:1), więc w rewanżu zapowiadają się wielkie emocje.
Valencia, Sevilla - Espanyol.
Drabinka wylosowana przez włodarzy LFP okazała się dla jednych łaskawa, dla niektórych to droga nie do przejścia. Brak po swojej stronie FC Barcelony, Realu Madryt, tudzież Atletico Madryt stawiało w roli faworytów takie zespoły jak Valencia, czy Sevilla. Obie drużyny z pewnością z najlepszymi personaliami, a także wydawałoby się z ambicjami na zwycięstwo w tychże rozgrywkach. Wszystko do czasu, kiedy obie drużyny nie trafiły na drużynę Espanyolu. Pierw Valencia CF nie potrafiła utrzymać skromnego zwycięstwa z Mestalla (2:1), w rewanżu roztrwaniając tęże przewagę (2:0). To był pierwszy sygnał, że ekipa Sergio Gonzaleza włącza się do walki o finał Pucharu Króla. Ale zaraz zaraz, jeszcze musieli wyeliminować Sevillę. Tu zadanie wydawało się o tyle cięższe, że spotkanie rewanżowe rozgrywało się na Estadio Sanchez Pizjiuan. Boisko szybko zweryfikowało, że to zespół Papużek był znacznie solidniejszym zespołem w tym dwumeczu. Sevillistas nie potrafili odrobić dwubramkowej straty z pierwszego spotkania (3:1), a stać ich było tylko na honorowe trafienie w końcówce spotkania. Wtenczas świetną bramką popisał się Diogo, notabene boczny obrońca ekipy z Sevilli.
Do trzech razy sztuka?
Dwa razy w tym wieku Baskowie rywalizowali w finale i zawsze było to z Barceloną. Oba mecze przegrali, a że historia lubi się powtarzać, to możliwe że Athletic po raz kolejny spotka się z Blaugraną w finale rozgrywek Pucharu Króla. Co więcej - ostatni bój był w 2012 roku czyli 3 lata temu, wcześniej 6 lat temu, a więc jeśli znowu miałoby dojść do takiej sytuacji, to właśnie w tym sezonie. ;)
Generalnie Athletic to jeden z bardziej utytułowanych zespołów w Hiszpanii. W Pucharze Króla więcej tytułów zdobyli tylko piłkarze Barcelony(26; 23 Athletic)), jednak wyprzedzają Real Madryt (19). Los Leones ostatnie zwycięstwo w finale zanotowali dawno dawno temu, bo w 1984 roku.
Tu Espanyol, rywal Basków ma przewagę, bo wygrywał w ostatnich 15 latach aż 2 razy (lata 2000 i 2006).

Skrót pierwszego spotkania (1:1)​
http://www.youtube.com/watch?v=nSDmZSM9ed8

Pierwsza potyczka - remis sprawiedliwy, choć niejeden pewnie powiedziałby, że goście nawet mogliby pokusić o zwycięstwo i nie można by się z tym nie zgodzić. Teoretycznie Baskowie powinni być drużyną znacznie lepszą na swoim obiekcie od rywali, którzy na delegacjach zwykle grają mocno poniżej swoich umiejętności. Teraz rywalizacja przenosi się do Katalonii, a tam w moim odczuciu dość wyraźnym faworytem staje się zespół Sergio Gonzaleza.
Pewne jest to, że obie drużyny wybiegną w swoich najmocniejszych składach. Rotacje mogą się zdarzyć na pozycji golkipera, gdzie to obaj trenerzy konsekwentnie stawiają na swoich rezerwowych. Absencji praktycznie brak, Iturraspe może być jedynym nieobecnym w tym starciu.
Oddsmakerzy nie widzą tu znaczącego faworyta. Lekkim wydaje się być drużyna gospodarzy z racji gry na własnym stadionie.
Reasumując warto według mnie zainwestować pieniądze na drużynę gospodarzy. Droga, którą przebyli, niezła forma na własnym stadionie i solidna gra z kontrataku, która w tym meczu będzie niezbędna. Wszak 0-0 premiuje do dalszej gry ekipę z Katalonii, ale nie sądzę, by takim rezultatem się to skończyło. Nawet jeśli w końcówce będzie taki wynik, to zapewne będzie kilka szans na zwycięstwo tego spotkania.
Słaba defensywa gości, to kolejny plus do gry na gospodarzy. Baskowie choć na wyjazdach ostatnio nie zwykli przegrywać, to w tym wypadku ciężko mi spodziewać się innej opcji. Gospodarze są solidniejsi jako cały zespół, od bramkarza poprzez solidną defensywę (odkąd wrócił na stałe Moreno), walecznych pomocników i napastników, którzy potrafią strzelać gole (Stuani, Sergio Garcia, czy Caicedo). U Basków można liczyć na Aduriza, już mniejszym stopniu na Muniaina, czy Susaetę, którzy trochę obniżyli loty sprzed swych najlepszych lat. Już szybciej spodziewałbym się gola po SFG któregoś z obrońców.
Mój typ:
Espanyol wins @2.30 bet365 [2/10]

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Vidal - Reaktywacja.

Trochę pogramy eLE/eLM z naciskiem na to pierwsze. Nie ukrywam, że te wstępne fazy dają mi zazwyczaj sporo zarobić. W tym roku podzielę się w tym temacie swoimi - miejmy nadzieję świetnymi typami.

eLE 02.07.2015

Unibet zdecydował się na wystawienie kursów, więc ja już stworzyłem parę kuponów. Oto one:
Kruoja - Jagiellonia 2
Trakai - HB 1
AKO @2.31 Unibet 2j
Debreczyn - Sutjeska 1
Aktobe - Kalju 1
AKO @2.03 Unibet
2j

Jak będzie szersza oferta to z pewnością coś dorzucę.​

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Kolejne kupony na eLE 02.07.

#3 UC Dublin vs Dudelange 1X @3.25 Betsson (3.70 Rivalo) 1j
#4 Vikingur Reykjavik vs Koper 1X @2.55 Betsson 1j

Kursy na Dudelange, czy Koper jakby byli jakimiś potęgami czy coś.
Vikingur 3 miejsce w lidze w zeszłym sezonie. W tym źle zaczął, ale ostatnio pokonali zespół z czołówki 2-0 i pokazali, ze potrafią zagrać dobry mecz. U siebie mogą ugrać przynajmniej remis, a kurs 1.40 na Koper to może być co najwyżej w Słowenii. Koper ledwo się utrzymał w lidze, a zagra w LE, bo wygrali puchar Słowenii, w którym zmierzyli się z Celje..
Zgadzam się z tym, że piłka w Luksemburgu zaliczyła w ostatnich latach duży progres, ale to wciąż amatorstwo i nawet z młodymi z Dublina mogą mieć problemy na wyjeździe. A kurs na awans to już w ogóle jakieś szaleństwo, ale zostawię to. Irlandczycy rzecz jasna spadli i grają w 2 lidze, ale są w czołówce i pewnie się cieszą z takiego rywala i wiedzą, że to dla nich szansa na niespodziewany awans. UCD zagra w eLE dzięki klasyfikacji fair play.
#5 VPS - AIK 2 @1.83 Betsson 2j

Dobre żarty oddsmakerów. Liga Fińska to dno nie tylko liga, ale też reprezentacja. HJK jeszcze coś pokazuje, ale generalnie to tragedia. VPS z tragiczną formą, bo ostatni w lidze, więc AIK też z niemałym doświadczeniem w LE powinien sobie lekko poradzić z VPS. Ja tu się spodziewam spadków do @1.40.

I kupony na awanse:

#6 AIK + Elfsborg + Vojvodina @2.34 Unibet 4j
Tu naprawdę się nie patyczkuję tylko gram mocniej.
AIK i Elfsborg grają z drużynami z Finlandii i rewanże mają u siebie. Szwedzi na własnym boisku są bardzo mocni, więc jakby się nie udało na wyjeździe, to u siebie dokonają formalności.
Vojvodina to uznana marka w Serbii, ale w cieniu Partizana i Crveny Zvezdy. Niemniej to bardzo solidny zespół jak na tę fazę, a rywal taki średniak jak MTK z Węgier. Węgrzy mieli bardzo udaną jesień, a potem już było tylko gorzej, niemniej udało się utrzymać pozycję, która dała miejsce w europejskich pucharach, co jest sukcesem tej drużyny. Dość dobra defensywa, ale ofensywa krucho. Serbowie w sezonie 13/14 odprawili inny Węgierski zespół w 1 rundzie eLE Honved i oba mecze wygrali bardzo pewnie. Potem wygrana z Bursasporem i odpadnięcie po walce z Sheriffem z Mołdawii. Rok temu co prawda bardzo szybko odpadli z Trenczynem dostali 4-0 w 1 meczu, ale to przez czerwoną kartkę już w 25minucie meczu. O dziwo byli blisko come backu, ale nie starczyło skuteczności i sił, ale 3-0 u siebie pokazuje, że nie poddają się nawet w najcięższych sytuacjach.
#7 Awans Trakai @3.15 Unibet 3j
Pomyślałem... Unibet się pomylił i dał odwrotnie kursy z amatorami z Wysp Owczych. Ale nic, zagrałem pod limit (mały, bo przyjęli &gt;300 zł, a kurs był 3.50). Ręcznie oddsmaker odrzucił dodatkową stawkę i kurs obniżył na 3.15, więc wszystko wskazuje na to, że tu nie ma pomyłki z jego strony, więc ja wielkie oczy i polecam do gry oczywiście. Trakai gra niezły futbol co potwierdzają wyniki i są bardzo blisko Żalgirisu. Byłem przekonany, że Litwini są tu faworytem, zwłaszcza ze u siebie kurs na nich jest @1.40, to na wyjeździe będzie może na nich @2.00, więc na awans kurs powinien być @1.60, może mniej. Nie rozumiem tego faworyzowania klubów z Wysp Owczych, czy Luksemburga. Trochę przegięli pałkę, ale to dobrze. ;)
#8 Zrinjski - Shirak / Awans Zrinjski @3.20 unibet 1j
Tu kolejne nieporozumienie. Co Ormanie prezentują za futbol w Europie? Przypomnę, że rok temu ich mistrz kraju odpadł z drużyną mistrza Andory. ;) Bośniacy to typowa drużyna własnego boiska, ale potrafiąca grać w piłkę. Rewanż będzie u siebie, więc też kolejny plus. Kursy fitfy -fifty byłyby satysfakcjonujące do gry, a takie kursiwo aż żal nie pobrać. Myślę, że pod względem czysto piłkarskim Bośniacy przewyższają Ormian.
#9 FH - SJK / Awans FH @1.85 2j Unibet
Stawiam na doświadczoną drużynę z Islandii. Rywal z Finlandii, niedoświadczony, może nieco lepsi niż VPS czy Lahti, z którymi grają Szwedzi. Do tego beta skłania mnie rewanż w Islandii, dobra forma FH i doświadczenie w Europejskich bojach, oraz słabe wyjazdy SJK.
Sezon wcześniej FH wygrali rywalizację z drużyną Irlandii Północnej wygrywając dwa spotkania. Następnie wygrali dwumecz z Nemanem Grodno z Białorusi i na koniec przegrali walkę o awans z Elfsborgiem, choć rewanż u siebie potrafili zwyciężyć. Toż te drużyny z czołówki ligi Szwedzkiej nie odstępują odpowiednikom ligi polskiej... Finowie notują regres najszybciej w całej Europie. Chyba tylko Czarnogóra i Albania nic konkretnego nie wygrywa w europejskich klubowych rozgrywkach. IMO @1.50 to max.

Na ten moment tyle. Czekam na rozwinięcie oferty (gole). ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial

AIK + Apollon + Trakai @3.60 (awanse) uni 2j
Jako, że na Trakai już kurs mocno spadł i nie chcieli mi przyjąć n-tej dodatkowej stawki, to dograłem z AIK i Apollonem. Dwa pewniaczki, już wyżej o nich pisałem. Dzięki temu wracamy do kursu nawet @3.60, czyli trochę więcej niż pre. AIK i Apollon przynajmniej o 2 klasy lepsze zespoły niż rywale, tutaj rewanże u siebie.

http://forum.bukmacherskie.com/f88/i-runda-eliminacji-ligi-europy-02-07-2015a-122457.html#post5461293
edit. Marathon wystawił dwie pierwsze pary z Ligi Europejskiej i już znalazł się 18% siurek heh.
Będzie ich mnóstwo. Ale to świadczy o małej wiedzy oddsmakerów w tej fazie rozgrywek, co można łatwo wykorzystać.
Dla przykładu na Stromsgotset na betsson @1.68, gdzie w uni @1.35.

Otrzymane punkty reputacji: +22
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Dziś znowu dorzuciłem kupon z awansami na Trakai i resztę, ale spadł już bardzo nisko, więc dorzuciłem jeszcze awans Jagi, który też jest pewny. Już nie będę wpisywał kolejnego takiego samego kuponu w tym temacie. A oddsmaker ręcznie mi je akceptuje. ;) Jak Trakai awansuje, to ktoś straci pracę.
Niemniej z @3.50 - &gt; @2.10 zabite.
Zrinjski awans z @3.20 - &gt; @2.15 zabite.

Trakai jeszcze można dorzucać, jeśli będzie około @2. Gdy dojdzie do 1.70-1.80 to już będzie wyglądać tak jak powinno na początku.
Zrinjski już jest w miarę taki kurs jak być powinien. Są faworytem IMO tej pary, ale @2.15 już tak nie zachwyca.

#11 Shirak - Zrinjski
Shirak strzeli tyle samo w 1 i 2 połowie @2.75 bet365 1j
Opisane mniej więcej w dziale eLE.
#12 Kruoja - Jagiellonia
Kruoja strzeli tyle samo w 1 i 2 połowie @1.95 2,5j bet365

Tu widzę pełną dominację polskiej drużyny. Litwini bardzo słaba gra, a Jagiellonia przecież słynęła z niezłej defensywy. Jeśli nie będzie rozluźniania po kilku bramkowym prowadzeniu to powinno łatwo wejść.
Czekam też ofertę na handicap w jakimś standardowym buku, bowiem tu Jagiellonia bierze mecz, ale raczej nie tylko jedną bramką.
#13 VPS - AIK
To samo na VPS @1.95 2j bet365

VPS pewnie będą chcieli szybko zakończyć przygodę w LE, bowiem sytuacja w lidze mocno się komplikuje. Tutaj stawkuję mniej niż Jagę, bo wiem jak Szwedzi grają na wyjazdach. Typowa wesoła piłka, za to u siebie mocno ich zdominują. Myślę, że jest spora szansa na czyste konto.
#14 Trakai - HB
To samo na HB @2.05 3j bet365

Trakai w swej słabej litewskiej lidze bilans u siebie 8-1-0 i ledwie 5 straconych goli w 9 spotkaniach. Lubią długo utrzymywać się przy piłce. Goście to amatorszczyzna z Wysp Owczych, więc nawet jak będą mieli jakieś sytuacje, to bardzo mało. HB na wyjazdach nawet w swojej lidze nie prezentuje się wybitnie. 11 strzelonych goli w 9 meczach? Toż to żenada. Jeśli coś wywiozą to farciarskie 0-0.
Daje więcej niż na Jagę, bo grają u siebie, a tu głupio będzie stracić gola, bo potem na wyjeździe może być różnie i taka głupio stracona bramka może dużo znaczyć dla dwumeczu. Myślę, że będą bardzo ostrożni pod tym względem.

#15 Saxan - Apollon
To samo Saxan @2.00 1j bet365

A tutaj stawka niska, bo Cypr na wyjazdach gra średnio bez względu na to czy to APOEL, czy Apollon, czy inna Omonia itd.
Saxan to słaba drużyna o czym już wspomniałem w temacie eLE. Apollon powinien mieć z 75% posiadania. Jak na typowo mołdawską drużynę to jedyna szansa na gola to mecz na własnym obiekcie. Ja natomiast wątpię w taki scenariusz.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#16 Miałem zaćmiony umysł, że nie spojrzałem na te typy. Na szczęście kolega Interista18 wyłożył jak na tacy zacne typy. Pobrałem trzy, które notabene świetnie wyselekcjonował Scott99, więc taki sam kupon musi się też u mnie znaleźć.
Brondby - Juvenes
Typ: drużyna gości - połowa z najwyższyzm wynikiem - remis @1,44
West Ham - Lusitanos
Typ: drużyna gości - połowa z najwyższyzm wynikiem - remis @1,40
Fiorita - Vaduz
Typ: drużyna gospodarzy - połowa z najwyższyzm wynikiem - remis @1,50
ako: 3.03 bet365 5j ✅ ✅ +10.15j łatwo i przyjemnie.
Mam najwięcej obawy o Vaduz, ale chyba tak nisko nie upadli, by stracić bramkę z zespołem z San Marino. Dwa pozostałe raczej nie ma opcji, by coś dali strzelić, bo najpewniej nie będą mieli nawet akcji. Idzie grubo.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Postanowiłem, że zamknę owe zakłady, bowiem na czyste konto kursy są o niebo lepsze, więc jako że strata niewielka do tego jaka będzie różnica, gdy wygram zakład.
#11 Shirak - Zrinjski Shirak strzeli tyle samo w 1 i 2 połowie @2.75 Bet365 1j

#11 Zrinjski czyste konto @4.50 bet365 1j
⛔ -1j
#12 Kruoja - Jagiellonia Kruoja strzeli tyle samo w 1 i 2 połowie @1.95 2,5j Bet365

#12 Jagiellonia czyste konto @2.37 2,5j bet365 ✅ ✅
+3.425j
#13 VPS - AIK To samo na VPS @1.95 2j Bet365
#13 AIK czyste konto @2.37 bet365 2j ⛔ -2j
#14 Trakai - HB To samo na HB @2.05 3j Bet365
#14 Trakai czyste konto @2.62 bet365 3j ✅ ✅ +4.86j
#15 Saxan - Apollon To samo Saxan @2.00 1j Bet365
#15 Apollon czyste konto @ 2,50 bet365 1j ✅ ✅ +1,5j
Prawda, ze opłaca się zmienić dla takich kursów? ;) Coś niesamowitego.
Wprawdzie #16 też zmieniłem, ale tam różnica nie jest aż tak kolosalna, więc tutaj zostawię nie robiąc zamętu.
+ coś ekstra.

#17 Jagiellonia -1EH + Shirak u1.5 gola @3.30 3j bet365 ⛔ -3j
Tak jak pisałem. Poluję na handi Jagi, bo kurs z 1.75 spadł do nawet 1.33, więc lipton dogrywać po czymś takim. Lepiej zagrać z handi, bo różnica klas bardzo duża, więc Jaga powinna wygrać pewnie już w pierwszym meczu.
Zrinjski czyste konto to @4.50 i to zagrałem, ale do dubla w sam raz, że Shirak jednak coś tam strzeli, wszak grają u siebie. Na więcej niż 1 gola nie liczę, choć i z nim myślę że mogą mieć problem.

#1 Kruoja - Jagiellonia 2 Trakai - HB 1 AKO @2.31 Unibet 2j ✅ ✅ +2.62j
#2 Debreczyn - Sutjeska 1 Aktobe - Kalju 1 AKO @2.03 Unibet 2j ⛔ -2j Aktobe...
#3 UC Dublin vs Dudelange 1X @3.25 Betsson (3.70 Rivalo) 1j ✅ ✅ +2.25j
#4 Vikingur Reykjavik vs Koper 1X @2.55 Betsson 1j ⛔ -1j Szkoda końcówki.
#5 VPS - AIK 2 @1.83 Betsson 2j ⛔ -2j
Ponadto Trakai bardzo blisko awansu (3:0); FH dali radę w Finlandii, więc u siebie powinni spokojnie wygrać tę rywalizację. Szwedzi u siebie dużo mocniejsi, a nawet nie potrzebują zwycięstw, bo remisy na wyjazdach. Apollon łatwe zwycięstwo.
Zrinjski jeszcze bym nie skreślał, choć bardzo zaskoczyli mnie tym słabym występem, to u siebie są zawsze mocni i powinni wygrać, ale czy starczy im na awans.
Vojvodina dobry remis na Węgrzech gdzie nie gra się bardzo łatwo. Serbowie bardzo solidnie grają u siebie, więc daje im bardzo duże szanse na awans.

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#18 Zrinjski - Shirak 1 @1.95 uni 2j
Dobry kurs, aż za dobry. Pierwszy mecz to katastrofa w defensywie. Dwie bramki, które nie powinny paść. W rewanżu takich błędów nie popełnią, a kurs na zwycięstwo bardzo zawyżony. Według mnie powinno być tu 1.30, zwłaszcza, że Shirak ma zaliczkę i nawet jak przegra jedną bramką to awansuje. Zrinjski u siebie dużo mocniejszy, więc jeśli 2.6 było na wyjeździe (po spadkach), to u siebie max 1.6-1.7. Dużo lepiej poukładani, ale w Armenii mieli pecha i też przez głupotę stracili te gole. U siebie są w stanie zrobić remontadę i awansować.
https://www.youtube.com/watch?v=A-FZMq0MA3E
Bardzo zaimponowała mi postawa Trakai, bo grali tak jak oczekiwałem, to co pokazywali w lidze litewskiej. Na wyjeździe 1.75 nawet do gry, ale nie wiem czy im się będzie chciało spinać, no i zupełnie inna aura.
Nie rozumiem też pre kursów na Spartaks Jurmala, wszak wygrali na wyjeździe 1-3. Buducnost grał, a Łotysze strzelali. Nie wiem, czy są w stanie zrobić jakiś come back.

#19 Rabotnicki + Ferencvaros @ 2.79 bet365 2j

Ferencvaros dobre spotkanie w Holandii i przyzwoity wynik. Obrona Holendrów bardzo dziurawa i myślę, że u siebie spokojnie ich rozklepią. Oglądałem rok temu Ferencvaros w dwumeczu z Rijeką, gdy jeszcze Węgrzy nie byli tak mocni i zgrani jak teraz i choć w 1 meczu Rijeka wymęczyła 1-0 po karnym u siebie to cały mecz wręcz dominowała i Ferencvaros nie potrafił wyjść z własnej połowy. Rewanż to inna bajka i odwrócenie się o 180 stopni. Ferencvaros był inną drużyną. Grali bardzo solidnie, mocno zagrozili bramce Chorwatów i gdyby byli lepiej zgrani i nie popełnili paru błędów w defensywie to by ograli Rijekę, która bardzo ciekawie zaprezentowała się w ostatniej LE.
Rabotnicki u siebie powinni ograć Florę. To ciężkie tereny do gry dla rywali, tym bardziej dla Estończyków. 1 mecz wyrównany, ale Flora wygrała 1-0.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Kupony 18 i 19 już mocno zabite kursy. Mam nadzieję, ze wejdzie.
Też się skusiłem na zagranie brak bramki:
#20 HB - Trakai
Trakai czyste konto @3.00 bet365 1j ⛔ -1j W doliczonym, a jak ;-/

#21 Spartaks - Buducnost
Buducnost czyste konto @3.50 bet365 1j ✅ ✅ +2j
#22 AIK - VPS + Jagiellonia - Kruoja
AIK czyste konto + Kruoja strzeli tyle samo w 1 i 2 poł. @ 2.22 2j bet365 ✅ ✅ +2.44j
#23 Zrinjski - Shirak
Zrinjski czyste konto @2.20 2j bet365 ⛔ -2j 90+8` coś niesamowitego. Jeszcze bym zrozumiał, gdyby było 1-0 i graliby allin. ;-/
---
Dwa pierwsze na dużym ryzyku, ale z ciekawym kursem i jest szansa, że przynajmniej jeden będzie na plusie. W dwóch następnym pokładam już większe nadzieje. AIK na wyjazdach może nie gra rewelacyjnie w lidze szwedzkiej i pokazali to również w na wyjeździe ze słabiutkim VPS remisując zaledwie 2:2. Choć to i tak dobry wynik, biorąc pod uwagę, że przegrywali już 2:0. VPS strzelił tylko to co miał, a AIK u siebie to już zupełnie inna drużyna, która radzi sobie najlepiej w lidze. Myślę, że spokojnie pokażą kto tu jest lepszy w tej parze i wygrają na czysto. Jagiellonia miała niemałe problemy z Kruoją na Litwie mimo, że mogli poczuć się jak u siebie, a przynajmniej bardziej niż piłkarze Kruoji. Wygrali szczęśliwie w ostatniej akcji meczu, a w przeciągu całego spotkania nie pokazali wielkiej piłki, ba nawet rywale byli bliżsi strzelenia gola. Myślę, że w Białymstoku się to zmieni i zobaczymy dużo lepszy futbol w wykonaniu podopiecznych Probierza. Liczę na zero z tyłu, bo rywal nie jest wymagający.
Zrinjski wkopał się w 1 meczu i w rewanżu będzie zmuszony zagrać bardzo solidne spotkanie i jeśli chcą awansować to na zero z tyłu. Akurat u siebie w lidze sezon wcześniej nie mieli z tym problemów, gdyż stracili w 15 meczach ledwie 4 gole przy tym nie przegrywając żadnego spotkania. To dobry kurs. Jeśli nie zrobią takich baboli jak w 1 meczu to jestem o ten typ spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +29
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#6 AIK + Elfsborg + Vojvodina @2.34 Unibet 4j
✅ ✅ +5.36j
#7 Awans Trakai @3.15 Unibet 3j
✅ ✅ +6.45j
#8 Zrinjski - Shirak / Awans Zrinjski @3.20 Unibet 1j
⛔-1j
#9 FH - SJK / Awans FH @1.85 2j Unibet
✅ ✅ + 1.7j
#10 AIK + Apollon + Trakai @3.60 (awanse) uni 2j
✅ ✅ +5.2j
#18 Zrinjski - Shirak 1 @1.95 uni 2j
✅ ✅ +1.9j
#19 Rabotnicki + Ferencvaros @ 2.79 Bet365 2j
✅ ✅ + 3.58j
Z góry przepraszam, że tak dziwnie to rozliczam, ale po prostu nie mogę edytować, bowiem posty są zbyt stare. Jako, że skończyła się kolejka eLE to zrobię mini podsumowanie, by czarno na białym spojrzeć w skuteczność moich typów.
1 runda eLE/eLM
Ilość kuponów: 23
Ilość kuponów wygranych: 14
Zwroty: 0
Ilość kuponów przegranych: 9
Suma stawek: 35,5j
Suma wygranych: 15,245j
Yield: 42,9% ✅ ✅
A mówią, że nie warto grać eLE/eLM. Trzeba dodać ten niefart i Zrinjski co zaprzepaścił mi 2 kupony (awans + czyste konto w ostatniej minucie meczu) + Trakai, którzy dali ciała w doliczonym czasie i nie utrzymali czystego konta. Byłoby wtedy pewnie ponad 50%. ✅ Generalne podsumowanie na koniec miesiąca.

Nie ma sensu się czym podniecać, tylko jechać dalej z tematem.
Vojvodina - Spartaks 1
AIK - Shirak 1
AKO @2,13 uni 4j

Od razu rzuciły mi się w oczy owe typy. Spartaks i Shirak nie powinny grać w tej fazie rozgrywek, ale dostali bardzo nieporadne drużyny, które nie potrafiły postawić kropki nad i. Tutaj już bardzo dobre drużyny w szczególności u siebie mega mocne. Vojvodina wygrała 3-1 z MTK, a widziałem, że mieli jeszcze zapas. Spartaks mocno zdominowany przez młodzieniaszków z Buducnostu, lecz oni nie potrafili strzelać bramek. Kurs na Vojvodinę musi wynosić @1.3, a @1.7 to klasyczna wpadka unibeta. AIK mocny u siebie, potwierdził to z VPS i cały sezon ligowy. Shirak awansował przez babole Zrinjskiego, nic więcej. Więcej soon.​

Otrzymane punkty reputacji: +12
Do góry Bottom