Islandia - Węgry
Over 54.5 bramki @ 2.02
Islandia over 28.5 bramki @ 1.86
Witamy Węgry w drugiej rundzie z kompletem punktów.
Unibet
Ważny mecz dla Islandii, co prawda awans już mają, ale wciąż nie mogą być pewni, że zabiorą ze sobą do drugiej rundy jakieś punkty, wszystko zależy od meczu z Węgrami, który jeśli wygrają, to bez względu czy awansuje
Dania, czy Węgry, oni mają te 2 pkt, jeśli przegrają z Węgrami, nie zabierają nic, jeśli zremisują 1 pkt, piszę o tym, bo tylko porażka Węgier da szanse na awans Danii. Nie widzę więc za bardzo kalkulacji w tym meczu, obu drużynom będzie zależało na wygranej, choć Węgry cieszyłyby się raczej nawet z remisu, ja tu idę w overy bramkowe.
Islandia dobrze pokazała się ze strony ofensywnej przeciwko Danii i Rosji, gdzie rzucali odpowiednio 31 i 34 bramki, przeciwko Danii pomógł trochę Landin, który w 43 minucie został ukarany czerwoną kartką, ale i tak nie za dobrze bronił w tym spotkaniu.
Islandia nie oddawała do tej pory jakoś dużo rzutów, ale na dobrej skuteczności odpowiednio 66% i 72%, z Węgrami powinno być podobnie, choć Węgry na pewno będą próbowały zwalniać grę, ale
Islandia potrafi bardzo szybko odskoczyć na kilka bramek, z Rosją już po 8 minutach prowadzili 5:1, by zakończyć połowę wynikiem 18:11 i tak naprawdę mecz był już rozstrzygnięty. Linie nie są zbyt wygórowane, a Węgry jeśli chcą powalczyć, muszą pójść na małą wymianę ciosów, obie drużyny tracą też około 10 piłek w meczu, więc to też będą świetne okazje do kontr, a na bramkach w obu reprezentacjach bramkarze, którzy jak na razie kręcą się poniżej 30% skuteczności obron, wyjątkiem jest tylko Hallgrimsson, jednak on bronił tylko 19 rzutów.
Chorwacja - Austria
Chorwacja Handi -3.5 bramki @ 1.84
Fortuna
Zaskoczyła mnie mocno
Austria, nie spodziewałem się ich awansu a tu proszę, awans i na dodatek z kompletem zwycięstw, mimo wszystko dalej mnie jakoś nie przekonują, w każdym męczyli się, no może oprócz spotkania z Macedonią Północną, gdzie można powiedzieć, że ich zniszczyli, co prawda Macedonia nie prezentowała się najlepiej przez cały turniej, ale myślałem, że powalczy w tym meczu o zwycięstwo. Także
Austria wyszła dalej, ale teraz zaczynają się schody, bo muszą zmierzyć się z Chorwacją, Hiszpanią, Niemcami i Białorusią, w sumie z każdą drużyną lepszą od siebie. Zaczynają od meczu z Chorwatami, Ci pokazali się w każdym meczu z bardzo dobrej strony, mocna obrona to ich największy atut, najwięcej bramek stracili z Białorusią, bo 23, w pozostałych meczach po 21, w tym z Serbią, gdzie nie grali o nic i ten mecz potraktowali jak spacerek. Z taką obroną
Austria jeszcze nie grała, Macedonia miała być twarda, ale nie była, z Chorwacją jest jednak inaczej, ciężko będzie Austriakom dostać się do bramki rywali, na dodatek bardzo dobrze broni Sego. Widzę tu pierwszą porażkę Austrii na tym turnieju, Chorwacja jeśli zatrzyma Bylika, a raczej to zrobią, to stać ich nawet na wysokie zwycięstwo, tyle, że następny mecz grają z Niemcami, więc nie szalałbym z jakimiś wysokimi handi.