Drugi dzień i już mamy pierwszą niespodziankę, porażkę Francji, ale głównie dzięki zasłudze swojemu bramkarzowi, Gerrard bronił ze skutecznością tylko 8%, brakuje też na turnieju oczywiście Luki Karabaticia, który jest lepszym z obrońców i Francji może być naprawdę ciężko bronić. Dzisiaj 2 ostatnie spotkanie pierwszej kolejki i kolejne drugiej kolejki, w których proponuje zagrać.
Chorwacja - Białoruś
Władysław Kulesh over 3.5 bramki @ 1.85
Unibet
Ponawiam typ na Kulesha, w pierwszym meczu przeciwko Serbom zdobył 5 bramek na 8 rzutów, prawdziwym liderem był jednak inny gracz Vive, Karalek, który zdobył aż 9 bramek z 10 rzutów, świetnie funkcjonowało koło w Białorusi, jak i cały atak, teraz przychodzi mecz z Chorwacją i myślę, że dostać się do koła już wcale nie będzie tak łatwo. Dlatego ponawiam typ na Kulesha, który dzisiaj powinien oddawać najwięcej rzutów w drużynie, najważniejsze będą te pierwsze, bo jeśli będą trafione o over jestem spokojny, bo niestety widziałem jego spotkania, gdzie pudłował rzut za rzutem.
Hiszpania - Niemcy
Alex Dujszebajew over 3.5 bramki @ 1.85
Julen Aguinagalde over 1.5 bramki @ 1.95
Unibet
Angel Fernandez over 3.5 bramki @ 1.85
Fortuna
Dzisiejszego dnia idę w głównie overy zawodników, bo spodziewam się, że możemy zobaczyć dzisiaj kilka niespodzianek, choć nie w tym meczu, gdzie
Hiszpania to jak dla mnie zdecydowani faworyci. W tym meczu pójdę w over zawodników Vive, Alexa, Julena i Angela, a więc zaczynając od początku. Alex prawdziwy motor napędowy Vive w tym sezonie, linia w porównaniu do poprzedniego meczu zaniżona o 1 bramkę i to mnie strasznie dziwi, co prawda przeciwko Łotwie zdobył 3/7 bramki, ale grał raptem pół meczu, a przeciwnik był z bardzo niskiej półki, więc na spokojnie mógł popróbować oddawać rzuty z trudniejszych pozycji, ogólnie cała
Hiszpania mogła potraktować to spotkanie jak mały sparing, teraz grają z Niemcami i sądzę, że Alex zagra już spotkanie na 100% i te 4 bramki jak dla niego to naprawdę mało. Drugi Julen, on w pierwszym meczu zagrał tylko 12 min, ale wystarczyło, żeby dostał 2 piłki, które zamienił na bramki, teraz zagra na pewno o wiele dłużej i dostanie więcej piłek, w Niemczech rośli zawodnicy na kole i chyba stąd taki wysoki kurs. I na koniec Fernandez w pierwszym meczu 5/5, ze skrzydła jest nie do zatrzymania, a też świetnie biega do kontr, myślę, że jak tylko dostanie odpowiednią ilość piłek, to linie pokryje spokojnie.
Czechy - Macedonia Północna
Over 52.5 bramki @ 1.86
Over 55.5 bramki @ 2.95
Fortuna
Wczoraj stawiałem w stronę Czechów i niestety zawiodłem się, co prawda atak funkcjonował dobrze, choć zdarzało im się oddawać słabe niewymuszone rzuty, ale bramka zawiodła całkowicie, dwaj bramkarze Czech odbili przez całe spotkanie raptem 3 rzuty, więc
Czechy można powiedzieć grały bez bramki, szkoda, bo
Austria była do ogrania i gdyby bramkarze zagrali na normalnym poziomie, ba nawet gdyby mieli te 20% razem, to wygraliby to spotkanie. Jednak teraz przychodzi szansa na odegranie się z Macedonią Północną, która według mnie jest w zasięgu. Macedonia o włos nie zremisowała z Ukrainą w pierwszym meczu, polecam obejrzeć:
https://www.youtube.com/watch?v=dQ4DYafexxQ
Jak Lazarov zapełnił zwycięstwo swojemu zespołowi. Ukraina to żadna potęga, bez większych gwiazd a sprawiła ogromne problemy Macedończykom i teraz nie powinno być inaczej. Chętnie poszedłbym w stronę Czechów, bo pograłem na ich miejsce 1-2 w grupie, a żeby to się udało, potrzebują tego zwycięstwa z Macedonią, ale idę jednak w over, Mitreveski bronił ze świetną skutecznością 38%, ale był zmuszony do bronienia aż 39 rzutów, gdzie rywalem była słaba Ukraina, teraz przyjdzie mecz z lepszymi Czechami. Zagram też jutro over Lazarova jak pojawią się linie, bo widać, że obrona Czech nie najlepsza, ale w tej chwili idę w dwa overy, bo spodziewam się, że mecz powinien być w miarę otwarty.