>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

CRS (Common Reporting Standard) - ważne informacje, newsy, dyskusje

K 13,6K

KarolekLegion

Użytkownik
W ostatnim czasie przeszedłem pełną weryfikację konta skrill. Poprosili o wrażliwe dane czyli dokument o dochodach, o daną transakcje skąd pieniądze. Całą weryfikację zakończono i niby ok. Tylko teraz pytanie czy aby moje konto już nie jest na świeczniku przelewam dość wysokie sumy po przez skrill niektóre przechodzą przez krypto
Czy wy nadal korzystacie z skrilla do wpłat/wypłat zagranicznych buków? Na koniec dnia przezucacie środki by nie przekroczyć tych 10k usd czy jak z tym u was jest?

J 0

janek186

Użytkownik
Jeśli chodzi o krypto to od tego roku tylko i wyłącznie portfele self custody. Cokolwiek innego to tak jakbyś trzymał w ręku odbezpieczony granat.

G 9K

grubaryba

Użytkownik
Nawet self custody portfel w połączeniu z RCASP to proszenie się o kłopoty.
Post automatycznie złączony:

Dopóki jesteś poza systemem raportowania to ok . Każdy kontakt z RCASP to mogą być problemy.

K 13,6K

KarolekLegion

Użytkownik
Czy jest to ktoś wstanie "rozgryzc"?

Jak wiemy większość buków wpłaty/wypłaty za pomocą Skrill/neteller czy inne portfele przechodzą przez crypto chainvalley oni mają nawet siedzibę w Polsce. Czy robiąc wpłaty/wypłaty jesteśmy narażeni na obowiązkowe raportowanie czy nie? Ja zrozumiałem z tego tekstu że nie, ale chciałbym się upewnić

Ostatnia edycja:
G 9K

grubaryba

Użytkownik
Czy jest to ktoś wstanie "rozgryzc"?

Jak wiemy większość buków wpłaty/wypłaty za pomocą Skrill/neteller czy inne portfele przechodzą przez crypto chainvalley oni mają nawet siedzibę w Polsce. Czy robiąc wpłaty/wypłaty jesteśmy narażeni na obowiązkowe raportowanie czy nie? Ja zrozumiałem z tego tekstu że nie, ale chciałbym się upewnić
skril juz prosi uzytkownikow ktorzy operowali na krypto u nich o podanie nr indentyfikacji podatkowej. odnosnie wpłat do bukow poprzez np. skrila. nie jest to wpłata fiat tylko zakup krypto tak w skrócie.

K 13,6K

KarolekLegion

Użytkownik
Jeśli chodzi o samo chainvalley krypto które jest wykorzystywane przy niektórych bukach kasynach działa na zasadzie bitomatów do 1k euro nie wymaga kyc dodatkowo jeśli chodzi o skrill wpłacając/wypl. do buka wymieniając na crypto działa jak zwykły przelew skrill --->skrill

Załączniki

G 9K

grubaryba

Użytkownik
Jeśli chodzi o samo chainvalley krypto które jest wykorzystywane przy niektórych bukach kasynach działa na zasadzie bitomatów do 1k euro nie wymaga kyc dodatkowo jeśli chodzi o skrill wpłacając/wypl. do buka wymieniając na crypto działa jak zwykły przelew skrill --->skrill
wczesniej bylo to utorgiem robione więc widac zmienili i inny schemat wpłat jest aktualnie jesli idzie o ruska i wpłatę skrilem.

M 110

MUSTER

Użytkownik
Na dzień dzisiejszy uwiera ich crypto i tylko crypto. Większą kasę i tak kontrolują od dawna choćby limitami 15 000 euro i to wcale nie przy jednorazowej transakcji a rozłożone w czasie też już są podejrzane.

K 13,6K

KarolekLegion

Użytkownik
Powiem tak choć to takie myślenie co ma być to będzie dopóki nic się nie dzieje jest ok. Ale znam przynajmniej 5-6 osób którzy obracają ogromne sumy choćby w crypto i totalnie mają w dup.. to samo tyczy się buków zagranicznych nadal przecież opłaca się grać bez podatku bo granie z mija się z celem i lepiej wcale nie grać.
Crypto chcą kontrolować bo tam jest pralnia ogromnych pieniędzy i wiadomo to będą kontrolować ale sumy rzędu kilku tys zł? Ciężko mi w to uwierzyć. Niby Revolut już działa na crs od kilku lat słyszałem o dwóch przypadkach że kogoś tam skontrolowali a też z tego co wiem bo znam kilku co sobie wpłaca blikiem na Revolut i normalnie funkcjonuje

T 35,9K

tadzin

Użytkownik
skril juz prosi uzytkownikow ktorzy operowali na krypto u nich o podanie nr indentyfikacji podatkowej. odnosnie wpłat do bukow poprzez np. skrila. nie jest to wpłata fiat tylko zakup krypto tak w skrócie.
oni to wgl maja prawdziwe krypto? na poczatku 2021 jak cos tam tego uzywalem to oni mieli "walor o tej samej cenie co krypto" ale nie prawdziwe krypto

taki pic na wode

G 9K

grubaryba

Użytkownik
oni to wgl maja prawdziwe krypto? na poczatku 2021 jak cos tam tego uzywalem to oni mieli "walor o tej samej cenie co krypto" ale nie prawdziwe krypto

taki pic na wode
no kiedys to na pochodnych tylko mogles operowac teraz normalnie kup/sprzedaj jest, a moze jednak pierd.. jak potluczony :). nie no, pierd..jak potluczony. skrilem chyba tylko opłacasz transakcje , a u nich dalej nie zalozysz portfela krypto

Ostatnia edycja:
T 35,9K

tadzin

Użytkownik
no kiedys to na pochodnych tylko mogles operowac teraz normalnie kup/sprzedaj jest, a moze jednak pierd.. jak potluczony :). nie no, pierd..jak potluczony. skrilem chyba tylko opłacasz transakcje , a u nich dalej nie zalozysz portfela krypto
poczytalem i widze ze jak kupujesz w skrillu to "krypto" to zeby je dalej wyslac to oni uzywaja posrednika, no czyli tak jak mowisz tam dalej nie ma prawdziwego krypto.

to sie dziwie dlaczego niby ktos mialby sie rozliczac z kupowania krypto w skrillu skoro nie kupuje krypto.

K 13,6K

KarolekLegion

Użytkownik
poczytalem i widze ze jak kupujesz w skrillu to "krypto" to zeby je dalej wyslac to oni uzywaja posrednika, no czyli tak jak mowisz tam dalej nie ma prawdziwego krypto.

to sie dziwie dlaczego niby ktos mialby sie rozliczac z kupowania krypto w skrillu skoro nie kupuje krypto.
No nie rozliczasz się niektórzy sieją zament albo poptostu z niewiedzy :)

Otrzymane punkty reputacji: +228
Do góry Bottom