Przeciez nie bedą przekazywane informacje skąd i dokąd wychodzą przelewy , Ja nic nie zamykam i zapewne bede korzystał, bo Brak podatku daje duża przewagę w zagranicznychDobrze ze zamknąłem Jetona jeszcze w Listopadzie, bo wiedziałem co będzie i że to koniec gry na zagranicznych bukach. Ogólnie dane są już zbierane od 1 Stycznia 2026 a pierwsze raporty za 2026 rok do US z portfeli pójdą dokladnie za rok 01.01.2027.
Oczywiście że będą czarno na białym wszystko będzie US widziałPrzeciez nie bedą przekazywane informacje skąd i dokąd wychodzą przelewy , Ja nic nie zamykam i zapewne bede korzystał, bo Brak podatku daje duża przewagę w zagranicznych
Jak wyglądała u Ciebie kwestia zapłaty zaległego podatku ? Czy US interesował się tylko źródłem ?Ja tez myslalem, ze jestem nietykalny póki nie dostałem wezwania z US w sprawie pochodzenia pieniedzy na koncie revolut.
Dokładnie po to wchodzą regulacje żeby były przekazywane.Przeciez nie bedą przekazywane informacje skąd i dokąd wychodzą przelewy.
Raportowane dane:Oczywiście że będą czarno na białym wszystko będzie US widział
Polecam poczytać różne mądre artykuly na temat CRS i jak to będzie działać![]()
Jaki to broker? asianconnect88?Nie strasząc nikogo - od dłuzszego czasu wpłacam do brokerów tylko transferami krypto - wczoraj po depozycie od razu dostalem prośbę o przedstawienie zrodla pochodzenia pieniedzy. Broker jeden z najwiekszych i najbardziej znanych. Oczywiscie brak dokumentow = brak wypłaty.
Ja tez myslalem, ze jestem nietykalny póki nie dostałem wezwania z US w sprawie pochodzenia pieniedzy na koncie revolut.
Jak wykasują anonimowe wypłaty z bitomatów to ja nie widzę w tej chwili opcji na dalszą grę :/
Skrill może nadal normalnie prowadzić swoją działalność, ale teraz musi wszystko raportować w tle i regularnie wysyłać sprawozdania do US. Po to żeby kolega nie zapomniał rozliczyć każdej złotówki dochodu w PIT na koniec roku. A jak zapomni to US mu o tym przypomni. Do tego to wszystko zmierza.Znajomy testował Skrill. Wczoraj wpłata 200 euro, dziś wypłata 400 euro i wszystko odbyło się tak jak w 2025 bez żadnych dodatkowych weryfikacji.
Tede - X refren z dedykacją dla CiebieSkrill może nadal normalnie prowadzić swoją działalność, ale teraz musi wszystko raportować w tle i regularnie wysyłać sprawozdania do US. Po to żeby kolega nie zapomniał rozliczyć każdej złotówki dochodu w PIT na koniec roku. A jak zapomni to US mu o tym przypomni. Do tego to wszystko zmierza.
taaa wszystko musi raportować. Ferment tak ludzie sieja , że połowa juz portfele polikwidowala.Skrill może nadal normalnie prowadzić swoją działalność, ale teraz musi wszystko raportować w tle i regularnie wysyłać sprawozdania do US. Po to żeby kolega nie zapomniał rozliczyć każdej złotówki dochodu w PIT na koniec roku. A jak zapomni to US mu o tym przypomni. Do tego to wszystko zmierza.
Wszystko czyli tylko podstawowe dane identyfikacyjne oraz saldo na koniec roku i ew. uzyskane odsetki w danym okresie sprawozdawczym. Regularnie, czyli raz na rok ostatniego dnia grudnia.Skrill może nadal normalnie prowadzić swoją działalność, ale teraz musi wszystko raportować w tle i regularnie wysyłać sprawozdania do US. Po to żeby kolega nie zapomniał rozliczyć każdej złotówki dochodu w PIT na koniec roku. A jak zapomni to US mu o tym przypomni. Do tego to wszystko zmierza.
Działa na psychikę tak jak 10 lat temu ustawa hazardowa. Full graczy przestało grać tam gdzie nie wolno i teraz też tak będzie.taaa wszystko musi raportować. Ferment tak ludzie sieja , że połowa juz portfele polikwidowala.
ja jeszcze planuje zrezygnowac z internetu w razie czegoDobrze ze zamknąłem Jetona jeszcze w Listopadzie, bo wiedziałem co będzie i że to koniec gry na zagranicznych bukach. Ogólnie dane są już zbierane od 1 Stycznia 2026 a pierwsze raporty za 2026 rok do US z portfeli pójdą dokladnie za rok 01.01.2027.
Xd. Takich ludzi tu właśnie będzie mnóstwo może warto zamknąć się w domu i nie wychodzić całkiem z domuDobrze ze zamknąłem Jetona jeszcze w Listopadzie, bo wiedziałem co będzie i że to koniec gry na zagranicznych bukach. Ogólnie dane są już zbierane od 1 Stycznia 2026 a pierwsze raporty za 2026 rok do US z portfeli pójdą dokladnie za rok 01.01.2027.