>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szachy

5xharoldx5 2,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
ZBanowany że napisałem ci prawdę ??????? Twoja analiza była błedna .Pisząc analizę wspominasz o 12 remisach carlsena z cauraną gdzie to było chyba z 10 lat temu i tam po 40 rucuy był dodawany czas 30 minut na nastepne 30 ruchów i 30 sekund za kazdy ruch a w tym turnieju jest tylko dodawane 10 sekund.Odnieś sie do zarzutów ,a nie płaczesz jak dziecko. Dałes błedna analizę i Twoje typy nawet nie były bliskie wygranej .Lepiej wcale nie pisz jak masz dawać ludziom błędne informacje -pozdrawiam
Ale jaką prawdę napisałeś, o jakie zarzuty Ci chodzi? Przecież ja NIC nie napisałem o czasie do namysłu w tym turnieju, a Ty mi wciskasz, że wprowadziłem ludzi w błąd... Nie wiem co się tak czepiasz o to, że wspomniałem o historycznym meczu o MŚ, który to pokazuje jaki Caruana ma potencjał. Przecież potem wyraźnie napisałem, że coś się zepsuło w grze Caruany i że spadł z rankingiem. Albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo po prostu lubisz trollować. Stawiam na to drugie, bo kiedyś widziałem też Twoje wpisy w innych działach i wiele wygląda tak samo- krytyka, krytyka i jeszcze raz krytyka wszystkich i wszystkiego.

Dobra dajmy już sobie spokój z tą jałową dyskusją. Chcesz, żebym przestał pisać w tym temacie, to tak właśnie zrobię, szkoda nerwów na użeranie się z takimi osobami, które tylko szukają zaczepki.

Otrzymane punkty reputacji: +1413
5xharoldx5 2,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Jestem w szoku. Był to dobry komentator, genialny gracz jeśli chodzi o blitze i bullety w internecie, był ikoną chess.com. Najważniejsze jednak jest to, że był naprawdę bardzo dobrym nauczycielem, moim zdaniem jednym z najlepszych, nagrywał świetne filmiki na youtube, sam wiele razy z nich korzystałem. Do tego w przeciwieństwie do niektórych był fajnym człowiekiem, nie wywyższał się, nie podbijał sztucznie swoich zasięgów, dobrze się go słuchało.

Otrzymane punkty reputacji: +898
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
Speed chess championship
Nepo vs Giri
Nepo
@1.50
1761774822262.png

Giri praktycznie w każdej partii problemy z czasem i nawet jak miał lepszą to przegrywał, końcówka w bulecie to Nepo już poddymiał i się rozluźnił bo nie było szans na przegraną ale generalnie przekopa. Ian świetna gra.

Nie miałem kiedy a zaczynają za 10min więc nie ma czasu na pisanie. Nepo moim zdaniem zdecydowanie lepiej radzi sobie w szybszych formatach bo nie bez kozery jest mistrzem świata w blitzie. Ten format o wiele lepszy dla Nepo, a im dalej w las tym czas krótszy więc Giri nie ma raczej większych szans.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4471
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
Speed chess championship 16:00
Caruana vs Praggna
Caruana
@1.65

Mimo oddania jednej partii przez misslick to dalej wygrana ale mecz świetny dla oka.

Wrzucam już teraz bo kursy z 1.80 spadły do 1.65 i nie wiem czy jeszcze nie spadną. Caruana dla mnie jest lepszym zawodnikiem w każdym formacie. Obecny rok dla jednego jak i drugiego w blitzie nie był zbytnio udany jednakże forma Caruany ostatnio jest zabójcza. Niedawno wygrał mistrzostwa USA 4 raz z rzędu i zrobili to jedynie on oraz Bobby Fischer, również zwyciężył gran chess tour gdzie też był Praggna ale zajął 3 miejsce. Caruana jest w mocnym gazie do tego na bieżąco z przygotowaniami. Praggna jest młody i szybkość po jego stronie jednak Caruana nie jest dziadkiem a ma mnóstwo doświadczenia dlatego w tak długim meczu gdzie tych partii będzie sporo uważam że Caruana prędzej czy później wyjdzie na prowadzenie. W blitzie czy bullecie oprócz szybkiego myślenia potrzebna też jest intuicja, doświadczenie i granie na "oko" na zasadzie "wygląda to dobrze i w to idę" bo nie ma czasu liczyć wariantów przez 40min i tutaj jest zdecydowana przewaga Caruany.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3852
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
Niestety nie dam rady napisać bo partie startują o 10:30. Chess World Cup runda 2 partia nr 2, format to 2 partie klasyczne z dogrywkami.

Wszystkie bety tyczą się stanu po 2 partiach klasycznych.

0.5 - 0.5 po 1 partii
Gukesh vs Kazybek
remis
@1.75

0.5 - 0.5
Kuybokarov vs Praggna
remis
@1.57

0.5 - 0.5
Nodirbek vs Makhynov
Nodirbek win
@1,37

Szkoda że nie znalazł bo miał wygraną i kilka okazji na przewagę, nie jego dzień.

0.5 - 0.5
Nepo vs Ghosh
Nepo win
@2.15

Co za niespodzianka, Nepo się żegna z turniejem..

0.5 - 0.5
Dubov vs Jinshi
Dubov win
@3

0.5 - 0.5
Nesterov vs Harikrishna
Harikrishna win
@4.85

Piękna partia, poświęcenie hetmana w 8 ruchu a potem deklasacja o_O jak na dziadka to poddymione grubo!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2740
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
Całkiem szybko przeleciał puchar świata i już mamy TB w półfinałach. Myślę że dzisiaj bez większych niespodzianek i do finały awansują Wei Yi oraz Sindarov. Ogólnie półfinał Sindarov vs Nodirbek (Yakubboev) może trochę dziwić bo po tej stronie drabinki były takie nazwiska jak Harikrishna, Mamedyarov czy sam mistrz świata Gukesh a jednak tej dwójce udało się zajść tak daleko. W obu meczach w obu partiach widzeiliśmy same remisy i dzisiaj dojdzie do dogrywek i tutaj faworyci są już bardziej wyraźni bo tak jak w klasyku mając sporo czasu można nadrabiać długimi kalkulacjami tak w rapidzie już siła gry odgrywa większą rolę dlatego wybory będą proste.

Wey Yi vs Esipienko
Wey YI awansuje
@1.50 STS

Sindarov vs Nodirbek
Sindarov awansuje
@1.40 STS

Myślę że warto poszukać też betu na na wygranego całego turnieju bo kurs bardzo przyjemny patrząc na to że po przejściu Esipienko finał nie powinien być jakoś mocno trudny.

Wey YI zwycięzca turnieju
@2.58
rusek

Ależ niespodzianka, gg Sindarov.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3374
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
Zaraz muszę wyjść i nie wiem czy będę przed startem więc dzisiaj na sucho.

London Chess Classic

Alireza Firouzja - Pavel Eljanov
Firouzja win
@1,96

Michael Adams - Nodirbek Abdusattorov
Nodirbek win
@2,89

Samuel Shankland - Abhimanyu Mishra
Shankland win
@3.86

Nikolas Theodorou - Nikita Vitiugov
remis
@1,79

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3531
verno 1,4M

verno

Znawca - Hokej
London Chess Classic

Gawain Jones - Alireza Firouzja
Firouzja
@2.25

Nodirbek Abdusattorov - Nikolas Theodorou
Nodirbek
@2.71

4.5/5 szefunio

Pavel Eljanov - Michael Adams
12 (ktoś wygra)
@2,89

Dzisiaj idę dalej podobnie a mianowicie wygrana Firouzji oraz Nodirbeka. Zarówno jeden jak i drugi mają bardzo dobry turniej bo są to wyniki 3/4 i 3.5/4 a dzisiaj zmierzą się na mocno słabszych rywali.Gawain Jones gra bardzo kiepski turniej bo zanotował już 2 porażki i to na niższych rankingowo zawodników a on sam oscyluje w okolicach 2650 więc dzisiejszy pojedynek z Alireza do najłatwiejszych nie będzie należeć. Alireza pokazał wczoraj że nie musi dominować a złapać jakiś słaby punkt rywala czy u siebie mały plusik i grać wokół tego i czekać aż oponent się pomyli i wcześniej lub później się to dzieje. Kolejny mocarz czyli Nodirbek po słabym pucharze świata przyjechał tutaj i wywozi. 3.5/4 robi wrażenie a 3 razy grał czarnymi. Dzisiaj zagra kolorem białym i w obecnej formie aż dziwi tak wysoki kurs na jego wygraną. Na koniec mecz Eljanov vs Adams czyli ofiary Firozuji oraz Nodirbeka, trzeba przyznać że jeden jak i drugi dość długo się trzymali ale siła gry nie pozwoliła grać ciągle najlepszych ruchów i bronić się jak maszynka. Myślę że mogą mieć niedosyt chociaż na ten remis co byłby sukcesem grając na zawodników po 100 oczek więcej ale niestety, liczę że dzisiaj będą chcieli sobie odbić i któryś z nich zacznie przejmować albo ktoś się za mocno zagalopuje.​

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom