Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
Typy:
remis @4,20
Superbet
Tampa Bay Lightning lub remis @1,67
Superbet
Ciekawie zapowiada się ten mecz. Drużyny te niedawno walczyły ze sobą w playoffach i było dużo emocji, choć seria trwała stosunkowo krótko. Patrząc na bezpośrednie mecze pomiędzy tymi ekipami rzuca się w oczy to, że dawno nie było remisu. W tym sezonie Tampa personalnie wygląda mocniej niż w zeszłym, a u Panthers jest problem z kontuzjami, więc jak dla mnie szanse są wyrównane. Widzi mi się tutaj remis.
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers
Typy:
Edmonton Oilers (ML) (Super przewaga) @2,00
Superbet
Edmonton Oilers lub remis @1,61
Superbet
Edmonton Oilers over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @1,57
Superbet
Edmonton Oilers over 3,5 (z dogrywką i karnymi) @2,40
Superbet
w meczu będzie over 5,5 @1,64
Superbet
Ciekawe, że faworytem bukmacherów są gracze Carolina Hurricanes. Hurricanes nie dość, że zagrają dzień po dniu, to jeszcze grali prawie pełne pięć minut dogrywki. Takie dogrywki są mocno męczące i nie wierzę w to, że w pełni się zregenerują. Jakby tego było mało, to jeszcze kontuzję złapał Jarvis(dostał kijem w oko), czyli jeden z najlepszych graczy Caroliny. Marnie widzę szanse Hurricanes, żeby po tak długiej batalii nadążali za tak szybkimi graczami jak McDavid czy Draisaitl. Edmonton Oilers ostatnimi czasy zawodzą, ale oni w końcu zaczną seriami wygrywać i moim zdaniem pokonają Carolinę. Typ na Edmonton Oilers (ML) jest według mnie warty mocniejszego zagrania.
Washington Capitals - New Jersey Devils
Typy:
New Jersey Devils (ML) (Super przewaga) @2,20
Superbet
New Jersey Devils lub remis @1,74
Superbet
U New Jersey Devils znowu sypnęło kontuzjami, do tego ze składu wypadł im teraz Jack Hughes, ale mimo to widzę większe szanse dla Devils niż wskazuje na to kurs.