Niedziela 24.08.2025
Dania
--------------------
Frederica – Randers 1-0
Randers wygra
@ 2.12 LvBet 8/10
8
Mogę się zgodzić, ze Frederica zaskakuje na początku sezonu, ale z drugiej strony punkty zdobywała dość szczęśliwie wygrywając z Silkeborg (bez formy+ puchary) i Sonderjyske (grając z przewagą zawodnika) i remisując z FCM (między meczami w
LE). Randers ma teraz dwa przegrane mecze z rzędu, ale w dalszym ciągu uważam ich za lepsza ekipę jako całość i oni są w stanie tutaj wygrać.
FC Midtyjlland – Silkeborg 4-2
FCM wygra
@ 1.67 LvBet 8/10
5.37
FC Midtjylland w czwartek wygrał z KuPS Kuopio i posłał go do domu, miażdżąc go 4-0.Oznacza to, że rewanż w Finlandii jest formalnością więc mogą skoncentrować się na lidze. Silkeborg miał fatalny początek rozgrywek Superligi, trzy porażki i zero bramek.
Teraz wygrali dwa mecze i zdobyli łącznie siedem bramek w nich, tylko, że zagrali przeciwko FC Nordsjaelland i Viborg FF. Mają sporo kontuzji po intensywnym początku sezonu (Pedro Ganchas, Pontus Rodina i Alexandra Madsen)
Hellerup – Brabrand 4-0
Hellerup wygra
@ 1.92 LVBet 7/10
6.44
Zdecydowanie dla kursu bo moim zdaniem jest za wysoki. Gospodarze co prawda walczyli do końca o utrzymanie ale to lepsza ekipa od beniaminka, który zazwyczaj balansuje między 2 i 3 diwizją w Danii.
Sonderjyske – Brondby 2-0
remis
@ 3.75 LVBet 4/10
4
Brondby na Stade de la Meinau we Francji przeciwko Strasburgowi zagrała świetny mecz, ale kosztowało ich to ogromną ilość siły, aby zakończyć go wynikiem 0-0. Teraz mają szanse na wyeliminowanie Francuzów i grę w Europie co jest priorytetem dla nich.
Cztery porażki w pięciu meczach to nie jest nic fajnego dla gospodarzy, ale nikt nie załamuję rąk w zespole beniaminka tym bardziej, ze z Brondby są niepokonani w czterech ostatnich meczach u siebie (trzy zwycięstwa i remis).
Hiszpania
-----------------------------
Cultural Leonesa – Almeira 0-1
Almeira wygra
@ 2.14
Betfan 8/10
9.12
Podtrzymuje to co napisałem tydzień temu przed mecze z Burgos. Gospodarze dla mnie nie maja drużyny na ten poziom rozgrywek.
Polska
------------------------------
Wisła Kraków – Ślask Wrocław 5-0
(DNB) Ślask
@ 3.70 STS 3/10
3
Po prostu nie lubię takiego lekceważącego podejścia do rywala. Śląsk nie ma składu na awans, ale chłopcem do bicia nie jest.
Lechia Gdańsk – Arka Gdynia 1-0
Lechia wygra
@ 2.20 LvBet 6/10
7.2
Podobno najpewniej w tym meczu zagrać over bramkowy. Ja jednak zagram wygraną gospodarzy w derbach Trójmiasta, ot tak z przekory.
A na poważnie nie zdziwię się jak
padnie góra jedna, dwie bramki.
Piast Gliwice - Cracovia 0-0
(DNB) Cracovia
@ 2.26
Betclic 8/10
Kursy chyba z powieści s/f. No ale to jedynie moje zdanie.
Szkocja
-----------------------------
St.Mirren – Rangers 1-1
Rangers wygra
@ 1.80 LvBet 8/10
8
Rangers jeszcze nie wygrał w lidze co jest rzadko spotykane. Mimo gry w pucharach liczę tutaj na komplet punktów tak naprawdę w małych derbach Glasgow.
Włochy
------------------------------
Como – Lazio 2-0
Lazio wygra
@ 2.95 LvBet 6/10
6
Como zaskoczyło sezon temu kiedy jako beniaminek spisywało się świetnie w lidze. Teraz znowu sporo nowych zawodników i bardzo dobre mecze
towarzyskie. Lazio tej jesieni może myśleć tylko o lidze bo nie mieli najlepszego sezonu i nie awansowali do
CL, ale .... 61 strzelonych bramek dało im trzeci najlepszy wynik w lidze i byli czwartą najlepszą drużyną wyjazdową z 35 punktami w 19 meczach.
---------------------------------------------------------------
Dzień:
4 -
1 -
5 0.87
Sierpień:
39 -
3 -
63 129. 45