Wczoraj trochę irytujący dzień, kilka fajnych kursów zakończonych zwrotami, wiele typów na styku, ale jakieś tam wnioski spróbuję wyciągnąć.
Przyjemski - Lewandowski 2 @2.46 sts
Krzysiu wczoraj dotrzymywał kroku zawodnikowi Polonii, a o powodzeniu zdecydował ich ostatni bieg. Dziś liczę na większe rozluźnienie Wiktora, bo DMPJ nie są jednak dla niego priorytetem, do tego będzie walczył z torunianami - Żupińskim, Affeltem i Zielińskim i tak naprawdę każdy z nich ma szansę się postawić. Lewandowskiemu ze składu Polonii zagrozić poza Przyjemskim może tylko Konieczny. Myślę, że kurs jest do grania.
Marciniec - Wysocki 2 @2.22 sts
Jak dla mnie najlepszy typ z tych trzech. Wczoraj zakończony niepowodzeniem tylko i wyłącznie dlatego, że Wysocki jechał w 20 biegu, a Marciniec w 18. Wczoraj też miałem to pograne, oby dziś udało się odbić. Liczę, że dziś Miłosz wcześniej zapewni sobie wygraną w tym pojedynku, bo Kamil według mnie trochę stanał w rozwoju.
Gąsior - Kowalski 2 @1.84 sts
Dziwi mnie, że kursy rozłożone po równo. Kowalski praktycznie w każdych zawodach wygrywa z Gąsiorem. Wczoraj Hubert uratował się tylko tym, że w ostatnim starcie jechał z jednym rywalem i to najsłabszym w stawce. Gąsiora traktuję podobnie, jak Marcińca. Zapowiadali się nieźle, ale od 2-3 lat postępu praktycznie brak. Raczej wielkich karier im nie wróżę, natomiast Kuba jeszcze ma wszystko przed sobą i najbliższe 2 lata będą najważniejsze dla jego kariery. Z resztą Hubert chyba debiutował w barwach Polonii w zeszłym roku właśnie w Gdańsku, jego wynik to wówczas jeśli dobrze pamiętam to defekt i taśma i ucieczka przed dublowaniem.