No jest tu jakis spec czy nie?
Ja sie znam na statystyce, marketingu, organizacji i zarzadzaniu, nie na medycynie czy biologii ale
statystycznie to niemozliwe jest, zeby jedno lekarstwo bylo dobre dla wszystkich, w kazdym wieku, kazdej wadze, rasie, niezaleznie od sytuacji, 'bierzcie i jedzcie z tego wszyscy, to jest bowiem cialo moje', ale nie parodiujmy bo znowu wylecimy
Nikt zdaje sie nie zauwazyl tego i nie podjl tematu, ale tak to jest jak sie obraca duza kasa, czasem cos interesujacego do glowy wpadnie
Nawet obowiazkowe szczepienia, ktorych zaliczylem pelno, malo tego nawet pamietam powtorki chyba przeciw gruzlicy, bo taka plamka miala sie pojawiac na reku, albo nie pojawiac i jak jest za duza/za mala po tygodniu to powtorzenie szczepienia i nie ma ze boli
Nawet takie szczepienia byly dla osob w okreslonym wieku, np 4 klasa podstawowki, czy po urodzeniu w pierwszym polroczu a nie do jasnej Anielki, szczepicie sie wszyscy, jedyny ratunek to szczepionka...
Co to to nie, to po prostu niemozliwe zeby taka jedna substancja byla dobra dla wszystkich, zawsze, ciekawe co panowie od 'a obowiazkowych szczepien jest przeciez mnostwo, masz ich pelno' o tym sadza
Owszem jest ich sporo i zaliczylem wszystkie, ale one byly w odpowiednim wieku dozowane, na odpowiednim poziomie rozwoju, (fizycznego przynajmniej, bo umyslowo niektorzy sie zatrzymuja, tak jak ja ) i nikt nie dyskutowal
Powtarzam jesli juz cos ma dzialac tak samo na wszystkich to
1. Jest zabójcze (tu akurat sa male wyjatki, podobno w Rosji niektorzy nie moga zyc bez metanolu, promieniowania, ale to wyjatek potwierdzajacy regule)
2. Albo jest neutralne, woda, H2O
Nie ma opcji zeby cos pomagalo wszystkim. Nie ma
Przepraszam ze mysle (wiec jestem)
I znikam