>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2025/26 (typy, analizy, komentarze)

A 648,8K

adams235

Znawca - Żużel
Trefl bez dwóch kluczowych zawodników więc tu trudno o wysoki over bo Zapała ani Nowicki nie będą strzelcami,osobiście łapałem 7.5 do do dubla ,jeszcze wczoraj 8.5 po kursie nawet 1.5 szlo złapać handi na Anwil,aczkolwiek poczekajmy do końca meczu bo nie takie cuda się działy po przerwie,ale ogólnie Trefl w głębokim kryzysie

A 648,8K

adams235

Znawca - Żużel
Inna sprawa co robi ten Addea-Wusu w Treflu to ja nie mam pojęcia na tym poziomie,już w Ostrowie mówiąc delikatnie grał tragicznie, dziś to samo

Otrzymane punkty reputacji: +131
K 23,4K

konradjerzy

Użytkownik
Dobry skauting, profesjonaliści ściągają profesjonalistów.
To jest wstyd, że w Polsce nie są w stanie zmontować dobrej drużyny koszykówki na kilka sezonów.
W 2 lidze ŁKSvsINO w 35 min wynik to 55-55. Wygląda na to że tam grają transwestyci z Filipiny a nie sportowcy

A 648,8K

adams235

Znawca - Żużel
Dobry skauting, profesjonaliści ściągają profesjonalistów.
To jest wstyd, że w Polsce nie są w stanie zmontować dobrej drużyny koszykówki na kilka sezonów.
W 2 lidze ŁKSvsINO w 35 min wynik to 55-55. Wygląda na to że tam grają transwestyci z Filipiny a nie sportowcy
Fajne statystki ma w tym meczu Antypow na ten moment 0 pkt i 16 zbiórek 😁

G 54,8K

gelutbg

Użytkownik
King - Legia, King under 85,5 pkt, 1.65 dwie fizyczne drużyny, Legia drugi raz nie zagra takiego blamażu jak w Gdyni, mam wrażenie że King nieco spuścił z tonu biorąc pod uwagę początek sezonu, Nowak przestał rzucać, Żołnierowicz w ostatnich meczach nie jest tym zawodnikiem do którego zdarzyliśmy się przyzwyczaić, grę ciągnie Popovic z Gielo, którzy dziś będą mieli Ponsara i Huntera, być może Sillins ich minutowo będzie wspierał w obronie. Spodziewam się fizycznego meczu z dobrą obroną a to duże szanse na powodzenie tego typu

Dziki - Zastal, jestem zdziwiony tymi kursami, spodziewałem się 1.65 -1.7 na Dziki, tym bardziej że był mecz pucharowy i wrócili w czwartek do Warszawy z Grecji. Mecz o PP więc każdy punkt będzie ważył. Zastal w gazie. Gdzieś mi mignęła wiadomość że z Soaresem jest coś nie tak po meczu z Iraklisem a jeśli tak to byłoby duże osłabienie, ale nie potwierdzone info. Biorąc pod uwagę ciężar gatunkowy meczu pójdę w under Dzików 89,5 pkt 1.69

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1196
A 32,2K

asot33

Użytkownik
Górnik - Stal

over 82,5 1,819 ht 3/10 pinn [1,75 betclick, 1,82 sts]

Górnik miewa różne oblicza ale w ostatnich dwóch meczach to było nastawienie ofensywne. W stali wraca Gołębiewski i Sakota. Liczę na dostosowanie się gry Górnika do nieco szybszej gry Stali w pierwszej połowie.
Niska linia na warunki PLK i widzę tu lekkie value. Jeśli natomiast Górnik zacznie po swojemu z mierną skutecznością a stal się do "brudnej gry" dopasuje value tu nie ma. Spora liczba osobistych może przy brudnej grze podciągnąć nieco over.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2805
movieplk 551K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
16/01/2026 20:15 CET
MKS Dąbrowa Górnicza - Pierniki Toruń powyżej 176.5
1.88 (STS)
5/10

23 grudnia mieliśmy pojedynek tych zespołów i był wynik 93:105. W zasadzie z Toruniem przeciwnik, jeśli chce wchodzi w wymiany i idzie szybkie spotkanie z masą punktów. MKS niedawno takim stylem zagrał przeciw nim i wygrał. Myślę, że zrobią znowu to samo i tutaj wyniknie bardzo szybki mecz ze słabą obroną. Linia bardzo wysoka, ale Toruń na ostatnie 10 spotkań zrobił ją 8 razy.

Ostatnia edycja:
czoker 283,6K

czoker

Użytkownik
MKS Dąbrowa Górnicza - Pierniki Toruń

D. Bonner over 10,5 pkt superbet 1,85 / totalbet 1,82 dalej szukajcie sami ;)

Dąbrowa bez swojego najlepszego strzelca L. Muhammeda (średnio 17 pkt na mecz), ktoś musi przejąć rzuty i minuty i pewnie będzie to w jakieś mierze Bonner. Linia niska, Toruń kiepsko broni i wraca do obrony więc widzę tu szanse na parę łatwych punktów ...
Dodatkowo Torun -2,5 bez podatku w betclicu po 2,08, który po ostatniej wstydliwej porazce z Arką, pewnie dzisiaj rzuci wszystkie siły na zmazanie tej plamy.
Powodzenia

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4514
G 54,8K

gelutbg

Użytkownik
Ciężkie mecze dziś oj ciężkie ale spróbujmy za drobne 🙂

Dziki - Śląsk, under 180,5 1.6, tutaj krótko, po ostatnim bieganiu we Wrocławiu zarówno jedni jak i drudzy odrobią lekcje i „jakaś” obrona zostanie postawiona. Śląsk chcąc wygrać nie może dać się rozpędzić Dzikom, zatrzymanie ich na linii 80 pkt powinno być priorytetem. Horton drugi mecz z rzędu jest czytany, podwajany. Ciężar pkt spoczywa na innych, nie sądzę aby tak trafiali jak w meczach z Zastalem przy tak fizycznej drużynie gości, którzy mogą dwie równe piątki wystawić.

Trefl - Zastal, Trefl wygra 1.31 kurs mierny ale to dubla wg mnie dobry, Trefl podrażniony po porażce w Zielonej, w dodatku porażka w pucharze, wraca Witlinski, nie widzę trzeciej porażki z rzędu.

Górnik - Anwil, Anwilu +2,5 pkt 1.59 jak trudno się gra w Wałbrzychu większość się przekonała, to taki mecz który pokaże prawdziwe oblicze Anwilu, po nie zakwalifikowaniu się do PP pełna koncentracja na lidze i wygrywanie wszystkiego aby mieć najlepszą pozycję wyjściową przed PO. Na papierze roster Anwilu wygląda lepiej niż Górnik ale parkiet brutalnie już pokazał jak to niestety wygląda. Pewnie zobaczymy jutro błoto i wielokrotną zmianę prowadzenia. Mam nadzieję że Ginzburg znajdzie odpowiednie matchupy aby zdominować gospodarzy. Taka dogrywka mi tu idealnie pasuje i zwycięstwo po mękach Anwilu.

Czarni - Arka, to co Czarni zagrali z GTK to aż zęby bolały, przyjeżdża mocna Arka z Weathersem i wyrównane kursy? To bez sensu, nie wiem czym się buki kierują ale coś mi tu nie gra. Łączka raczej zagra, nie ma Tubutisa, jeśli tak to jest to value na Arkę, ale to PLK… więc wole tu zobaczyć trochę pkt, walki i osobistych dlatego over 160,5 pkt po kursie 1.5

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3041
G 54,8K

gelutbg

Użytkownik
King - Lublin, Start +10,5 1.46 King powinień się zrewanżować za ostatnią porażkę w Lublinie, Start po roszadach to drużyna, która zaczęła grać ustawioną koszykówkę, z głową, Tokoto i Reilly robią świetną robotę, szczególnie Railly super gra na close out, penetruję i również widzi kolegów. Jeśli King to wygra to nie powinno być to przekonywające zwycięstwo, raz się prześlizgnęli z L wygrywając przegrany mecz. Jeszcze przypomnę sobie zeszły sezon jaką twierdzą był Szczecin to większość kibiców pamięta 🙃

Krosno - Legia, over 158,5 pkt 1.49 Krosno praktycznie bez rozgrywającego a to daje obraz improwizacji w ataku, Hunter z Ponsarem powinni sobie poużywać pod trumną, do tego Pluta który szybkimi krokami wraca do pełnej dyspozycji. Spodziewam się pełnej mobilizacji po stronie Legii, po bezsensownej przegranej w Szczecinie. Pytanie ile jest w stanie rzucić Krosno, które nie ma czego szukać w pomalowanym i granie ustawionej koszykówki to samobojstwo więc chcąc wygrać powinni przerzucić Legię i powinien pójść w szybkie granie.

GTK - Ostrów, GTK + 5,5 pkt 1.47 wiem, GTK zagrało kompromitująco z Czarnymi, czego konsekwencją było zwolnienie Balibrei. Jest nowy trener więc liczę tutaj na mobilizację, jak patrzę na kalendarz GTK to prawdę powiedziawszy to ostatni dzwonek na wygranie czegokolwiek bo kolejne 5 następnych meczów to Anwil, Zastal, Dziki, Śląsk, Trefl, sorry gdzie oni mają sprawić niespodziankę? Krosno tak modeluje skład że coś powinni wyszarpać i za chwilę przeskoczyć GTK, dlatego idę trochę na czuja i widzę tutaj szanse na zwycięstwo gospodarzy, podpieram hd, zwycięstwo może rodzić się w bólach.

dodatkowo gram Jackson +13,5 pkt 1.85 ostatnio odniosłem wrażenie jakby grał obok zespołu, który defacto go nie widział a to shooter, który powinien oddawać więcej rzutów z pozycji, kreowanych przez kolegów. Liczę na to, że Vidic poukłada to na tyle, zaszczepi w drużynie dzielenie się piłką, o tym też wspomina w wywiadach i zobaczymy grę zespołową z większą liczbą asyst a to więcej szans na otwarte pozycje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3280
czoker 283,6K

czoker

Użytkownik
Wiem, że średnio tu z typami live ale pare minut jest na pogranie, bo przerwa.

King gra bez Popovicia z Lublinem, informacji zadnej nie bylo, wiec kursy w zadnym momencie meczu tego nie uwzględniały. Lublin pograł dobrze 3minuty w pierwszej połowie i jest 45:43. Lublin bardziej fizyczny, w grze small ball bez centrów King mocno tutaj cierpi.
Hustak 3 faule w kingu, Roberts tak samo i Oreilly łatwo go podpalił, więc skończy tu pewnie z 5 faulami.
Moim zdaniem Lublin wygra to w drugiej połowie, a mozna na to łapac kurs 3+ w tej chwili :)

edit. aha, Lublin zaczal 1/8 z wolnych, teraz jest 8/17 dalej słabo ale bez tych wolnych od poczatku kreciliby sie kolo remisu, a na przerwe schodzili z paroma punktami przewagi

Ostatnia edycja:
G 54,8K

gelutbg

Użytkownik
Podobnie było z Treflem i info że wypada Goins, jak się skończyło widzieliśmy, nie twierdzę że typ nie ma szansy, bo Frankamp na gorącą rękę Wright to samo. Jak utrzymują poziom to mogą wyszarpać. Ale byłbym ostrożny, razi trochę obroną i KING wjeżdża jak w masło.

Do góry Bottom