>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PLK 2025/26 (typy, analizy, komentarze)

Z 122,3K

zwierzakus

Użytkownik
Trefl bez Surrorga to inna drużyna, to był ich kluczowy strzelec . Widać to bardzo w ostatnich meczach i ich forma to nie przypadek, po prostu brakuje 1 z 2 najważniejszych zawodników. King w pełnym składzie to top 2 ligi obecnie, nie ma sensu się rozpisywać bo po po prostu jest znacznie lepsza drużyna od takiego Trefla. Jedyny minus typu to kurs który wygląda jak pułapka buków-ale jeśli wpadać w pułapki to właśnie po takich kursach.

King 2,55

P 1,3K

pafeub

Użytkownik
Legia - Dziki, under 168,5, 1.71 wyłączenie Hortona i danie grać na obwodzie to przepis na sukces, w pomalowanym Dziki nie mają czego szukać, nie grzeszą również skutecznością za 3. Jakoś nie wyobrażam sobie otwartego meczu przy takiej dyspozycji Dzików. L powinna zdominować ich fizycznością.

Start - Śląsk, over 168,5 1.5 i Start + 5,5 1.61 mecz pułapka wg mnie, Śląsk wygrywający z jedną z najlepszych drużyn w Turcji, wcześniej z Legią, jedzie do beznadziejnego Startu, gdzie mamy do czynienia z radosną koszykówką, kurs na Śląsk powinien być w granicach 1.40. Patrząc na ten mecz jeszcze przed kursami chciałem grać over, Start musi „przerzucić” Śląsk. Spodziewam się dziś strzelania i biegania idealnie pasuje mi tu over i nie zdziwię się jak Start dziś wyszarpie zwycięstwo.

Trefl - King, Trefl wygra 1.51 3 porażka z rzędu w PLK? drużyna która aspiruje do wygrania ligi takie mecze powinna wygrywać, King bardzo mi się podoba od początku sezonu i dla Trefla będzie to prawdziwy sprawdzian. Gram na przełamanie Trefla, bo paradoksalnie widzę więcej przewag po stronie Kinga. King zagrał już jeden słabszy mecz z Czarnymi, taki mecz musi przyjść w końcu.
piękne ako siadło, czapki z głów!

Otrzymane punkty reputacji: +152
Pablito91 2,8M

Pablito91

Typer
Starogard Gdański @1.50 superbet dali radę:)

Na dziś propozycja z Polskiej koszykówki. Zaplecze PLK. Kociewskie diabły zagrają z Kotwicą Kołobrzeg. Starogard z bilansem 8:2 zajmuje 8 miejsce a Kotwica 14 z bilansem 4:6. Starogard gra bardzo dobrze w tym sezonie. Są 2 kolejki w plecy względem czołówki. Jak rozegrają te 2 mecze to mogą wskoczyć nawet na 2 miejsce. Szczególnie dyspozycja ich domowych spotkan robi wrażenie. Notują serię 10 wygranych z rzędu w hali im. Andrzeja Grubby. Ostatni raz przegrali tamten w lutym. Forma oraz dyspozycja u siebie przemawiają za Starogardem i tak też Gram.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2125
A 46,4K

antyks

Użytkownik
Starogard Gdański @1.50 superbet

Na dziś propozycja z Polskiej koszykówki. Zaplecze PLK. Kociewskie diabły zagrają z Kotwicą Kołobrzeg. Starogard z bilansem 8:2 zajmuje 8 miejsce a Kotwica 14 z bilansem 4:6. Starogard gra bardzo dobrze w tym sezonie. Są 2 kolejki w plecy względem czołówki. Jak rozegrają te 2 mecze to mogą wskoczyć nawet na 2 miejsce. Szczególnie dyspozycja ich domowych spotkan robi wrażenie. Notują serię 10 wygranych z rzędu w hali im. Andrzeja Grubby. Ostatni raz przegrali tamten w lutym. Forma oraz dyspozycja u siebie przemawiają za Starogardem i tak też Gram.
Nie byłbym taki pewny po takim kursie, Jeszke dziś out

G 44,2K

gelutbg

Użytkownik
Krosno - Arka, + Krosno +5,5 1.59 kursy szaleją, pare dni temu było 1.32 a potem skok na Arkę i znowu spadki. Idę w kierunku Krosna, mam nadzieje że efekt "nowej miotły" podziała , to może być mecz stykowy i ktoś go wyszarpie w końcówce. 3 graczy Arki na reprezentacji, wyczerpująca podróż na południe to też argumenty, które sprzyjają w kierunku Krosna, aczkolwiek może to zabrzmi przewrotnie Arka ma mimo wszystko dużo lepszy skład. Logiki tutaj nie ma, ale jak już kiedyś pisałem granie logiką w PLK czasami jest zgubne, dlatego w tym przypadku tak stawiam.

Ostrów - Anwil, (Anwil wygra i over 170,5 w meczu), 2.03 dzisiaj Anwil powinień mieć używanie pod koszem i na obwodzie, Ostrów śr. traci pow. 80 pkt, biorąc pod uwagę styl gry obu drużyn biorę over w tym meczu. Nie przekonuje mnie nawet powrót Sakoty, jakoś nie widzę przewag po stronie Ostrowa aby wygrana Anwilu była w jakiś sposób zagrożona.

Ostatnia edycja:
Z 1,5M
Dyscyplina Koszykówka Polska
Godzina: 15:00
Spotkanie: Legia Warszawa - Trefl Sopot razem z dogrywką
Typ:eek:ver 166,5 pkt
Kurs: 1,81
Bukmacher: Fortuna
Analiza:To powinien być bardzo ciekawy i stojący na wysokim poziomie mecz ponieważ koszykarze obu drużyn grają na podobnym wysokim poziomie zajmując obecnie miejsca obok siebie w tabeli z takim samym dorobkiem punktowym i bardzo trudno jest tutaj przewidzieć która drużyna wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.Oba zespoły mają w swoim dorobku po 14 punktów zdobyty7ch.W dotychczas rozegranych spotkaniach wygrały po 6 meczy i po 2 pojedynki przegrały.Na pewno są to drużyny które będą się liczyły w walce o czołowe miejsca na koniec sezonu.Ostatnie spotkanie pomiędzy tymi zespołami zakończyło się wysokim wyjazdowym zwycięstwem koszykarzy Trefl Sopot 96-82.

Ostatnia edycja:
G 44,2K

gelutbg

Użytkownik
p.s wczoraj - tragedia Krosno, ciekawa konferencja pomeczowa Kovacika, a Anwil? no cóż - przejść obok meczu to karygodne mając taki potencjał graczy, czas na zmiany bo tego nie da się oglądać

Dąbrowa - GTK, Luther Muhammad over 15,5 pkt 1.85 dzisiaj mecz dla Dąbrowy z gatunku must win, w ostatnim meczu Muhammad zagrał słabiej, generalnie cała drużyna sprawiła duży zawód w meczu w Górnikiem, dziś spodziewam się, że gospodarze wyjdą bardzo zmobilizowani na ten mecz i narzucą odpowiednie tempo gry. Odejście Garcia powoduje, że ciężar zdobywania punktów rozłoży się na innych zawodników a że Muhammad jest strzelcem to w takim meczu ta linia przy słabych obrońcach GTK powinna być przekroczona. Dodatkowo do rotacji wchodzi Jakub Musiał, który może rozgrywać co pozwoli otwierać pozycję dla Muhammada.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +225
movieplk 531K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
07/12/2025 15:00 CET
Start Lublin - Dziki Warszawa powyżej 169.5
1.85 (STS)
5/10

Spodziewam się tutaj szybkiego meczu ze słabą obroną. Będzie dominacja USA graczy, którzy spodziewam się, że pójdą w strzelaninę i szybkie tempo. Start Lublin po dojściu Liama O'Reilly'ego powinien podnieść swoją jakość ofensywną, a sam zawodnik lubi szybką grę i powinno być z nim tego więcej. Ogólnie spodziewam się tutaj fajnego meczu dla oczu i dużej liczby punktów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2566
G 44,2K

gelutbg

Użytkownik
Start - Dziki, Start wygra 1.9zaufam Startowi, choć bez większego przekonania, mam nadzieję, że przerwa reprezentacyjna pozwoliła w jakiś sposób uporządkować ten bałagan, Kamiński nie jest przegrywem, z kim ten Start ma wygrywać jak nie z Dzikami? których wynik jest ponad normę aktualnie.

King - Górnik, King wygra i poniżej 170,5 2.04 już kiedyś pisałem, w tym sezonie bardzo fajnie się ogląda Kinga, ta drużyna ma charakter jest przede wszystkim pewna siebie dlatego uważam, że nie powinni mieć problemów z Górnikiem i swoją fizycznością dostosują się do błota prezentowanego przez gości, dlatego również idę w kierunku niższej linii punktowej

Śląsk - Toruń, Śląsk -5,5 pkt, 1.55 miejsce w tabeli kompletnie nie odzwierciedla potencjału Śląska, intensywność gry i głębia składu jest na tyle duża, że dziś nie powinni mieć problemów z pokryciem tej linii

p.s czas zrobić przerwę…

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +71
S 9,6K

sudo

Użytkownik
Kosmos kurs na Wałbrzych,Legia dzisiaj w czapke dostanie grając bez Tassa,Kolendy a moze i Sillinsa

Otrzymane punkty reputacji: +241
czoker 271,3K

czoker

Użytkownik
Górnik Wałbrzych - Legia Warszawa 20:15
Typ: Gornik, pl buki 2,2-2,4 stawka 7/1081:79

Legia gra dziś bez Andrzeja Pluty (średnio 11,8 pkt i 5,3 asysty), mózgu tej drużyny i jej najważniejszego gracza.
Bez niego Legia traci wiele, ponieważ jest mózgiem tej drużyny.
Ponadto dzisiaj bez Kolendy (średnio 10 punktów i 3 zbiórki, najlepszy +/- w drużynie, kapitan), Silinisa (7,7 punktu, 2,3 zbiórki, najlepszy obrońca w drużynie) i Tassa (7,3 punktu, 5,3 zbiórki).
Tylko 8 graczy w rotacji, z czego 3 to polscy rezerwowi, którzy średnio zdobywają 9,9 punktu.. w sumie.
Shungu i Hunter grają poniżej oczekiwań w tym sezonie.
Legia przegrała ostatnie 3 mecze, w których brakowało 1-2 graczy. Dzisiaj brakuje czterech głównych graczy.

Górnik dodał do składu Marka Garcię (największym problemem Wałbrzycha były rzuty za 3 punkty, a on jest doskonałym strzelcem - idealnie pasuje do tej drużyny).
Teraz mają 5 dobrych obcokrajowców + Wyke, Marchewkę i Kulkę + Andersona (nie jest dobry, ale trener Adamek widzi w nim coś, dlatego zatrzymał go w składzie).
Górnik gra brudno, nieczysto, co nie pasuje wielu drużynom.

Nie widzę dziś wielkich szans dla Legii.
Z krótką rotacją i młodym graczem (Czapla) jako rezerwowym rozgrywającym będą mieli tam duże problemy.
Wałbrzych jest jednym z najtrudniejszych terenów dla drużyn przyjezdnych w lidze ze względu na specyficzną i głośną publiczność.

W Wałbrzychu Jogela podejmie decyzję o grze przed meczem ale jest wojownikiem, więc myślę, że założy maskę i będzie cieszył się dzisiejszą walką.

Powodzenia

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2308
S 9,6K

sudo

Użytkownik
Kurcze jak rano pisalem typ na Gornika to nie bylo takiej masowki,uwazajcie ze stawkami bo juz kiedys pisalem moje zdanie,ze ta liga to cyrk pod bukmacherów,ostroznie Panowie bardzo ostroznie

Ostatnia edycja:
G 44,2K

gelutbg

Użytkownik
Ja zagrałem na Legię, ile razy już widzieliśmy takie sytuacje w PLK, masówka bo nie gra kilku zawodników, kojarzę w zeszłym sezonie mecz Ostrowa. Ale typ na Legię bardziej dla funu oglądania 🙂

czoker 271,3K

czoker

Użytkownik
Ogólnie narracja na forum jest taka, że nawet przy takim typie czuję się, jakby lepiej było jakbym nic nie napisał.
Zjazd 2,4 na 1,6 pre i dalej jest nie tak :)
Może to cyrk, może Legia wygra, natomiast jak ktoś tutaj nie widzi value to już nigdzie nie zobaczy

Otrzymane punkty reputacji: +816
Do góry Bottom