>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa Świata Kobiet - Niemcy, Holandia (26.11 - 14.12.2025)

H 66,2K

halacik96

Użytkownik
ecece842-46f6-4698-91fb-4c03c8581730.png
Mistrzostwa Świata w Piłce Ręcznej Kobiet 2025 – dwudzieste siódme mistrzostwa świata w piłce ręcznej kobiet, oficjalny międzynarodowy turniej organizowany przez IHF mający na celu wyłonienie najlepszej żeńskiej reprezentacji narodowej w piłce ręcznej na świecie, które odbędą się w Niemczech i Holandii w grudniu 2025 roku.

Tytułu bronią Francuski, które w 2023r pokonały w finale Norweżki 31:28

Podział zespołów na grupy:

5518216.jpg

Polki zmierzą się w grupie "F" z drużynami z Francji, Tunezji oraz Chin. Będziemy rozgrywać swoje mecze w Holandii, dokładnie w miejscowości Hertogenbosch,

28 listopada, godz. 18:00: PolskaChiny
30 listopada, godz. 15:30: Polska –Tunezja
2 grudnia, godz. 20:30: PolskaFrancja

Zapraszam do dyskusji, analiz oraz podawania swoich typów.

Pierwszy mecz już dziś o godzinie 18:00

elkaraso0o 23,9K

elkaraso0o

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Ktoś musi rozdziewiczyć te Mistrzostwa świata kobiet.
Ode mnie szybki typ na bramki Dunki, grającej dla "Farerek"
Mowa o Pernille Brandenborg. To kołowa Wysp Owczych, która jest 2/3 strzelbą w drużynie narodowej.

W ostatnich dwóch meczach reprezentacji zdobywała 6 i 5 goli, i ustępowała w rzuconych bramkach tylko Janie Mittun, która niewątpliwie jest najlepszą zawodniczką Farerek.

Pernille dostaje dużo szans do rzutów, koleżanki ja szukają, i myślę ze w starciu z Czarnogórkami może mieć jeszcze więcej szans do rzutów, bo mniej doswiadczone rozgrywające Wysp Owczych mogą mieć duże problemy z przejściem silniejszych rywalek.
TYP: Pernille Brandenborg over 3,5 @1.70 Fortuna 8 bramek, większość z karnych.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2088
elkaraso0o 23,9K

elkaraso0o

Użytkownik
Nie mam dzisiaj za dużo czasu, a widzę fajną linię na bramki i jedną wartą ryzyka.

Póki są pierwsze mecze i linie nie są wygórowane to próbuje te bramki zawodniczek.

Tina Barisic over 4,5 bramki @1.65 Fortuna (Rumunia vs Chorwacja) 7 Bramek
Tina to lewa rozgrywająca, grająca na co dzień w klubie Podravka Koprivnica. W dwoch ostatnich meczach reprezentacji Chorwacji rzuciła odpowiednio 8 Bramek (vs Senegal) i 7 bramek (vs Polska). Chorwatki oba te mecze przegrały, ale Tina rzuciła w swojej drużynie najwięcej bramek w obu przypadkach. Oddaje najwięcej prób rzutów, a do tego wykonuje karne.

Warta ryzyka jest linia na zawodniczkę Senegalu, a konkretniej Raisse Dapine over 2,5 @2.25 Fortuna (Węgry vs Senegal). 2 bramki z gry. Rzucała jednego karnego, ale niestety nie trafiła. Szkoda.
Raissa to zawodniczka urodzona we Francji i grająca we Francuskiej drużynie Fleury Loiret.
Jest prawą skrzydłową i jedną z bardziej doswiadczonych zawodniczek w swojej reprezentacji.
Swój typ upatruję głównie w tym, że rzuca ona karne. W dwóch ostatnich meczach Senegalu rzucała ona odpowiednio 2(2/2 karne) i 3 (2/2karne). Myślę, że warto po takim kursie zaryzykować, bo typ jest jak najbardziej do pokrycia, tym bardziej, że gra Ona w pierwszym składzie i z samej gry może rzucić 2/3 bramki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1908
elkaraso0o 23,9K

elkaraso0o

Użytkownik
Na dzisiaj próbuje pograć bramki zawodniczki z Polski i do tego dorzucam jeden typ na wynik spotkania.

Nie widzę dzisiaj fajnych linii, a korci mnie żeby pograć undery na zawodniczki z faworyzowanych ekip, ale odpuszczę sobie tutaj podawanie tych typów.
Standardowo nie mam dużo czasu, więc na szybko.

Monika Kobylińska over 4.5 @1.50 vs Chiny (FORTUNA) 3 bramki. Niestety kiepsko weszła w mecz, nie trafiła dwa razy i została szybko zmieniona. Słusznie z resztą. W drugiej połówce zagrała lepiej i tak jak powinna od początku.
Nie będe jej tutaj szerzej przedstawiał, bo pewnie większość wie o kim mowa.
Będzie dzisiajoddawała dużo rzutów, na niskie chinki powinna mieć pole do popisu i pokryć taką linię ze spokojem. Jedynym problemem może się okazać, że Polki szybko odskoczą i nasze zaczną rotować.
Myślę, że linia 5 bramekdo pokrycia, 6 też w zasięgu, ale wzbraniam się przed over 5.5, bo rotacje mogą dużo popsuć.

Serbia vs Islandia WIN SERBIA @1.57 (FORTUNA) Zacięty mecz, ale na korzyść Serbek.
Bardziej gram przeciwko Islandką, niż na Serbki. Oglądałem mecz Islandii vs Wyspy owcze w eliminacjach do EURO 2026 i mecz Islandii vs Portugalia w tych samych rozgrywkach. Oba te mecze wyspiarki przegrały, odpowiednio 22:24 (wyspy owcze) i 26:25(Portugalia). W meczu z Portugalią nie były faworytkami i zagrały niezłe spotkanie, ale w meczu z Farerkami były murowanym faworytem, a zagrały bardzo słabe zawody. Traciły głupio piłki przez podania w trybuny, mało oddawały rzutów, a jak już oddawały to z nieprzygotowanych pozycji. Kilka akcji im wyszło, to jasne, ale głównie bazowały na grze z kontry, po błędach słabszych rywalek, a i tak nie udało im się zwyciężyć w tym spotkaniu. Mam po prostu cały czas w pamięci oba te mecze, i dlatego stawiam przeciwko reprezentacji Islandii. Dodam tylko, że w reprezentacji Serbii gra kilka naprawdę dobrych zawodniczek, a reprezentacja walczyła w turnieju POSTEN CUP (turniej przed mistrzostwami świata) jak równy z równym z Węgierkami(przegrana 29:25) i Hiszpanią (przegrana 29:27, ale bardzo długo prowadziły, a dały się ograć w końcówce). Uważam, że Serbki sa po prostu silniejsze i stabilniejsze w swojej grze. Liczę na to, że Jovana Jovović poprowadziSerbki do wygranej i być może nawet pokryje linie przedstawioną przez Fortunę 5.5 bramki.

Ostatnia edycja:
elkaraso0o 23,9K

elkaraso0o

Użytkownik
Dwa szybkie typy na linie zawodniczek, które po południu mogą się zmienić.

Natsumi Akiyama Over 2.5 @1.5 (vs Rumunia) FORTUNA
Szybka skrzydłowa Japonii, rzuca karne. W ostatnim meczu 4/7 Liczę na podobny wynik.

Gim Bo-eun Over 1.5 @1.5 (vs Angola) FORTUNA
Kołowa w ostatnim meczu przeciwko Danii rzuciła 3/3. Angolki są w zasiegu Koreanek, na pewno będzie to wyrównane spotkanie.
Liczę na to, że Gim dostanie co najmniej tyle samo szans do oddania rzutu co w ostatnim meczu, a co za tym idzie, większe szanse na pokrycie linii.

Otrzymane punkty reputacji: +1130
R 2,9M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina: Piłka ręczna
Godzina 18:00
Spotkanie: Angola – Korea Płd
Typ Angola powyżej 25,5 gola
Kurs: 1,45
Bukmacher Forbet
Post w dziale:
Analiza:

Może kobieca piłka ręczna odda, bo ostatnio mocno w plecy. Na sobotnie popołudnie proponuję over bramkowy Angoli w meczu z Koreą Południową. Najniższą linię, jaką znalazłem proponuje Forbet. Ciężko porównywać mecze międzynarodowe, ale dla porządku wymienię liczby goli rzuconych przez Angolę w poprzednich meczach: 38 goli z Kazachstanem w pierwszym meczu na MŚ, 28 z Japonią, 22 z Francją w ramach Golden Cup. Koreanki dały sobie rzucić 34 bramki prze Norweżki w MŚ i 25 goli przez Japonki, ale to było ro k temu. W ramach H2H 33 gole rzucone przez Angolę w 2023 i 31 na IO w 2021.

Otrzymane punkty reputacji: +165
vidal 34,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Natsuki Aizawa

ta rzuca karne w Japonii jak coś (do zapisania na kolejne mecze).

Otrzymane punkty reputacji: +165
Do góry Bottom