Troszkę czasu mam więc napiszę tutaj większą analizę odnośnie tego spotkania. Może to zdziwi większość ludzi, ale ja myślę, że Fnatic wcale nie jest na takiej przegranej pozycji jak bukmacherzy je typują. Obecnie Fnatic ma nowego środkowego zawodnika, Poby'ego, który moim zdaniem tak jak wspomniałem wcześniej, z gry na grę coraz lepiej sobie radzi. Fakt, że KC na papierze wygląda lepiej, ale w moim odczuciu w 5 mapach to właśnie może sobie lepiej poradzić tutaj Fnatic. Zacznę od każdej alejki, więc tak:
Górna alejka: Oscarinin kontra Canna. Tutaj niestety pójdę w stronę KC, Canna to doświadczony Koreańczyk, który grał w DK, KA i T1 również. Mechanicznie wraz z doświadczeniem zawodnik KC jest lepszy, więc moim zdaniem Oscar będzie musiał po prostu przetrwać grę i nie wdawać się zbytnio w 1 v 1.
Dżungla: Razork kontra Yike. Myślę, że Razork może wypaść troszkę lepiej, w szczególności jeśli zobaczymy go na Jarvanie i Wukongu. Yike to były zawodnik G2, który został zastąpiony przez SkewMonda, więc ma dużo do udowodnienia, ostatnią grę przeciwko Fnatic zagrał lepiej. Bardziej dbał o obiekty na mapie, o wejścia na linię, ale teraz będzie miał trudniej zdecydowanie.
Środkowa alejka: Poby v Vladi, to tutaj liczę na największą różnicę i dominację ze strony Fnatic. Nie jestem fanem Vladiego oraz jego stylu gry. Grając przeciwko Humandoid miał znacznie lepiej jako, że Czech nie dawał z siebie już tak dużo w Fnatic, dlatego też ładnie został pożegnany i zastąpiony naprawdę dobrym graczem.
Dolna alejka (plus wsparcie): Upset kontra Caliste, myślę, że również będzie to ciekawa alejka, tak jak ta środkowa. Upset ostatnio fenomenalne gry, Caliste również ale bardziej pokładam w wiarę w zawodnika drużyny Fnatic. Jedynie co mnie martwi to właśnie Mikyx kontra Targamas. Bardziej niestety jestem pewny Targamasa niż Mikiego, ale z drugiej strony to właśnie te chaotyczne ruchy, schodzenie na inne linie daje właśnie przewagę Mikiemu. Często niestety widzimy wiele wywrotek z jego strony, ale finalnie gra dobrze.
Myślę, że śmiało można później obstawiać zabójstwa jak
Betclic otworzy rynki. Pewnie też coś dodam na to.
Typy więc:
Wygrana Fnatic - 2.00 @ Betclic
Fnatic (+1,5) - 1.48 @ Betclic
1 mapa - Fnatic liczba eliminacji bohatera powyżej 13.5 - 1.92 @ SuperBet
Powyżej 3.5 map - 1.26 @ SuperBet
Do typów dnia:
3:2 DW - 5.00 @ Betclic
Na resztę typów będzie trzeba czekać aż pojawią się rynki.
Ogólnie to myślę, że takie 65% - niestety dużo tutaj pokładam swojej wiary w drużynę Fnatic niż w francuską drużynę.