>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata Kobiet 2025, 22/08 - 07/09/2025 Tajlandia

pinio1111 368,1K

pinio1111

Użytkownik
Nikt się nie kwapił, a już najwyższa pora by założyć ten temat, więc pozwoliłem sobie otworzyć dyskusję o zaczynających się lada chwila MŚ kobiet.
Widzę kilka fajnych typów na pierwszą kolejkę i później je tu wrzucę.
Zachęcam również wszystkich do dzielenia się swoimi typami i spostrzeżeniami co do tej imprezy.

Otrzymane punkty reputacji: +607
pinio1111 368,1K

pinio1111

Użytkownik
Czechy - Argentyna
Czechy 1,65
Czechy -1,5seta 2,32

Co najmniej dziwne te kursy na Czeszki. Moim zdaniem mocno zawyżone i dałbym tu max 1,40.
Czeszki bardzo fajnie zaprezentowały się w tegorocznej LN, sprawiając kilka niespodzianek, jak np. wygrana z Turcją 3:1. Widać "chemię" i przede wszystkim wiarę we własne umiejętności, w tej drużynie. Świetnie prezentuje się w ataku młoda Brancuska, jak i weteranka Grozer(Havelkova). Do tego grają świetnie blokiem, co daje im mnóstwo punktów. Dla mnie to duże zaskoczenie tegorocznej VNL i sądzę, że mogą zrobić również niespodziankę na MŚ.
W ubiegłym tygodniu grały turniej towarzyski w Korei i ktoś mógłby powiedzieć, że wyniki miały przeciętne. Jednak jeśli ktoś oglądał te mecze, to wie, że niekoniecznie wyniki odzwierciedlają ich grę i formę. Choćby w przegranym meczu ze Szwedkami, wygrały dość gładko pierwsze dwie partie, po czym trener dokonał sporo rotacji i dał pograć rezerwowym. Zaowocowało to przegraną w meczu, ale jak sam trener stwierdził, był bardzo zadowolony z gry dziewczyn.
Przegrały również z tą samą Argentyną, z którą będą się mierzyć na MŚ i to 0:3, więc dlaczego niby teraz miałyby wygrać? A to dlatego, że zagrały totalnie drugą szóstką, a podstawowe zawodniczki odpoczywały. Wykładnikiem dla mnie był mecz z Francją, gdzie oba zespoły są na zbliżonym poziomie, a ten mecz wygrały 3:2.
Te same Francuzki pokonały natomiast bardzo gładko Argentynę 3:0 i podobnego wyniku i dominacji spodziewam się w meczu Czeszek z Argentyną, która jest przeciętnym zespołem.
Jeśli trema nie zje Czeszek, to spokojnie powinny wziąć ten mecz z handi, bo sportowo są zdecydowanie mocniejszą drużyną.

Kanada - Bułgaria
Bułgaria 2,20

Tu też mega zaskoczenie z kursem na Bułgarię.
Zespoły na podobnym poziomie, gdzie moim zdaniem to jednak Bułgarki są trochę mocniejsze, a dostajemy na nie 2,20?
Kanada bez Kiery i Alexy, czyli swoich największych gwiazd. Owszem jest młoda i utalentowana Smrek, ale to jednak melodia przyszłości.
Wczoraj te zespoły grały mecz w Chinach,w turnieju towarzyskim i 3:2 wygrała Bułgaria. Cóż, mecz niby wyrównany, ale Bułgarki mogły to spotkanie spokojnie wygrać 3:0. W drugim secie prowadziły 5:1, 9:6, 21:18 i w końcówce, głównie przez własne błędy, wypuściły partie przegrywając 23-25. W trzecim secie miały zdecydowanie większą przewagę bo prowadziły 16-10, 21-16, by finalnie przegrać 23-25. Jednak w dwóch pozostałych partiach ograniczyły przestoje i głupie błędy, dzięki czemu wygrały całe spotkanie 3:2.
Myślę, że na MŚ będzie zdecydowanie większa mobilizacja niż w meczu towarzyskim i Bułgarki dobrze rozpoczną ten turniej wygrywając z Kanadą.
Ja bym tu wystawił 1,7 na Bułgarki, więc 2,20 biorę bez namysłu.

Myślę że oba kursy znacznie polecą w najbliższych dniach, więc warto to zagrać już teraz.
Gram w Superbet z opcją superprzewagi.

Ostatnia edycja:
J 3K

jakxx88

Użytkownik
Czechy - Argentyna
Czechy 1,65
Czechy -1,5seta 2,32

Co najmniej dziwne te kursy na Czeszki. Moim zdaniem mocno zawyżone i dałbym tu max 1,40.
Czeszki bardzo fajnie zaprezentowały się w tegorocznej LN, sprawiając kilka niespodzianek, jak np. wygrana z Turcją 3:1. Widać "chemię" i przede wszystkim wiarę we własne umiejętności, w tej drużynie. Świetnie prezentuje się w ataku młoda Brancuska, jak i weteranka Grozer(Havelkova). Do tego grają świetnie blokiem, co daje im mnóstwo punktów. Dla mnie to duże zaskoczenie tegorocznej VNL i sądzę, że mogą zrobić również niespodziankę na MŚ.
W ubiegłym tygodniu grały turniej towarzyski w Korei i ktoś mógłby powiedzieć, że wyniki miały przeciętne. Jednak jeśli ktoś oglądał te mecze, to wie, że niekoniecznie wyniki odzwierciedlają ich grę i formę. Choćby w przegranym meczu ze Szwedkami, wygrały dość gładko pierwsze dwie partie, po czym trener dokonał sporo rotacji i dał pograć rezerwowym. Zaowocowało to przegraną w meczu, ale jak sam trener stwierdził, był bardzo zadowolony z gry dziewczyn.
Przegrały również z tą samą Argentyną, z którą będą się mierzyć na MŚ i to 0:3, więc dlaczego niby teraz miałyby wygrać? A to dlatego, że zagrały totalnie drugą szóstką, a podstawowe zawodniczki odpoczywały. Wykładnikiem dla mnie był mecz z Francją, gdzie oba zespoły są na zbliżonym poziomie, a ten mecz wygrały 3:2.
Te same Francuzki pokonały natomiast bardzo gładko Argentynę 3:0 i podobnego wyniku i dominacji spodziewam się w meczu Czeszek z Argentyną, która jest przeciętnym zespołem.
Jeśli trema nie zje Czeszek, to spokojnie powinny wziąć ten mecz z handi, bo sportowo są zdecydowanie mocniejszą drużyną.

Kanada - Bułgaria
Bułgaria 2,20

Zespoły na podobnym poziomie, gdzie moim zdaniem to jednak Bułgarki są trochę mocniejsze, a dostajemy na nie 2,20?
Kanada bez Kiery i Alexy, czyli swoich największych gwiazd. Owszem jest młoda i utalentowana Smrek, ale to jednak melodia przyszłości.
Wczoraj te zespoły grały mecz w Chinach,w turnieju towarzyskim i 3:2 wygrała Bułgaria. Cóż, mecz niby wyrównany, ale Bułgarki mogły to spotkanie spokojnie wygrać 3:0. W drugim secie prowadziły 5:1, 9:6, 21:18 i w końcówce, głównie przez własne błędy, wypuściły partie przegrywając 23-25. W trzecim secie miały zdecydowanie większą przewagę bo prowadziły 16-10, 21-16, by finalnie przegrać 23-25. Jednak w dwóch pozostałych partiach ograniczyły przestoje i głupie błędy, dzięki czemu wygrały całe spotkanie 3:2.
Myślę, że na MŚ będzie zdecydowanie większa mobilizacja niż w meczu towarzyskim i Bułgarki dobrze rozpoczną ten turniej wygrywając z Kanadą.

Myślę że oba kursy znacznie polecą w najbliższych dniach, więc warto to zagrać już teraz.
To samo myślę odnośnie meczu Czeszek i ich wygranej. Wydaje mi się że powinno być dużo underów punktowych ale to muszę przejrzeć ofertę jak wystawią kursy na minus 75.5 pkt faworytek.
Polki 1.49 w superbecik na 3-0 też wydaje się raczej spokojne do gry.

B 34,3K

bunio

Użytkownik
Czechy - Argentyna
Czechy 1,65
Czechy -1,5seta 2,32

Kanada - Bułgaria
Bułgaria 2,20

W Bułgarii brak chyba Atanasijevic, ale ja sie nie znam tylko przeczytałem gdzies, wliczales to w typ?

pinio1111 368,1K

pinio1111

Użytkownik
W Bułgarii brak chyba Atanasijevic, ale ja sie nie znam tylko przeczytałem gdzies, wliczales to w typ?
Tak, zrezygnowała z przyczyn rodzinnych. Na turnieju w Chinach Bułgarki grały już bez niej i prezentowały się lepiej od Kanady.

Otrzymane punkty reputacji: +100
vertigo 19,5K

vertigo

Użytkownik
Kanada - Bułgaria
Bułgaria 2,20

Kanada także bez rozgrywającej Brie. Bułgarki na MŚ bez Vasilevy (Atanasijevic), Yordanovej i Marinovej. Grają też drugą libero, bo ograna w VNL Karabasheva nie wyleczyła wciąż kontuzji.
Jedno zdanie jeszcze odnośnie tego sparingu, Kanada grała cały mecz bez Maglio czy Johnson (Howe), Smrek zeszła po trzech setach przy prowadzeniu 1-2 CAN, grały Savart, Murmann Tkohbuom. Bułgarki od trzeciego też pomieszanym grały.
Natomiast kurs jest atrakcyjny, w sparingu były odwrotne, Kanada w tym zestawieniu jest do ogrania. Czeszki oczywiście też popieram, w sparingu było 1.35 na nie i teraz przy wyniku 0-3 kurs podbiły, podbiły to dobre słowo, bo w sparingu wystawiły całą rezerwę.

Otrzymane punkty reputacji: +246
pinio1111 368,1K

pinio1111

Użytkownik
Kanada także bez rozgrywającej Brie. Bułgarki na MŚ bez Vasilevy (Atanasijevic), Yordanovej i Marinovej. Grają też drugą libero, bo ograna w VNL Karabasheva nie wyleczyła wciąż kontuzji.
Jedno zdanie jeszcze odnośnie tego sparingu, Kanada grała cały mecz bez Maglio czy Johnson (Howe), Smrek zeszła po trzech setach przy prowadzeniu 1-2 CAN, grały Savart, Murmann Tkohbuom. Bułgarki od trzeciego też pomieszanym grały.
Natomiast kurs jest atrakcyjny, w sparingu były odwrotne, Kanada w tym zestawieniu jest do ogrania. Czeszki oczywiście też popieram, w sparingu było 1.35 na nie i teraz przy wyniku 0-3 kurs podbiły, podbiły to dobre słowo, bo w sparingu wystawiły całą rezerwę.
Yordanowa nie gra cały sezon reprezentacyjny, więc nie ma sensu jej brać pod uwagę analizując te mistrzostwa. Marinova niestety z kontuzją w ostatniej chwili, ale ona grała mniej w VNL od Stoyanovej i ta druga prezentowała się jednak lepiej. Najbardziej brak Atanasijević, bo to zdecydowanie liderka tej repy.
To co mnie skłania do gry w kierunku Bułgarek to min wyniki i gra w VNL. Kanada wygrała dwa mecze grając u siebie i dodatkowo z Van Ryk, która im te spotkania wygrała, później same porażki i na koniec wymęczone 3:2 z Tajkami.
Bułgarki jednak z pięcioma zwycięstwami i ogólnie ich gra wyglądała całkiem fajnie. Mają sporo młodych, utalentowanych dziewczyn i sądzę że w przyszłości będą tylko mocniejsze. Przydała by się jednak zmiana trenera, bo moim zdaniem Zetova ma trochę antyczne podejście do prowadzenia drużyny. Podobnie jak Terzić, na czasach bardzo często skupia się zbyt bardzo na mankamentach, dając ostre reprymendy swoim podopiecznym.
Ogólnie patrząc na tegoroczny VNL i turniej towarzyski z ubiegłego tygodnia, to jednak Bułgaria wydaje mi się trochę mocniejszą drużyną, dlatego kursy na poziomie 2,20-2,30 są fajną opcją.
Sądzę że warto też zagrać over pkt i setów, bo ciężko mi sobie wyobrazić by ten mecz skończył się w trzech setach dla którejkolwiek z drużyn.

Otrzymane punkty reputacji: +164
BanksyGA 264,4K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Włochy wygrają MŚ @2,00

Główne faworytki i słusznie. Zdecydowanie najlepsza reprezentacja aktualnie. Duża jakość, bardzo dobra ławka.

Dopiero w półfinale poważny przeciwnik, którego również powinny przejść. Po wyjściu z grupy Niemcy/Polska w 1/8 i 1/4. W półfinale Brazylia/Chiny/Dominikana czyli prawdopodobnie Brazylia. Drabinka do finału prezentująca się następująco: Niemcy -> Polska -> Brazylia jest jedną z przyjemniejszych jakie można sobie wyobrazić. Zależnie od formy Włoszek albo do zamknięcia przed finałem albo do końca, bo powinny to wziąć.

Najlepiej punktująca: Boskovic @4,00

Mamy tu wybór tak naprawdę z czterech: Gabi, Vargas, Egonu, Tijana.

Dlaczego Boskovic? Bez różnicy z którego miejsca w grupie wyjdą dochodzą do ćwierćfinału i tam grają ponownie z Japonią. Zakładam, że Japonię przejdą i dojdą do półfinału, czyli grają tyle samo meczów ile drużyny z miejsc 1-2 (to bardzo ważne). Boskovic oczywiście będzie dostawać masę piłek i jest jedyną zawodniczką w Serbii na której można polegać na przestrzeni całego turnieju.

Dlaczego nie Gabi/Vargas?

Najbardziej martwię się o Gabi. Moim zdaniem zarówno Gabi, jak i Vargas mają w drużynach zawodniczki, które mogą zapunktować. Oczywiście są najważniejsze, ale uważam że wpływ Boskovic na reprezentację jest znacznie większy niż Gabi czy Vargas.

Dlaczego nie Egonu?

Paola zdobyła tę nagrodę na poprzednich MS o ile dobrze pamiętam. Natomiast Egonu aktualnie nie jest taka terminatorka. Swoje zdobędzie, ale gra bardzo bojaźliwie momentami, zagrywka nie jest taka zabójcza, a i Włoszki mają mnóstwo zawodniczek które mogą w momentach kryzysowych dostawać piłki. W dodatku Włoszki mają mocną ławkę i Egonu moim zdaniem, z powyższej czwórki, jest jako pierwsza do zmiany.

Oczywiście nie jest to zakład który należy ładować za cały bankroll, a bardziej for fun. Poza tym przez bardzo długi okres nie będzie nic sensownego do grania, bo 3:0 po @1,10 ma mało sensu (co i tak będę robić zapewne).

B 34,3K

bunio

Użytkownik
Włochy wygrają MŚ @2,00

Główne faworytki i słusznie. Zdecydowanie najlepsza reprezentacja aktualnie. Duża jakość, bardzo dobra ławka.

Dopiero w półfinale poważny przeciwnik, którego również powinny przejść. Po wyjściu z grupy Niemcy/Polska w 1/8 i 1/4. W półfinale Brazylia/Chiny/Dominikana czyli prawdopodobnie Brazylia. Drabinka do finału prezentująca się następująco: Niemcy -> Polska -> Brazylia jest jedną z przyjemniejszych jakie można sobie wyobrazić. Zależnie od formy Włoszek albo do zamknięcia przed finałem albo do końca, bo powinny to wziąć.

Najlepiej punktująca: Boskovic @4,00

Mamy tu wybór tak naprawdę z czterech: Gabi, Vargas, Egonu, Tijana.

Dlaczego Boskovic? Bez różnicy z którego miejsca w grupie wyjdą dochodzą do ćwierćfinału i tam grają ponownie z Japonią. Zakładam, że Japonię przejdą i dojdą do półfinału, czyli grają tyle samo meczów ile drużyny z miejsc 1-2 (to bardzo ważne). Boskovic oczywiście będzie dostawać masę piłek i jest jedyną zawodniczką w Serbii na której można polegać na przestrzeni całego turnieju.

Dlaczego nie Gabi/Vargas?

Najbardziej martwię się o Gabi. Moim zdaniem zarówno Gabi, jak i Vargas mają w drużynach zawodniczki, które mogą zapunktować. Oczywiście są najważniejsze, ale uważam że wpływ Boskovic na reprezentację jest znacznie większy niż Gabi czy Vargas.

Dlaczego nie Egonu?

Paola zdobyła tę nagrodę na poprzednich MS o ile dobrze pamiętam. Natomiast Egonu aktualnie nie jest taka terminatorka. Swoje zdobędzie, ale gra bardzo bojaźliwie momentami, zagrywka nie jest taka zabójcza, a i Włoszki mają mnóstwo zawodniczek które mogą w momentach kryzysowych dostawać piłki. W dodatku Włoszki mają mocną ławkę i Egonu moim zdaniem, z powyższej czwórki, jest jako pierwsza do zmiany.

Oczywiście nie jest to zakład który należy ładować za cały bankroll, a bardziej for fun. Poza tym przez bardzo długi okres nie będzie nic sensownego do grania, bo 3:0 po @1,10 ma mało sensu (co i tak będę robić zapewne).
w jakim wynalzaku masz ta Boskovic? Ita win w tych od bdm jest po @2.2 widze , juz mam fortuna ok

C 318,8K

czary-mary

Użytkownik
No i czas rozpocząć MŚ. Na przystawkę Czechy vs Argentyna. W moim odczuciu Czeszki aktualnie są co najmniej poziom wyżej od Argentynek. Spodziewam się przekonywującego zwycięstwa. Czeszki wygrają z przewagą handi -1.5 seta kurs 2.32 ❌wygląda bardzo konkretnie. Ofensywne trio Brancuska, Mlejnkova, Grozer to ich wielka siła. W VNL pokazały się z dobrej strony. Wygrały kilka spotkań, gdzie nie były faworytkami. Również w przegranym spotkaniach z topem pokazały walkę i urywały sety. W przygotowaniach przed turniejem zaprezentowały się lepiej od Arg, które rywalizowały z tymi samymi zespołami. Według mnie zdecydowanie Czeszki.

Ostatnia edycja:
A 51,2K

ar0nek

Użytkownik
Obecnie nie śledze zbytnio "Kubańskiej" siatkówki ostatnio , ale naprawdę na Belgijki 1.05? ktos ogarnięty cos napisze o tym spotkaniu, żeby wybić mnie z typowania w stronę Handi na underdoga?

T 0

tommyjohnson

Użytkownik
Witam. Z mojej strony 2 zakłady długoterminowe.

Nie ma wątpliwości, że Włoszki to murowany faworyt do wygrania tej imprezy. Jej największą gwiazdą, co również nie podlega dyskusji jest Paola Egonu. W przypadku złota ma zdecydowanie największe szansę na zgarnięcie nagrody MVP. Dla porównania STS proponuje na to samo zdarzenie kurs 2,5.

Najbardziej wartościowa zawodniczka:
Paola Egonu @5 Fortuna

Japonki mają bardzo korzystną drabinkę, omijają w niej, aż do finału teoretycznie najmocniejsze drużyny. W ćwierćfinale prawdopodobnie spotkają się z będącą w kryzysie Serbią, a w półfinale z Turcją/Usa. Dojście do tego etapu już być może stworzy szansę na ewentualną kontrę tego zakładu. U innych bukmacherów finał Japonek jest wyceniany po dużo niższych kursach.

Dojdzie do finału: Japonia @ 10 Etoto

BanksyGA 264,4K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Włochy - Słowacja over 6,5 asów @1,85 - Lebull

Spodziewam się bardzo krótkiego meczu i over asów widzę głównie w słabym przyjęciu Słowacji. Więc Włoszki w podobnych meczach załadowały 6 asów Tajlandii czy 4 asy Korei. 6 chyba też Belgii, już nie chce mi się sprawdzać. Sęk w tym, że Włoszki mogą pognębić przyjęcie Słowacji, a same z cyrkową Syllą mogą przyjąć jednego czy dwa asy.

Słowacja w podobnych meczach dostała 6 asów od Grecji, 4 od Szwecji czy 7 od Ukrainy.

Tak naprawdę linie to Włoszki mogłyby pokryć same, gdyby tylko Egonu się odrobinę skupiła na zagrywce. Liczę jednak że same raz czy dwa przyjmą w maliny.

Jak mówiłem, 3-0 po 1,10 nie chce mi się podawać, więc szukam czegoś ciekawszego, bo pisać analizę dla kursu 1,10 to szkoda czasu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +170
eulamaria 50,3K

eulamaria

Użytkownik

Spodziewam się bardzo krótkiego meczu i over asów widzę głównie w słabym przyjęciu Słowacji. Więc Włoszki w podobnych meczach załadowały 6 asów Tajlandii czy 4 asy Korei. 6 chyba też Belgii, już nie chce mi się sprawdzać. Sęk w tym, że Włoszki mogą pognębić przyjęcie Słowacji, a same z cyrkową Syllą mogą przyjąć jednego czy dwa asy.

Słowacja w podobnych meczach dostała 6 asów od Grecji, 4 od Szwecji czy 7 od Ukrainy.

Tak naprawdę linie to Włoszki mogłyby pokryć same, gdyby tylko Egonu się odrobinę skupiła na zagrywce. Liczę jednak że same raz czy dwa przyjmą w maliny.

Jak mówiłem, 3-0 po 1,10 nie chce mi się podawać, więc szukam czegoś ciekawszego, bo pisać analizę dla kursu 1,10 to szkoda czasu.
Warto dodać, że na ten typ jest ograniczona stawka na Lebull, 24 pln
Gram tam sporadycznie, ale nie sądzę, że to jest powodem ograniczenia
Post automatycznie złączony:

D 15,1K

damian365

Użytkownik

Lebull to jest największą lipa jaka chyba istnieje, zrobiłem tam niedawno konto i z miejsca limity na 60 zl

A 51,2K

ar0nek

Użytkownik

No niestety na takie rzeczy tam maja limity po kilkadziesiąt złotych max. trochę śmieszne ale co zrobic. Najśmieszniejsze że limity na wszystko dostalem z marszu po rejestracji . po 1. depozycie:)

Do góry Bottom