Może nie od pierwszej kolejki ale będą tu pisał i na innych wątkach o calcio ....wreszcie rusza moja numero uno liga piłkarska...obserwuję Serie A ( jeżdżę też za Fiorentiną jak jej fan) od ponad 30 lat bo miłość do piłki nożnej mam od urodzenia a kierunek Półwysep Apeniński tak jakoś połaczył się wraz z uwielbieniem kraju o nazwie Italia.Wszystkich calciomaniaków serdecznie pozdrawiam ...forza Viola per sempre ...Panowie
magnum89 L lucaxx95
PlayerBetsiarz
ziroxxx
makaveli23
krzysiek74 i cała reszta miłośników Serie A
W ten weekend startujemy z nowym sezonem, a więc czekamy na jakieś wasze mocne Typy
Przepraszam bardzo, ale co odkrywczego jest w Twoim poście i Twoich założeniach, że te ekipy powinny wygrać? Każdy kto chociaż troszeczkę ogarnia włoską piłkę napisze to samo. Natomiast uważam, że zazwyczaj te pierwsze kolejki są mniej oczywiste niż mogłoby to wyglądać na pierwszy rzut oka i często zdarzają się niespodzianki a nawet sensacje. Żeby nie być gołosłownym to rok temu Napoli w pupcię na Veronie, Milan remisuje fartownie (to mało powiedziane bo strzelają dwie bramki w 89 i 95 minucie) u siebie z Torino, Inter remisuje w Genui. Oczywiście wymienieni faworyci powinni wygrać ale kursy małe, ryzyko jakieś jest więc nie widzę value. Do tego Napoli w sparingach prezentowało się mocno przeciętnie, Milan jak to Milan nigdy nie wiadomo co zagra w danym dniu, Juve też swoją grą nie powala i wiele meczów albo odkręca albo wygrywa psim swędem co nie ukrywam wkurza mnie bardzo bo w ostatnich sezonach naprawdę ciężko ich się ogląda i denerwujące jest to, że ekipa która przez 3/4 meczu nie gra nic nagle strzela bramkę i zdobywa punkty. Atalanta jak to Atalanta gra ofensywnie i ma swój styl i zawsze lubię ich oglądać bo wiem, że jest spora szansa na widowisko i sporo goli. Dla mnie osobiście ciekawe będzie jak prezentować się będzie Como - ekipa, która miał udaną wiosnę a do tego zrobiła sporo zakupów ciekawych zawodników. Udinese też pod wodzą Runjaića wygląda ciekawie i też zakupili kilku ciekawych graczy. Generalnie życzę powodzenia i zarobku na serie A.Jak napisałem powyżej pierwsza kolejka czyli start i wiele niewiadomych ...brak czasu by więcej opisać coś o poszczególnych meczach jednak patrząc na zestaw par w tej inauguracji , myślę , iż wygrane :
Napoli
Milan
Atalanta
Inter
to obowiązek tych ekip i każde inne rozwiązanie będzie już niespodzianką startową...