TURCJA vs Stany Zjednoczone B
Typ: TURCJA kurs 3.20
Superbet
Ostatni etap fazy grupowej. Turcja z dwoma wielkimi wzmocnieniami w postaci nowego, trenera z topu w osobie Kovaca i podstawowego atakującego, jednej z dwóch głównych postaci ofensywnych Turcji, Amina Lagumdzije. W składzie oczywiście również kolejny lider Mandarici. Są również środkowi bloki Bulbul i Mert Matic, czy też rozgrywający Murat Yepizar. Po wzmocnieniu pozycji atakującego Turcy wyglądają przynajmniej na papierze bardzo porządnie.
Po drugiej stronie siatki Amerykanie, którzy jak wszyscy wiadomo grają głębokimi rezerwami.

Turcja
Rozegranie: Yenipazar, Hilmi
Atak: Lagumdzija, Berk
Przyjmujący: Mandıracı, Kirkit, Yüksel, Lagumdzija
Środek: Bülbül, Savaş, Matic, Tümer
Libero: Bayraktar, Hatipoğlu

Stany Zjednoczone
Rozegranie: Maa, Rowan
Atak: Garcia, Hobus, Ensing
Przyjmujący: Ewert, Flexen, Robinson, Champlin
Środek: Jendryk, Knigge, Mchenry, Marshman
Libero: Shoji, Dagostino
W składzie Turcji brakuje jedynie Efe Bayrama, chociaż i tak raczej to gracz rezerwowy. Poza nim wszystkie najmocniejsze ogniwa.
W
USA na pewno rozegranie nie będzie kulało jeżeli wyjdzie Ma'a, libero klasa Shoji, atak solidny. Natomiast przyjęcie i środek to już zdecydowanie nie poziom amerykański z ostatnich lat.
Turcy na pewno będą bardzo mocno nastawieni na to spotkanie, ponieważ punktów potrzebują jak powietrza, żeby utrzymać się w
LN. Następne spotkania, które ich czekają to zespoły jeszcze lepsze jak
Niemcy,
Argentyna, więc i punkty będzie jeszcze trudniej. Tuż za ich plecami
Serbia i
Holandia, którzy na pewno będą chcieli powalczyć.
Uważam, że kurs będzie mocno spadać. Kadrowo Turków w składzie z Adisem Lagumdziją od obecnych Amerykanów uważam za zespół o bardzo zbliżonych możliwościach. Amerykanie, ani trochę mnie nie przekonują. Zaryzykuję stwierdzenia, że to Turcy w mojej opinii są mocniejsi, a już na pewno będą bardzo zmotywowani.
Jak dla mnie Turcja wygrywa ten mecz i praktycznie zaklepuje sobie utrzymanie.