>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Narodów mężczyzn 2025

pinio1111 349,6K

pinio1111

Użytkownik
Bułgaria - Słowenia
Bułgaria 2,10 superprzewaga
Superbet
Pozdrowionka dla tych którzy zamknęli po pierwszym secie😉

Jeszcze raz w stronę Bułgarii bo buk nadal daje fajne kursy na nich.
Nie będę się powtarzał z analizą składu gospodarzy, bo już tu sporo o nich pisałem.
Mecz z Japonią tylko potwierdził moje zdanie co do siły tej reprezentacji. To Bułgarzy narzuci Japonii swój styl gry i nie pozwolili przeciwnikowi wykorzystać ich atutów. Grozdanov dodał na środku dużo jakości, zarówno w bloku, jak i ataku. Do tego widać, że gra przy własnej publiczności, niesie tą reprezentację i dodaje im dużo pewności siebie.
Słowenia niby wysoko w tabeli, ale jeśli dziś gospodarze wygrają za 3pkt to przeskoczą swojego rywala.
Słoweńcy do tej pory mieli tylko jednego mocnego rywala w postaci Brazylii i przegrali wyraźnie 3:0, podejmując walkę tylko w drugim secie. Można by powiedzieć że wygrali przecież z Kubą, ale wiadomo jak nieobliczalna jest Kuba, która w pierwszym tygodniu wyglądała dużo słabiej niż w obecnym. Poza tym męczyli się z Iranem(3:2) i USA(3:1)gdzie USA grało jeszcze bez obecnych wzmocnień.
W tym tyg gładko pokonali Turcję, ale to co gra Turcja to wielkie nieporozumienie.
Grają bez Urnauta i Sterna, którzy gwarantowali dobre przyjęcie, a sądzę że dziś będzie bardzo duża presja na zagrywce ze strony Bułgarów.
Ten mecz będzie bardzo ważny w kontekście awansu do play-off, bo przypominam że tylko 7 a nie 8 zespołów dostanie się do turnieju finałowego, gdyż Chiny jako gospodarz mają zagwarantowane miejsce.
Myślę, że we własnej hali Bułgarzy poradzą sobie z błędnie(wg mnie) faworyzowaną Słowenią i zgarną 3pkt.
Gram to oczywiście w Superbet, gdzie przy stanie 2:0 zakład jest już rozliczany na +, a to ogromny handicap.
Próbuję też zagrać na dokładny wynik 3-1 dla gospodarzy, z kursem 5,10

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2556
vertigo 16K

vertigo

Użytkownik
Ogółem z tematu robi się syf. Albo piszcie o swoich złotych myślach na siatkarskim czacie, albo zachowajcie je dla siebie. Temat jest od typów, dyskusji o spotkaniach, a ostatnio większość postów to sama krytyka bezbłędnych mędrców bukmacherki, sami mądrzy po szkodzie, a mądrzenie się po pierwszym secie to jest już jakaś aberracja.

Otrzymane punkty reputacji: +1678
BanksyGA 245,2K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Niestety, brak sensownych meczów zmusił mnie do oglądania siatkówki mężczyzn, ale moje typy proszę brać z dużą rezerwą, bo męska siatkówka to kompletnie nie moja bajka.

Bułgaria -1,5 seta (vs Turcja) @1,99 - 22bet
Bułgaria -6,5 pkt @1,94 - 22bet

Bulgaria gra u siebie i widać, że jest w gazie, a ściany pomagają. Nikołowy wyglądają świetnie, grają odważną i widowiskową siatkówkę (no kto by się spodziewał tego po Simeonie... :D ). Swoje dołoży Grozdanov, swoje dołoży Asparuhov i naprawdę są się oglądać tę Bułgarię w porównaniu z latami poprzednimi. Stracili zaledwie jednego seta w dwóch meczach i mimo, że sety z reguły były bardzo wyrównane, to nie spodziewam się tego po absolutnie beznadziejnej Turcji. Turcja bez Lagumdziji co też jest sporym osłabieniem. Natomiast Bułgaria gra bardzo dobrze i zapewne będzie chciała umocnić się w top7 i skończyć tydzień u siebie z kompletem punktów. Spodziewam się podobnego meczu co Turcji z Ukrainą natomiast wydaje mi się, że w dwóch elementach Turcja może mieć znacznie większe problemy - z zagrywka Bulgarii oraz z ich blokiem - gdzie Ukraina wcale tak mocno nie punktowała.

Liczyłem na dużo niższe kursy i uważam że bukmacherzy bardzo nas rozpuścili.

Ostatnia edycja:
Roxen 26,5K

Roxen

Użytkownik
Ktoś wie czy o kolejności serwowania w tie-breaku decyduje jakieś losowanie przed 5setem? W meczu Polski z Kanadą:
1set: 1-sza zagrywa Kanada
2set: 1-sza zagrywa Polska
3set: 1-sza zagrywa Kanada
4set: 1-sza zagrywa Polska
5set: 1-sza zagrywa Polska
Zawsze jest lepiej zacząć 5-seta od przyjęcia niż serwisu, zawsze myślałem że serwuje się na zmianę i Kanada powinna zacząć tie-breaka od serwisu, chyba że jest jakieś losowanie w VNL.

C 326

carambula88

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Ktoś wie czy o kolejności serwowania w tie-breaku decyduje jakieś losowanie przed 5setem? W meczu Polski z Kanadą:
1set: 1-sza zagrywa Kanada
2set: 1-sza zagrywa Polska
3set: 1-sza zagrywa Kanada
4set: 1-sza zagrywa Polska
5set: 1-sza zagrywa Polska
Zawsze jest lepiej zacząć 5-seta od przyjęcia niż serwisu, zawsze myślałem że serwuje się na zmianę i Kanada powinna zacząć tie-breaka od serwisu, chyba że jest jakieś losowanie w VNL.
Kolego, odkąd pamiętam w siatkówce jest losowanie przez S1 z kapitanami przed oficjalną rozgrzewką oraz przed rozpoczęciem 5 seta. Na tej samej zasadzie, jeden zwycięża i wybiera zagrywkę, przyjęcie lub stronę boiska. W zależności co wybierze zwycięzca, dla drugiego pozostaje strona lub zagrywka/przyjęcie.

zibi16 1,8M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Słowenia vs Francja 0;3

W ostatnim meczu Francuzi nie zagrali swoim najmocniejszym składem z Japonią więc myślę, że dziś powinni wyjść w mocnym składzie. Jutro czeka ich mecz z Turcją więc teoretycznie jutro można zagrać słabszym składem - oczywiście to moje przemyślenie.
Słowenia wczoraj przegrała dość gładko z Bułgarią 1:3 mimo, że grali swoim najmocniejszym składem a przypomnę, że brakuje w tym tygodniu Z. Sterna, T. Urnauta czy nadal brakuje K. Cebulji.
T. Stern nadal daleko od swojej optymalnej formy.
Kadrowo Francuzi wyglądają zdecydowanie lepiej dlatego idę w ich stronę.

Francja -2,5 1,7

Brazylia vs Włochy 3:2

Hit w godzinach nocnych bo dopiero o 23 ale myślę, że warto czekać. Brazylia vs Włochy - 1 kontra 3 drużyna tegorocznej ligi VNL.
Włosi w tym tygodniu najmocniejszy skład z Michieletto, Lavia, Romano, Gianelli, Galassi. Zwycięstwa 3:0 z Chinami i 3:2 z Polską to wyniki z tego tygodnia.
Brazylia 3:0 z Chinami i 3:0 z Kanadą. Wyniki dobrze jednak grali z przeciwnikami z dolnej części tabeli.
Włosi w meczu z Polską mimo, że ich skład jest kompletny a Nasz rezerwowy to mecz nie był jednostronny, był to mecz bardzo wyrównany.
Kurs na Włochów niski, co prawda są faworytem jednak ja uważam, że w tym meczu zobaczymy co najmniej 4 sety.

powyżęj 182,5 1,85

Na dziś to będzie raczej wszystko - chyba, że jeszcze coś przemyślę.

Na jutro od razu gram - póki co bez analizy:

Chiny vs Kanada Chiny 2,75
Kuba vs Argentyna Kuba 2,10
Bułgaria vs Ukraina Ukraina 2,2​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2899
pinio1111 349,6K

pinio1111

Użytkownik
Słowenia - Francja
1set/mecz
1/2 5,00

Na szybko. Francuzi znów w składzie bez wzmocnien. Wprawdzie Słoweńcy bez Kovacica na libero, który grał wczoraj świetnie, ale czuję że w pierwszym secie będzie dość wyrównany mecz.
W miarę trwania meczu Giani powinien trochę porotować i finalnie Francja to wygrać.
Ewentualnie można spróbować jakieś handi na pierwszy set w stronę Słowenii bądź ich wygrany pierwszy set.

Ostatnia edycja:
BanksyGA 245,2K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Nikolovowi kostka poszła, kto ma bankroll to może Turcję sobie połapać

Otrzymane punkty reputacji: +474
J 2K

jakxx88

Użytkownik
Mimo wszystko Bułgaria to beka grając z Turcją słaba..wiadomo kontuzja nie weryfikujemy ale całość składu opadła ..

W 2,6K

wojna20

Użytkownik
+1
Nikolovowi kostka poszła, kto ma bankroll to może Turcję sobie połapać
To ten mniej istotny Nikolov, ten na przyjeciu jest jedyna gwiazda u Bulgarow, to ze dzisiaj jest tragiczny to inna sprawa.

w kazdym razie na bank nie powstaly zadne okolicznosci aby ladowac domy na tureckich ogorkow przy 1-0 i +5 lub przy 2-0 i kursach rzedu 1.10-1.15.

BanksyGA 245,2K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
To ten mniej istotny Nikolov, ten na przyjeciu jest jedyna gwiazda u Bulgarow, to ze dzisiaj jest tragiczny to inna sprawa.

w kazdym razie na bank nie powstaly zadne okolicznosci aby ladowac domy na tureckich ogorkow przy 1-0 i +5 lub przy 2-0 i kursach rzedu 1.10-1.15.
Simeon Nikolov to mniej istotny Nikolov? 😂

Nie ma chyba gorszej sytuacji dla drużyny niż kontuzja podstawowego i jedynego potrafiącego wykonać swoją robotę rozgrywającego w drużynie.

BTW. Turcja w tym meczu była zwyczajnie lepsza. Kontuzja Simeona to dodatkowa okoliczność zachęcająca na kontrowanie/stawianie na Turcję - szczególnie że zaraz po jego kontuzji (Turcja nie była +5 tylko -2 akurat) były kursy w okolicach @4 na 3-0.

W 2,6K

wojna20

Użytkownik
Simeon Nikolov to mniej istotny Nikolov? 😂

Nie ma chyba gorszej sytuacji dla drużyny niż kontuzja podstawowego i jedynego potrafiącego wykonać swoją robotę rozgrywającego w drużynie.

BTW. Turcja w tym meczu była zwyczajnie lepsza. Kontuzja Simeona to dodatkowa okoliczność zachęcająca na kontrowanie/stawianie na Turcję - szczególnie że zaraz po jego kontuzji (Turcja nie była +5 tylko -2 akurat) były kursy w okolicach @4 na 3-0.
Tak, to druzyna z jedna gwiazda i jest nia przyjmujacy z Lube.

W 2,6K

wojna20

Użytkownik
Wlochy sa full skladem i kogo by nie wystawil to
I tak na papierze maja przewage, nie ma wiekszego value w Brazylii po takich kursach.

C 288,4K

czary-mary

Użytkownik
Polska B/C - USA B/C
Polska (-1,5 seta)
Kurs 2.08 Superbet

Wiadomo Polska bez liderów, ale jest Semen, Szalupa, Śliwka, Sasak, Komenda. Takich zawodników rezerwy USA na oczy nie widziały. Może i Polacy stracą seta, chociaż się zdziwilbym. Polska to bierze z uśmiechem na twarzy. Gramy w Chicago. Trybuny będą i tak polskie. Piękna sprawa

Otrzymane punkty reputacji: +331
pinio1111 349,6K

pinio1111

Użytkownik
Polska B/C - USA B/C
Polska (-1,5 seta)
Kurs 2.08 Superbet

Wiadomo Polska bez liderów, ale jest Semen, Szalupa, Śliwka, Sasak, Komenda. Takich zawodników rezerwy USA na oczy nie widziały. Może i Polacy stracą seta, chociaż się zdziwilbym. Polska to bierze z uśmiechem na twarzy. Gramy w Chicago. Trybuny będą i tak polskie. Piękna sprawa
Tego nie ma sensu grać przed ogłoszeniem składów. Kilkanaście godzin po tym meczu gramy z Brazką i jestem prawie pewien, że Nikola wyjdzie rezerwami z Gomułką w ataku i pewnie na przyjęciu Gierżot, a może i Śliwka?
Jeżeli tak wyjdą to trzeba cisnąć handi na 1seta na USA, a nawet ich wygraną w pierwszej partii.
Jeśli wyjdziemy podstawą(w co wątpię), to wtedy trzeba cisnąć handi na Polskę w pierwszym secie i to jest najbardziej logiczne rozwiązanie.

W 2,6K

wojna20

Użytkownik
Wczoraj wyszedl Gomułką i Gierzotem, efekt na tle Kanady B byl na tyle oszalmiajacy, ze wycofywal sie z tego w poplochu w okolicach 10 punktu pierwszego seta 🤣.
Ale kolega pewnie tego nie wie, bo podobnie jak wczoraj rzucił z dwie dyszki na -1.5 w „superbooscie” z podwyzszonym kursem, ale tez smiesznym limitem stawki i usmiechniety poszedl spac.

C 288,4K

czary-mary

Użytkownik
+1
Tego nie ma sensu grać przed ogłoszeniem składów. Kilkanaście godzin po tym meczu gramy z Brazką i jestem prawie pewien, że Nikola wyjdzie rezerwami z Gomułką w ataku i pewnie na przyjęciu Gierżot, a może i Śliwka?
Jeżeli tak wyjdą to trzeba cisnąć handi na 1seta na USA, a nawet ich wygraną w pierwszej partii.
Jeśli wyjdziemy podstawą(w co wątpię), to wtedy trzeba cisnąć handi na Polskę w pierwszym secie i to jest najbardziej logiczne rozwiązanie.
Nikola jak nikt inny potrafi liczyc..dziś wyjdzie pierwsza paka, żeby zęby zgarnąć cenna pkt. A co będzie jutro zobacy

Otrzymane punkty reputacji: +143
Do góry Bottom