Serbia +15,5 pkt @1,87 - fuksiarz
Serbia +2,5 seta @2,05 - fuksiarz
Okeeeeej, chyba na głowę ktoś upadł. Na Włoszki kurs wyjściowy 1,06... Ja rozumiem gdyby grały z Belgią, Tajlandia czy Koreą. Ale z Serbią w pełnym składzie? Bez różnicy jakie będzie wynik, to taki kurs jest absurdalny.
Włoszki są pewne gry w fazie finałowej, nie muszą grać na maksa (chociaż na Serbki zawsze motywacja jest ogromna), ale
Serbia wcale pewnego utrzymania w VNL jeszcze nie ma (teoretycznie wiadomo że się utrzymają, praktycznie trzeba grać do końca).
Wloszki dzisiaj Belgię rozniosły, ale tam też motywacja była nijaka. Włoszki popełniały bardzo dużo błędów (w pierwszym secie wygranym 25-19 oddały Belgii 11 punktów). Bardzo słabo wyglądały na zagrywce, gdzie mnóstwo balonów zwyczajnie wyrzucały - w późniejszej fazie meczu już nawet ostrego flota nie grały, skupiały się na tym, żeby dostarczyć piłkę na drugą stronę w byle jaki sposób. Powtarzam - na Serbię motywacja będzie dużo dużo większa, ale dobry set Serbii, kilka błędów Włoszek i set w kieszeni.
Daleki jestem od myślenia, że
Serbia powalczy, bo aktualnie Włoszki są o klasę lepszą ekipą, ale taki kurs jest absurdalny i trzeba spróbować.
Holandia -10,5 pkt @1,82 - superbet
Holandia - Belgia poniżej 177,5 pkt @1,85 - superbet
Belgia opisana wyżej. Dzisiaj potrafiły trzymać się bliżej Włoszek tylko i wyłącznie na masakrycznie dużą liczbę błędów przeciwniczek. Same nie pokazały nic.
Holandia to oczywiście dwie półki niżej niż Włoszki, natomiast z takimi brakami kadrowymi to spodziewałem się kursów rzędu 1,10, a nie 1,30.
Belgia w tym składzie personalnym miała by problemy z wygrywaniem meczów w Lidze Europejskiej. Spodziewam się zdecydowanej wygranej Holandii i nawet jeśli stracą seta to z pewnością w jednym lub dwóch wygrają zdecydowanie.
Holandia jest lepsza od Belgii w pełnym zestawieniu personalnym, z takimi brakami jest dużo lepsza.