Chiny vs Turcja
0:3 Jednak Turki pewnie
Chiny u siebie solidna gra i 2 zwycięstwa + 1 porażka. Turcja póki co bez punktu, 3 porażki za 0 punktów.
Wczoraj z Polską odpoczywał Mandiraci czy Gurbuz. Przegrali co prawda 0:3 jednak dwa pierwsze sety na styk.
Chiny to nadal nie oszukujmy się zespół co najmniej przeciętny, czy dziś wygra 3 mecz z rzędu?
Uważam, że tutaj może być "na żyletki" i najlepszą opcją dla mnie wejść w over meczowy,
powyżej 181,5 1,71
Polska vs
Serbia 3:0
Polska mimo bardzo przeciętnego składu to radzi sobie dobrze, 3 mecze = 3 zwycięstwa za 3 punkty. Z Holandią 3:1, Japonią 3:1 i Turcją 3:0. Serbowie wygrali 3:1 z Turcją a następnie 2 porażki 0:3 z Chinami i Japonią.
Polska zdecydowanym faworytem i dziś powinien wyjść Sasak zamiast Nasevicha. Sasak w świetnej formie + Szalpuk. Problem jest z 2gim przyjmmującym bo Szymura może zagrać świetne spotkanie ale może zostać szybko zmieniony i wejdzie Gierżot, który także nie gwarantuje jakości. Środek jest jaki jest Poręba, Nowak, Jakubiszak, Zaleszczyk. Zaleszczyk jeszcze nie zagrał więc nie zdziwię się jeśli dziś wyjdzie.
Czy będzie to łatwe spotkanie dla Polaków? Mimo, że wygrywamy za 3 punkty to żaden mecz nie był łatwy.
Serbia +13,5 1,43
powyżej 179,5 1,85
Brazylia vs Słowenia
3:0 Szkoda tego 2-giego seta gdzie Słowenia prowadziła 24:21, to zaprzepascilo wszystko.
Wczoraj w Słowenii odpoczywał Mozic i dziś myślę, że Słowenia już wyjdzie swoim najmocniejszym składem a jeśli tak się stanie to
Brazylia łatwo mieć nie będzie. Dziwią mnie tak niskie kursy na Brazylię widząc jak gra, ok zwycięstwo z Iranem gładkie 3:0 ale już z Kubą porazka 2:3 i z Ukrainą wygrana tylko 3:2 gdzie przegrywali już 0:2. Słowenia 3 zwycięstwa. Myślę, że to spotkanie również będzie co najmniej 4 setowe.
Słowenia +12,5 1,42
Słowenia +8,5 1,85
powyżej 179,5 1,85
Argentyna vs
Włochy 1:3
Włosi nie grają nic nadzwyczajnego przez okres tych 3 spotkań. 3:1 z Bułgarią, 3:2 z Niemcami i 1:3 z Francją.
Argentyna również 2 zwycięstwa i porażka. Ostatnia 0:3 z Bułgarią gdzie odpoczywał Vicentin i Kukartsev i dziś powinni zagrać. Oczywiście gdyby Włosi grali w optymalnym składzie to tak ale w takim składzie dawać na nich 1,2?
Argentyna +14,5 1,57
Argentyna +10,5 2,2
Ukraina vs Iran
2:3
Ukraina bardzo solidnie weszła w ten turniej, zwycięstwo 3:0 nad
USA, 3:2 z Kubą i porażka nieznaczna 2:3 z Brazylią. Iran 3 porażki 0:3 z Brazylią, 2:3 z
USA i 1:3 ze Słowenią.
Kusi mnie pograć w stronę Iranu, z meczu na mecz widać, że się rozkręcają natomiast ostatnie 2 spotkania Ukraina zagrała 10 setów. Grają żelaznym składem i czy im starczy sił? Gdyby było około 3 na Iran wszedłym spokojnie, jest nieco ponad 2 już ciężej.
Iran +7,5 1,5
Kuba vs
USA 1:3
Kuba to nadal drużyna z ogromnym potencjałem ale grają strasznie himerycznie. Potrafią ogrć Brazylię by następnie przegrać z Ukrainą. Porażka, zwycięstwo, porażka i... zwycięstwo?
Tak wychodzi.
USA skład słaby i na papierze Kuba zdecydowanym faworytem. Zdziwię się jeśli tego meczu nie wygrają.
Kuba 1,52
Kuba -1,5 1,55
Kuba -1,5 seta 2,05
Na końcu taki wariat na dziś:
Turcja 1,9
Słowenia 3,00
Iran 2,2
Kuba 1,52
Argentyna +2,5 seta 1,55
Serbia +2,5 seta 1,35
AKO:
39,88