>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour Australian Open - (12.01.2025 - 26.01.2025)

G 12,1K

gracz83

Użytkownik
Keys- Svitolina
Typ: 2
Kurs: 2.60
Fortuna(kołem się toczy...)

Zgodzę się w zupełności z kolegą wyżej, dodam jeszcze jeden fakt z poprzednich spotkań(pomijając krecz Svitoliny po przegraniu 1 seta w tie-breaku, i to w dodatku na ziemi Keys, w New Haven sprzed prawie 10 laty!!!mamy bilans 2- 2 z czego 2 bardzo ważne wygrane Ukrainki- jedna również w Melbourne z 2019 roku gdzie w 3secie Keys opadała z sił i przegrała go 1-6, a w drugim spotkaniu, gdzie ograła gospodynię na UsOpen 7-5, 6-4 też w 2019 roku, w 2setach), gdzie również powtórzę że przeciwniczka była gospodynią. Keys natomiast wygrała na UsOpen w 2017 roku(3 wyrównane sety)i na bardzo niskiej rangii turnieju w Adelaidzie z 2022 roku, typ naprawdę ciekawy, nie za bardzo grubo ale warto za jakąś kwotę, lub dołożyć do pewniaka Sinnera po kursie 1.2(Sinner bilans z De Minaurem 9-0)odpowiada mu poprostu styl Australijczyka, polecam.

Pablito91 1,5M

Pablito91

Typer Miesiaca
Navarro poniżej 1.5 asa serwisowego @1.80 forbet

Patrząc na to jak Iga sobie spaceruje z rywalkami w Australii jutro zapowiada się lekki mecz. Iga gra świetnie, gniecie rywalki jak w Paryżu na Garrosie. Widać, że forma jest. Navarro miała trudną drabinkę, ale wszystkie 4 pojedynki kończyła w pełnym rozmiarze. Za to należy się szacunek, ale jutro jej przygoda dobiegnie końca. Ciekawym typem na to spotkanie wydają się asy Amerykanki. W ostatnich 3 pojedynkach tzn Kasatkiną, Jabeur i Wang zaserwowała po 1 asie a gemów serwisowych miała ogrom. Ze Stearns co prawda miała aż 7, ale tam to nie wiem co ta Amerykanka robiła na returnie. Navarro serwuje słabo. Jej średnia z pierwszego podania to 155 km/h. Z drugiej strony zagra Iga, która jest mocna na returnie. Tutaj w Melbourne żadna z czterech rywalek z jakimi Iga się mierzyła nie dała rady zaserwować Idze 2 asów. Lys i sramkowa 0 asów a Siniakova i Raducanu po 1. Patrząc na statystyki i prędkość serwisu Navarro raczej nie powinna posłać 2 asów. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3329
adik1992 599,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Świątek - Navarro 1 set u8,5 @2,05
1 set u7,5 @3,50
i bezpieczna opcja do dubla 1 set u9,5 @1,42
superbet
6:1

Iga idzie przez turniej jak burza. Do tej pory straciła 11 gemów i spędziła na korcie 4,5 h. Navarro wszystkie mecze grała zacięte na pełnym dystansie setowym. W sumie na korcie spędziła 10h co w połączeniu z pogodą jaka panuje w Melbourne może dać się we znaki w meczu z tak dysponowaną Świątek. Navarro może, choć nie musi być pierwszym sprawdzaniem na poważnie w tym turnieju dla Polki, choćby z racji wysokiego rankingu. Amerykanka notowana jest w pierwszej dziesiątce. Jednak jak w poprzedniej rundzie nie widzę by miała argumenty, którymi może zagrozić Idze. Nie posiada mocnego serwisu, którym może sobie zdobyć kilka łatwych punktów, tak samo w wymianach nie posiada atomowego uderzenia. Bardzo dużo będzie zależeć od Igi i jej dyspozycji. Jeżeli zagra na podobnym poziomie jak w poprzednich spotkaniach to Amerykanka nie będzie mieć za dużo do powiedzenia. Samą walecznością w obronie za dużo nie zdziała. Tak jak pisałem podczas poprzedniego meczu z Niemką, Iga bardzo mocno wchodzi w mecz, z reguły zaczyna spotkanie od swojego serwisu co sprawia że rywal musi gonić wynik.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4773
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Madison Keys - Elina Svitolina

Typy:
Elina Svitolina (z opcją SuperPrzewaga) @2,60 Superbet mój pierwszy nietrafiony typ w temacie
Elina Svitolina wygra przynajmniej jednego seta @1,62 Superbet

Bukmacherzy wyraźną faworytkę widzą w Madison Keys, a ja czuję tutaj awans Svitoliny. Madison Keys w poprzedniej rundzie wygrała z Eleną Rybakiną, ale Rybakina nie była w pełni zdrowa, miała swoje problemy, więc nie ma co przeceniać tego zwycięstwa. Podoba mi się to co robi w tym turnieju Elina Svitolina. Ukrainka wyeliminowała m.in. Jasmine Paolini, a wiadomo jak mocna jest Paolini w turniejach wielkoszlemowych. W tamtym spotkaniu Paolini łatwo wygrała pierwszego seta, a mimo to Svitolina się nie załamała i bez problemu wygrała dwa następne, trzeciego nawet do zera. Potem Ukrainka wygrała bardzo łatwo z Kudermetovą 6:4, 6:1. Wygląda na to, że Elina Svitolina jest w najlepszej formie od lat. Svitolina jest regularniejszą tenisistką od Keys, a Amerykanka jest trochę nieobliczalna, przeplata genialne momenty z takimi, w których nic jej nie wychodzi. Ja tutaj widze dobre szanse na zwycięstwo Eliny Svitoliny i myślę, że po takim kursie śmiało można próbować.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1315
B 141

Benjaminus Czapka

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Madison Keys - Elina Svitolina

Typy:
Elina Svitolina (z opcją SuperPrzewaga) @2,60 Superbet
Elina Svitolina wygra przynajmniej jednego seta @1,62 Superbet

Bukmacherzy wyraźną faworytkę widzą w Madison Keys, a ja czuję tutaj awans Svitoliny. Madison Keys w poprzedniej rundzie wygrała z Eleną Rybakiną, ale Rybakina nie była w pełni zdrowa, miała swoje problemy, więc nie ma co przeceniać tego zwycięstwa. Podoba mi się to co robi w tym turnieju Elina Svitolina. Ukrainka wyeliminowała m.in. Jasmine Paolini, a wiadomo jak mocna jest Paolini w turniejach wielkoszlemowych. W tamtym spotkaniu Paolini łatwo wygrała pierwszego seta, a mimo to Svitolina się nie załamała i bez problemu wygrała dwa następne, trzeciego nawet do zera. Potem Ukrainka wygrała bardzo łatwo z Kudermetovą 6:4, 6:1. Wygląda na to, że Elina Svitolina jest w najlepszej formie od lat. Svitolina jest regularniejszą tenisistką od Keys, a Amerykanka jest trochę nieobliczalna, przeplata genialne momenty z takimi, w których nic jej nie wychodzi. Ja tutaj widze dobre szanse na zwycięstwo Eliny Svitoliny i myślę, że po takim kursie śmiało można próbować.
Oglądasz te mecze czy tylko suche statystyki? Svitolina przegrałaby to z Weroniką gdyby nie kontuzja Kudermetovej przy 4-1. Od tamtego momentu przegrała seta 4-6 i drugiego 1-6. To byl bardzo slaby mecz Svitoliny, niepewny bez serwisu. Keys bije o wiele mocniej i gra agresywniej niż Kudermetova więc będą problemy dla Ukrainki. Owszem Rybakina miała wcześniej problemy z plecami ale w tym meczu nic takiego nie miało miejsca (wyszłoby przy mechanice serwisu).

Otrzymane punkty reputacji: +141
R 1,5M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Tenis: WTA- Australian Open
Godzina: 10:40
Spotkanie: Keys - Świątek
Typ: liczba gemów: powyżej 17,5
Kurs: 1,44
Bukmacher: superbet
Analiza:
Rozgrywany w sesji nocnej na Rod Laver Arenie po meczu Sabalenka - Badosa. Półfinał to dla obu zawodniczek w AO dotychczas etap graniczny- Iga w 2022 przegrała z Collins a Madison w 2015 z Sereną Williams i w 2022 z Ashley Barty. Zatem którejś spełni się marzenie i gra w finale- miejmy nadzieję, że będzie to grająca tutaj bez straty seta Świątek. Iga jedynie z Siniakovą zagrała 19 gemów- z pozostałymi o kilka mniej. Keys z Ruse, Rybakiną i Svitoliną zagrała trzysetówki. Obie panie zagrały dotychczas ze sobą pięciokrotnie: bilans 4-1 dla Igi ale pomijając trzy wygrane na mączce, to na nawierzchni twardej jest remis. Typ bezpieczny na ilość gemów- Keys swoje ugra a cieszyć się będziemy z każdej wygranej Igi, jeśli oczywiście będzie ale trudno przypuszczać, że przyjdzie tak łatwo jak w poprzednich rundach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1745
S 5,3K

StaszekWawrinka

Użytkownik
Kto będzie mieć więcej asów serwisowych Sabalenka czy Badosa ? Nieźle rozbieżności w kursach. Myślałem że izi Aryna powinna posłać więcej, ale Paula też w tym elemencie potrafi. Ktoś coś doradzi?

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Madison Keys - Iga Świątek

Typy:
Iga Świątek wygra mecz lub wygra pierwszego seta wynikiem 6:0 lub 6:1 @1,19 Fortuna :eek:
co najmniej jedna zawodniczka skorzysta z pomocy medycznej @3,74 Fortuna

Kurs na wygraną Igi jest niski, ale nie wyobrażam sobie niespodzianki w tym spotkaniu. Polka aktualnie gra kosmiczny tenis i uważam, że nie tylko awansuje do finału, ale wygra cały turniej. Madison Keys uderza mocno, ma swoje momenty, ale z tak grającą Igą trudno jest będzie choćby nawiązać walkę.

Podoba mi się kurs na to, że w tym meczu któraś z zawodniczek skorzysta z pomocy medycznej. Oczywiście liczę tutaj na Madison Keys. Amerykanka nie jest już najmłodsza, jej dwa ostatnie spotkania były dość wyczerpujące i w meczu z Igą może zacząć jej coś dolegać. Pomoc medyczna czasem bywa też po prostu dobrą taktyką, żeby wybić rywalkę z rytmu. Keys zdaje sobie sprawę z tego jak Iga Świątek gra w tym turnieju i kto wie, czy nie spróbuje takiej zagrywki.

Ostatnia edycja:
B 141

Benjaminus Czapka

Użytkownik
Madison Keys - Iga Świątek

Typy:
Iga Świątek wygra mecz lub wygra pierwszego seta wynikiem 6:0 lub 6:1 @1,19 Fortuna
co najmniej jedna zawodniczka skorzysta z pomocy medycznej @3,74 Fortuna

Kurs na wygraną Igi jest niski, ale nie wyobrażam sobie niespodzianki w tym spotkaniu. Polka aktualnie gra kosmiczny tenis i uważam, że nie tylko awansuje do finału, ale wygra cały turniej. Madison Keys uderza mocno, ma swoje momenty, ale z tak grającą Igą trudno jest będzie choćby nawiązać walkę.

Podoba mi się kurs na to, że w tym meczu któraś z zawodniczek skorzysta z pomocy medycznej. Oczywiście liczę tutaj na Madison Keys. Amerykanka nie jest już najmłodsza, jej dwa ostatnie spotkania były dość wyczerpujące i w meczu z Igą może zacząć jej coś dolegać. Pomoc medyczna czasem bywa też po prostu dobrą taktyką, żeby wybić rywalkę z rytmu. Keys zdaje sobie sprawę z tego jak Iga Świątek gra w tym turnieju i kto wie, czy nie spróbuje takiej zagrywki.
Keys ma 29 lat......

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Keys ma 29 lat......
Czyli jest najstarsza w gronie półfinalistek. W WTA w ścisłej czołówce 29 lat to nie jest najmłodsza tenisistka, więc nie wiem o co Ci chodzi. Do tego Keys w swojej karierze niemało przeszła, więc szczyt zdrowia, formy fizycznej itp. ma już raczej za sobą.

Ale się mnie uczepiłeś, próbujesz obrzydzić mi udany dla mnie typersko turniej. Szkoda, że nie masz odwagi pisać pod swoim normalnym nickiem tylko zarejestrowałeś się specjalnie po to, żeby się do mnie przyczepiać o byle co. Poszukaj dokładniej, może gdzieś zapomniałem dać przecinka albo zrobiłem jakiś błąd ortograficzny, będziesz miał kolejny pretekst... Zaloguj się na swoje normalne konto i wtedy możemy kontynuować dyskusję, inaczej to nie ma żadnego sensu, zresztą turniej już się kończy, więc może lepiej dajmy sobie z tym spokój.

Może zamiast czepiać się o byle co, to może sam napisz jakąś analizę.

Otrzymane punkty reputacji: +2390
adik1992 599,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Świątek o16,5 niewymuszonych błędów @1,85 40
1xbet

Iga jak do tej pory radzi sobie bardzo dobrze i z łatwością pokonuje rywalki. Jej gra moze sie podobac. Dzis spodziewam sie trudniejszego spotkania, ktore powinno potrwac wiecej gemow niz ostatnie mecze Światek. Keys powinna starac sie przejmowac inicjatywę w wymianach jezeli chce osiagnąc korzystny wynik. Co bedzie prowadzic do ryzykownej gry. Ale i Polka gra ryzykownie co przekłada się na niewymuszonych błędy. W meczu z Siniakovą 15, Sramkovą 14, Raducanu 12, Lys 18 i z Navarro 20 a te mecze nie były zbyt długie. Dzis przy dłuższym spotkaniu powinna przekroczyć zaproponowaną linie.

Z drugiego pólfinału:
Sabalenka o185,5 km/h najszybszy serwis @1,85 189 km/h
Najdłuższa wymiana u23,5 uderzen @1,85 17 uderzeń

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6038
inkub1986 651,1K

inkub1986

Użytkownik
Sabalenka/Keys 16.00 STS

To co w meczu ze Świątek.
Liczę że Saba się zatnie tak jak to zrobił nasz narodowy robot od tenisa. Keys na oparach Keys umiera. Bzdura. Zje sobie.mus z bananka z elektrolitami w przerwie i maszyna działa dalej. Jednak dobre przygotowanie fizyczne i nie tylko. W popularnym Betclicu kurs 13, w Superbecie też.

Fajny łamaczek.

Na Keys od jakiegoś czasu kursy na jej win w turnieju chodziły po 30. Stawiam że "Kiss" da zarobić...

Otrzymane punkty reputacji: +150
Do góry Bottom