>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi Europejskie mężczyzn i kobiet 2024/2025

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Galatasaray - Ziraat Bankasi typ (Handicap setowy -1.5 seta Ziraat Bankasi) kurs 1.80 Fortuna

Galatasaray solidny zespół, lecz mają swoje problemy chociażby w ostatni meczu, gdzie zespół Cizre Bld był bliski zdobycia dwóch setów i powalczenia nawet o pełną pulę. W trzecim secie Cizre prowadzili już 21:17 więc brakło bardzo niewiele. Galatasaray ma doświadczonego rozgrywającego Eksi, świętego atakującego znanego z Jastrzębskiego Węgla Patry, na przyjęciu Antonov i Kovar nazwiska znane lecz w Ziraatcie wygląda to zdecydowanie lepiej na tej pozycji. Już z tego co słyszałem kontrakt podpisał na przyjęcie Ervin Ngapeth, ale będzie do dyspozycji trenera albo końcem grudnia lub początkiem stycznia. Ziraat Bankasi na pozycji atakującego dwóch praktycznie równorzędnych siatkarzy Wouter Ter Maat oraz świetny Słoweniec grając kapitalnie na Olimpiadzie, a mowa o Sternie. Na przyjęciu jeden z najlepszych przyjmujących na świecie nie tak dawno grający w Zawierciu oraz Jastrzębskim Węglu
Trévor Clévenot. Galatasaray u siebie potrafili przegrać z Arkasporem i w poprzednim sezonie Ziraat wygrał w Galatasaray w trzech setach. Ziraat w tym sezonie w meczu wyjazdowym nie przegrali jeszcze spotkania. W dodatku wszystkie zwycięstwa za 3 punkty. Według mnie Ziraat wygląda stabilniej i powinni wygrać bez problemu z Galatasaray. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +1743
K 183K

kossma

Użytkownik
Czarnogóra, Superliga
Mornar - Budvanska Rivijera
1 set liczba punktów 41.5: poniżej @1.85 Go+Bet
Drużyna gości niepodzielnie króluje w czarnogórskiej siatkówce. Po siedmiu kolejkach nie utracili jeszcze ani seta. Z zespołem Mornara, w zmaganiach ligowych, mieli okazję mierzyć się siedmiokrotnie od 2022r. Pomimo iż przez ten okres Mornar ciągle lokował się w pierwszej czwórce tabeli, dysproporcja między nimi zawsze była potężna. Mornarowi nigdy nie udało się ugrać więcej niż 19 pkt w jakimkolwiek secie pojedynków bezpośrednich. W 14/21 przypadkach ugrywali 16 alb mniej. Pierwsze partie prezentują się wręcz fatalnie - granicę 16 oczek, co odpowiada -41.5 sumy w secie, przekroczyli tylko jednokrotnie we wszystkich siedmiu występach, a ostatnio ulegli na parkiecie przeciwnika w pierwszej partii do 9.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2416
K 183K

kossma

Użytkownik
Dania, Volleyligaen - kobiety
Holte lF - Farum VK
Typ: liczba punktów w meczu: poniżej 124,5 @ 1.90 Superbet , na Betclic jest nawet: poniżej 125.5 po kursie 2.08
Historyczny, pierwszy pojedynek derbowy, żeńskich klubów z zaledwie dwudziestotysięcznego miasta Holte z północy Danii.
Mistrzynie kraju podejmą beniaminka ligi (niegdysiejszego Farum - Holte 2), który zdążył rozegrać sześć spotkań, wygrywając dwa z nich: na wyjezdzie 2:3 z Holstebro (który także jest nowicjuszem w najwyższej klasie rozgrywek), oraz 3:1 u siebie z outsiderem zeszłego sezonu - drużyną Koge.
Siatkarki Holte w fazie play-off w kwietniu, trzykrotnie pokonały w walce o tytuł mistrzowski ASV Elite a te stoczyły niedawno pojedynek z Farum, odnosząc oczywiście trzysetowe zwycięstwo w delegacji 15-25, 22-25, 11-25. Także w trzech partiach rozprawiły się z nimi siatkarki czwartego po play-off - Gentofte: 19-25, 21-25, 15-25. Niespodziewaną nerwówkę zaserwowały z kolei swoim fanom i fankom zawodniczki treciego Brondby, które losy męczącego pojedynku z kopciuszkiem, przechyliły na swoją stronę dopiero tie-breakiem. Nie znam szczegółów tej, nie da się ukryć niespodzianki ale przypuszczam, że w składzie Brondby mogły wystąpić wakaty, bo następny mecz także im nie wyszedł i z czerwoną latarnią - Ikastem, także musiały grać pięć partii. A Ikast padł przecież ofiarą Holte do 20, 10 i 16. Uważam, że gospodynie nie potraktują ulgowo tu swoich przeciwniczek a wręcz zechcą udzielić solidnej lekcji w pierwszym takim starciu na poważne punkty swoim ziomkiniom. Można więc uznać, że będzie dzisiaj lanie, bo wyniki zdają się na to wskazywać: z Gentofte Farum przegrały różnicą 20 pkt ( suma w meczu 130), a z ASV: 27 ( suma 123). No i może jeszcze jeden mecz dla porównania: Holte z Ikastem wygrał aż 29 punktami (suma 121), który dopiero co, 10 listopada, pokonał Farum w trzech setach do 21, 19, 22.
Wyniki zmagań Farum z ASV czy Gentofte można myślę uznać za minimum tego, jaki handicap wyciśnie dzisiaj Holte IF. Ten zespół jest od nich po prostu lepszy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1963
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Ansan OK - Kepco typ (Handicap setowy -1.5 seta Kepco) kurs 2.60 Superbet

Kepco to aktualnie piąty zespół ligi koreańskiej, natomiast zespół gospodarzy zajmuje aktualnie ostatnie miejsce w swojej lidze. Kepco mieli dość solidne początki sezonu, gdzie mieli serie pięciu zwycięstw z rzędu. Ostatnie mecze niezbyt udane chodź patrząc na ich ostatnie spotkanie sprawili niespodziankę swoim kibicom wygrając na własnym parkiecie w trzech setach. Zespół Ansan OK na osiem ostatnich spotkań wygrali zaledwie jedno. W Kepco warto wyróżnić rozgrywającego Nakano Yamato, środkowego Shina, oraz przyjmującego Mazorre. Zespół gospodarzy ostatnio ściągnęli do zespołu
Krystiana Walczaka, który w Skrze Bełchatów praktycznie nie grał. Kadrowo lepiej wygląda zespół gości i myślę, że to oni wygraja to spotkanie za 3 pkt. Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +497
R 3K

rocky18

Użytkownik
Ansan OK - Kepco typ (Handicap setowy -1.5 seta Kepco) kurs 2.60 Superbet

Kepco to aktualnie piąty zespół ligi koreańskiej, natomiast zespół gospodarzy zajmuje aktualnie ostatnie miejsce w swojej lidze. Kepco mieli dość solidne początki sezonu, gdzie mieli serie pięciu zwycięstw z rzędu. Ostatnie mecze niezbyt udane chodź patrząc na ich ostatnie spotkanie sprawili niespodziankę swoim kibicom wygrając na własnym parkiecie w trzech setach. Zespół Ansan OK na osiem ostatnich spotkań wygrali zaledwie jedno. W Kepco warto wyróżnić rozgrywającego Nakano Yamato, środkowego Shina, oraz przyjmującego Mazorre. Zespół gospodarzy ostatnio ściągnęli do zespołu
Krystiana Walczaka, który w Skrze Bełchatów praktycznie nie grał. Kadrowo lepiej wygląda zespół gości i myślę, że to oni wygraja to spotkanie za 3 pkt. Pozdrawiam.
Mazorre kontuzje ma i wypadł. Transfer medyczny za niego jest.

Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Eczacibasi - Galatasaray typ (Handicap setowy -2.5 seta Eczacibasi) kurs 2.55 Fortuna

Eczacibasi aktualnie pierwsze miejsce w swojej lidze, gdzie ten zespół naprawdę ma z kim konkurować przede wszystkim głównym kandydatem, który również walczy o tytuł, a jest nim Fenerbahce. Eczacibasi w swoim składzie ma kapitalna atakująca jedna z najlepszych na świecie Tijana Bošković, która w klubie jest już od kilku lat. Na rozegraniu topowa rozgrywająca w Reprezentacji Turcji Akyol. Na przyjęciu Gray oraz Boden, czołowe siatkarki w swoich Reprezentacjach. Środek także wygląda bardzo przyzwoicie. Jest to zespół kompletny. Grają u siebie i według mnie będą chciały wygrać ten mecz za 3 pkt, a ja myślę, że zakończy się mecz w trzech setach. Galatasaray już kadrowo tak dobrze nie wyglądają jak gospodynie. Zdarzają im się wpadki z zespołami, które nie są nawet aktualnie na miejscu dającym play-offy. Boskovic i spółka dzisiaj powinny dać swojemu zespołowi komplet punktów. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
m0neymaker777 9,3K

m0neymaker777

Użytkownik
Metalac Takovo - Vojvodina typ Metalac Takovo +11.5 pkt kurs: 1.62 Superbet
Metalac Takovo +10.5 pkt kurs: 1.63 z Typu Dnia

O godzinie 19 rozegrany zostanie dzisiaj mecz w ramach 12 kolejki serbskiej Superligi. Będzie to mecz z wyraźnym faworytem czyli zespołem Vojvodiny. Należy zauważyć, że jednak Vojvodina nie jest obecnie takim dominatorem jak jeszcze kilka lat temu, przecież jest to mistrz Serbii z sezonu 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022 oraz wicemistrz z sezonu 2022/2023. Poprzedni sezon już nie był tak udany, Sezon zasadniczy zakończony dopiero na 5. miejscu i odpadniecie z walki o mistrzostwo w pierwszej rundzie play-off na poziomie ćwierćfinału.
W obecnym sezonie Vojvodina jest znów na wysokim 2. miejscu w tabeli z 25 punktami i wygranymi 9 ze wszystkich 11 dotychczasowych kolejek. Na wyjazdach komplet 4 zwycięstw. Wszystko teoretycznie się zgadza, ale ja poszukam tu niespodzianki. Takovo to typowy średniak na poziomie walki o pierwszą ósemkę. Obecnie są na 9. miejscu z 13 punktami, bilansem meczów 4-7 i setów 17:24. U siebie co by nie napisać walczą i robią co mogą wygrane w 3 z 5 meczów. Raz tylko przegrali do zera z Crveną Zvezdą. Podjęli walkę z Nisem, zespołem z 3. miejsca w tabeli, czy sprawili niespodziankę pokonując Partizana. Za każdym razem handicap +11.5 pkt pokrywali, a zaliczyli już 3 spotkania z zespołami pierwszej 5. Vojvodina mimo, że na wyjazdach bezbłędna to tylko raz wygrali away do zera z czerwoną latarnią ligi (z którą Takovo u siebie również wygrało 3:0) tak to zawsze co najmniej seta tracili, choć raz zdemolowali rywala aż 17 punktami.
W pierwszym meczu tych zespołów w tym sezonie Vojvodina u siebie również zdemolowała Takovo 3:0 i aż 19 małymi punktami. Spróbuje jednak teraz zagrać w strone słabszej drużyny, bo wydaje, mi się, że wtedy Vojvodina była w lepszej formie niż obecnie podjęła walkę w Superpucharze z Crveną, a potem mieli serię 8 kolejnych zwycięstw. Obecnie nawet jak wygrywają to nie tak przekonywająco a i zdarzają im się porażki, jak z Partizanem w Pucharze czy w Pucharze CEV z Rumuńskim Brasov. W połączeniu z ich gorszą formą na wyjazdach i solidną dyspozycją Takova w roli gospodarza spróbuję zagrać handicap w stronę uderdoga. Zobaczymy co na to rzeczywistość.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +920
Do góry Bottom