Włochy -
Japonia 3:2
Włosi na ten moment idą jak burza, ograli 2x po 3:1 Brazylię i Polskę i wyglądają naprawdę bardzo dobrze.
Japonia to spore rozczarowanie w tym turnieju gdzie apetyty mieli duże jednak 2 porażki najpierw 2:3 z Niemcami a następnie 1:3 z
USA nie napawają optymizmem a co gorsza Ishikawa wygląda strasznie blado.
Jasne, że można powiedzieć, że dopiero teraz "zabawa" się zaczyna i tutaj możemy oglądać z goła odmienny mecz jednak jeżeli
Japonia nie poprawi się i to dość mocno to raczej Włosi ten mecz biorą max w 4 setach.
Włochy -1,5 seta 1,5
Polska - Słowenia
3:1
Polacy rozpoczynają zmagania w ćwierćfinale już w pierwszym meczu o 9. Graliśmy już raz mecz o tej godzinie i wygraliśmy z Brazylią 3:2. Słowenia jeszcze tej przyjemności nie miała, grali najwcześniej o 17.
O formie Polaków można napisać, że jej po prostu nie ma ale tak jak napisałem u góry - zabawy rozpoczyna się dopiero teraz i dopiero dziś oddzielamy siatkarzy od prawdziwych facetów.
Słowenia 1 miejsce w grupie, na pewno postraszyła swoich rywal. W kapitalnej formie T. Stern - lider póki co na tym turnieju. Najważniejsze zadanie dla Nas, zatrzymać go.
Ja nie wejdę w zwycięstwo Polaków po takim kursie ani w Słowenię, uważam, że ten mecz po prostu w 3 setach nie zakończy się. Nawet mecz z Włochami gdzie nie graliśmy nic zakończyliśmy w 4 setach a gorzej grać już raczej nie powinniśmy. Leon nie zagra tak słabego spotkania. Środkowi na pewno się poprawią i liczę na dużo lepszą zagrywkę.
powyżej 181,5 1,73
USA -
Brazylia 3:1
O 21 przed Nami starcie gigantów. Amerykanie z kompletem zwycięstw ale swoje problemy mieli choćby w meczu z Niemcami gdzie wygrali dopiero 3:2. Z Japonią poradzili sobie dość łatwo ale tam oglądaliśmy 4 sety.
USA także ma problemy z atakującym jak My, Anderson nie jest w swojej formie ale za to przyjmujących mają genialnych - DeFalco, Russel czy na ławce Jaeschke. Środkowi również robią robotę - Holt i przede wszystkim Averill.
Brazylia gra dużo lepiej niż bym się tego spodziewał. Nowy/stary trener widać, że wziął te Igrzyska na poważnie.
Brazylia niby 2 porażki w grupie ale 1:3 z Włochami gdzie mecz był naprawdę na styku, dwa pierwsze sety przegrane do 23 i 25. Z Polską porażka 2:3.
Tutaj
USA faworyt ale nie zdziwi mnie ich porażka.
powyżej 180,5 1,71
Francji nie ruszam, kurs mały.
Niemcy grają dobrze ale czy sprawią niespodziankę? Pożyjemy, zobaczymy.
AKO:
4,5