Ekspertem nie jestem, aczkolwiek lubię sobie czasem postawić darta. World Cup of Darts to mój ulubiony turniej, jeśli chodzi o rozgrywki darterskie. Na jutro przygotowałem 5 zdarzeń:
Szwecja -
Hiszpania
1,66
Jedno z bardziej wyrównanych spotkań jutrzejszego dnia, a mianowicie potyczka Szwedów z Hiszpanami. Skandynawowie w składzie de Graaf/Lukasiak, natomiast Hiszpanie to Justicia/Nogueira. Gram tutaj głównie pod de Graafa, bo z całej czwórki jest to zawodnik, który ostatnimi czasy osiąga naprawdę dobre rezultaty. Gra na wysokiej średniej, rywalizuje z topką. W parze ma Lukasiaka, który może nie jest jakimś mega darterem, aczkolwiek wyżej go cenie niż Nogueire z Hiszpanii. Wiadomo, że liderem kadry z Półwyspu Iberyjskiego jest Justicia, jednak to typowy średniak. Wydaje mi się, że de Graaf pociągnie tutaj Szwedów do wygranej.
Czechy - Bahrajn
Czechy -2,5
1,52
Różnica klas. Nie ma co się rozpisywać. Para Gawlas/Sedlacek to solidni, aczkolwiek przeciętni darterzy. Ostatnio forma trochę słabsza, jednak tutaj grają z rywalami o co najmniej poziom gorszymi. Jak Bahrajn zagra na średniej powyżej 70+ to będzie dla nich sukces. Gram tutaj handicap na Czechów, liczę na szybkie 4:0, aczkolwiek zostawiam margines jednego lega, gdyby coś się miało wydarzyć.
USA -
Portugalia
1,80
Dobra, tutaj trochę zaryzykuję, ale myślę że warto. Amerykanie to ciekawa para Lauby Jr/ Van Dongen. Naprawdę solidni darterzy, aczkolwiek ostatnio wydaje mi się, że poniżej swoich możliwości jeśli chodzi o rozgrywki w Tourze. Ich rywalem jest
Portugalia, a jeśli mówimy o Portugalii to na myśl przychodzi Jose de Sousa. I to praktycznie będzie mecz 2 vs 1, bo David Gomes będzie bardziej przeszkadzał myślę niż pomagał. Jose musiałby tutaj się wnieść na wyżyny swoich umiejętności, a wiemy że to gracz bardzo nieregularny, który dodatkowo ma problemy z liczeniem i często mu się zdarza przerzucić. Fajny kurs na Amerykanów i z chęcią go pobieram.
Irlandia Północna - RPA
Irlandia Północna - 2,5
1,48
W końcu w składzie Irlandii Północnej mamy Josha Rocka. Długo młody czekał na swoją kolej, ale w końcu jest. Forma u Niego ostatnio wysoka i na pewno będzie dużym wzmocnieniem swojej reprezentacji. Do pary dostaje Brendana Dolana, czyli bardzo doświadczonego ale solidnego dartera. Taka mieszanka młodości z doświadczeniem. Rywale z RPA to co najmniej z poziom niżej. Carolissena jeszcze kojarzę, natomiast jego partner jest dla mnie zagadką. Gram tutaj handi na Irlandię Północną bo leg to maksimum co mogą tutaj stracić.
Chorwacja - Malezja
1,11
Do podbicia kursu, bo tutaj nic się nie wydarzy. Malezja zostanie tutaj pokonana. Nie znam darterów z Malezji szczerze mówiąc, a Chorwatów i owszem. Lider Krcmar poprowadzi ich jutro do wygranej. Szkoda się dalej rozpisywać bo nie ma sensu.
AKO: 7,46
Fortuna