No prosze dobrze wiedziec,mnie ta Francja mocno zastanawia,ze bedzie wysoko ,wyzej niz Ukraina i ze najlepsza Big Five co sadzisz??Ja tam złotówki bym nie położył na Austrię.
Ani oni niczego ciekawego nie zyskają od jury a i w votingu przy takiej konkurencji nie powinni wiele złapać od widzów. Sam wokal też jest na granicy poprawności.
Łotwę biorę w parzę z Hiszpanią po 1,57
a Irlandię z Holandią po 1,52
Teraz dochodzą słuchy że reprezentant Holandii nie dostał zgody na swoją próbę i ogólnie jest z nim dym związany z jakąś sytuacją ze wczoraj.
Wlasnie podobnie mysle,ze Norwegia moze tu zaskoczyc i to mocno
No wlasnie ja mysle ze warto sprobowac z ta Norwegia nawet TOP 10,tam jest potencjal.Ogólnie oferta H2H jest trudna, też szukałbym oczywiście przeciwko Szwecji bo piosenka i w to w jakim stylu to jest wszystko opakowane jest fatalne. No ale Szwecja jest zaledwie w jednej parze i to z Gruzją, która pomimo efektów specjalnych zginie po Chorwacji, jaki kraj by nie był wylosowany który jest po Chorwacji jest największym pechowcem rozstawienia. Pozostała opcja to jedynie Norwegia.. w zakładzie o najlepszy zespół nordycki. Ogólnie z teledysków Norwegia mi się podobała dość mocno, ale gdzieś ten hurraoptymizm uciekł. Będzie w miarę porządnie od jury i widzów ale czy na coś więcej nie wiem.
Następny najszybszy flop który mi przychodzi na myśl to Litwa. Refren jest fajny, ale kompletnie nic nie dzieje się na scenie, jestem tutaj mocno rozczarowany. Nie wiem czy podobnie uważacie czy nie.
Finlandia to oczywiste dno u jury i tyle, normalni ludzie nie chcieli widzieć tego w finale więc zasadniczo nie wiadomo ilu fanów tej piosenki wesprze ich głosem a tylko na tym budują swoją pozycję a wg szacunków są dość wysoko w tym zestawieniu. Dlatego może wyjść spodziewany rezultat takiej parze jak Finlandia > Austria. Obie słabo u sędziów i zdecyduje tutaj voiting, tylko że Finlandia próbuje się czymś wyróżnić a Austria niekoniecznie i tu jest pies pogrzebany.
Francję również uważam za zwycięzcę z Big 5.
Myślałem o pograniu Chorwatów win po prostu zamiast h2h z Izraelem, jednak gdzieś mam lekkie obawy czy nie wyskoczy np. Ukraina czy Francja. Mało prawdopodobne, no ale..Raczej nie warto grać H2H pomiędzy dwoma faworytami, lepiej już wtedy ładować na głównego zwycięzcę. 1,45 na Chorwację przy tym co wyprawia się od rana z Izraelem jest dość bezwartościowym betem, raczej nie zapowiada się by ktoś inny wygrał jak Chorwacja lub Israel. Najszybciej bym wskazywał Ukrainę, ale to jednak nie jest już zbytnio przekonujące w tym momencie. Szwajcaria tak jak mówisz na televoitingu się wywróci, także ja nie widzę innego kandydata jak w/w dwójka. Czyli 1,95 na Chorwację masz niejako jak h2h z Izraelem lub na odwrót nie 2,75 a całościowe 4,00. Takie jest moje zdanie w tej parze.
Ogólnie rano pobrałem Izrael top3 podobnie jak w półfinale po 1,90 specjalnie tego nie analizując tylko idąc w narrację kursów. Top5 Izraela po 1,35 też jest w miarę, tylko trzeba mieć przygotowane jakieś inne bety żeby to gdzieś dołożyć, bo niestety tego nie idzie z niczym łączyć stricte z Eurowizji.
Na ostatnie miejsce Łotwy jest kurs 23, zatem jaki byś chciał na brak ostatniego miejsca, 1,01?Macie gdzies moze zaklad ze Łotwa nie zajmie ostatniego miejsca??