Zostałem wywołany do tablicy przez
G
gumazi to coś trzeba wrzucić
Hannover- Nantes
Typ: Hannover wygra połowę lub mecz
Kurs: 1,81
lub
Hannover lub remis
Kurs: 1,93
Fortuna
Pierwotnie miałem pomysł gry na gości, i nawet pograłem tak ze 2 kupony w różnych konfiguracjach ale przed chwila pojawiły się składy na stronie EHFu i nie wygląda to zbyt kolorowo jeśli chodzi o gości.
Nie ma w składzie:
- obrotowego Theo Monar (26 bramek w tej edycji
LE)
- skrzydłowego Odriozola (19 bramek w tej edycji
LE)
- środkowego rozgrywającego Ovincka (6)
Hannover w silny zestawieniu, są byli gracze Vive: Branko Vujović, Udzislau Kulesh, poza tym Uscins, Steinhauser, Strmljan czy Gerbl.
Owszem zespół Nantes to dużo bardzie doświadczona ekipa na Europejskich parkietach w ostatnich latach, natomiast przy w/w brakach idę w kierunku Hannoveru, który jest bardzo solidnym średniakiem w Budneslidze, mają potencjał kadrowy by ugrać dziś coś z Francuzami. Zespół gospodarzy potrafił ograć u siebie THW Kiel, także na osłabione Nantes też może wystarczyć.
Flensburg- Silkeborg
Typ: 1 (-4,5)
Kurs: 1,89
Pinnacle
Idę tutaj w kierunku Niemców, którzy mają wybitny skład, poza tym część zawodników oszczędzana w ligowym pojedynku w weekend.
Flensburg ma kapitalne rozegranie z Pytlikiem, Gotfridsonem, Einnarsonem, Mensach (brakuje nadal kontuzjowanego Smitsa), na obrocie ogromny Blagotinsek, Golla oraz Jorgensen, także kapitalnie obsadzone koło. Na skrzydłach pary duńsko- norwekie Hansen, Horgen, Jakobsen, Pedersen. Między słupkami niesamowity Burić.
Goście to solidny duński zespół, który kilka lat temu grał w
LM, jednak rozwój Aalborga i GOG zespchnął ich do ligi europejskiej. Uważam że Flensburg mimo braku Smitsa jest o poziom lepszym zespołem i w szczególności na własnym terenie powinien odstawić rywala na 7-10 bramek.
Constanta- Fusche Berlin
Typ: 1 (+4,5)
Kurs: 1,85
Bet 365
Niemcy oczywiści efaworyt, ale jak ma być inaczej jam mają w składzie Anderssona, Gidsela, Teiguma czy Druxa. Jednak Fusche w tym sezonie nie demoluje jakoś rywali większość wygranych to 2-4 bramki. Constanta to bardzo solidny Rumuński zespół, który na własnym terenie może być groźny dla dużo lepszych rywali. Nie spodziewam się tutaj jakiegoś jednostronnego spotkania, a przy dobrych wiatrach to myślę że stać tutaj Rumunów na punkty.
Sporting- Dinamo Bukareszt
Typ: Dinamo wygra połowe lub mecz [/ICONPLUS]
Kurs: 1,64
lub
over 61,5
Kurs: 1,85
Fortuna
Z całym szacunkiem do Sportingu ale moim zdaniem faworyt tutaj jest jeden, co prawda Dinamo dużo mocniejsze u siebie niż na wyjazdach ale już przed rokiempokazali w meczach z THW czy Magdeburgiem że potrafią zagrać dobre mecze na wyjazdach z dużo lepszymi zespołami. Sporting to bardzo solidna ekipa ale budowany przez Pasquala zespół z Bukaresztu śmiało radziłby sobie w
LM. Między słupkami Cupara, na skrzydłach Alex, Akimienko, na kole Rosta, Bokha, i świetne rozegranie z Ali Zeinem, Cindriciem, Kukiciem, Kasparkiem czy Kuduzem.
PS. to pierwsza kolejka po przerwie zimowej także ostrożnie ze stawkami bo teoria nie musi iść w parze z rzeczywistością.