Ślepsk Suwałki - Norwid Częstochowa 2.81
Oj ktoś tu znacznie przeszarżował z kursami!!!
Sąsiedzi w tabeli z identycznym bilansem 5-10, z podobnym potencjałem, a kurs na gospodarzy 1.38???
Nie twierdzę że Czewa tu na pewno wygra, ale szanse na zwycięstwo oceniam 50-50. Swobodnie można grać wszelkie handi w stronę gości bo ten mecz z pewnością nie skończy się 3:0 dla gospodarzy. Również polecam zagrać over pkt. Dulskiego, bo po słabym starcie sezonu, wyrósł na niekwestionowanego lidera drużyny i praktycznie w każdym z ostatnich meczy przebija linie wystawiane przez buka.
Myślę, że bukmacherzy zasugerowali się ostatnią wygraną Suwałk z Olsztynem i stąd u nich kursowy hurraoptymizm? Jednak to był mecz derbowy, a w takich różne rzeczy się dzieją. Poza tym Olsztyn jest w tym sezonie strasznie chimeryczną drużyną i ostatnia porażka wcale mnie nie zdziwiła.
Niestety Ślepsk, mimo wygranej w derbach, w tym sezonie gra naprawdę słabo. Patrząc na nazwiska można by się spodziewać lepszej gry, bo o ile domowe porażki z Zaksą, Treflem czy Aluronem można zrozumieć, o tyle 0:3 z tragicznym Lubinem już nie bardzo.
Natomiast Norwid ostatnio przegrał 1:3 z Projektem, ale po całkiem niezłym spotkaniu, a wcześniej miał serię 3 wygranych i to min z Treflem i Bogdanką.
Moim zdaniem, to drużyna z Częstochowy wygląda obecnie lepiej na parkiecie. Widać że zespół w trakcie sezonu zaczyna tworzyć coraz lepszy kolektyw i sądzę że sprawią jeszcze nie jedną niespodziankę.
Co do gospodarzy nie mam podobnych odczuć. Myślę że będą walczyć o utrzymanie i wybitnych występów się po nich nie spodziewam.
Tak jak pisałem wcześniej, nie twierdzę że dzisiaj Częstochowa łatwo wygra mecz, ale widzę duże value w kursach i dlatego zagram w ich stronę.