tark_16 Najlepiej to przeklinać i wyzywać zamiast podawać argumenty,a jeśli twierdzisz, że za Po PSL nie było przekrętów albo było ich mniej niż za Pisu to w ogóle nie mamy o czym rozmawiać. Nawet na aferze hazardowej ucierpieliśmy my gracze , gdzie przewodniczący Po Chlebowski z tym drugim zostali złapani na gorącym na cmentarzu jak przyjmowali milionowe łapówki po czym Tusk na szybko kazał zmienić ustawę i podwyższył podatek graczom z 10 na 12 % , który pozostał do dziś. Nowak co kradł na drogach u nas i na Ukrainie, Neuman co okradł szpitale, Amber gold, afera vatowska i tych afer to było tam ło Panie i to nie były afery , ze ktoś ukradł 10 milonów bo wiadomo wszystkich się nie upilnuje, tylko grube miliardy szły, albo jak Bińkowska co z Tuskiem była na barburce u górników później mówiła , że były pieniądze na górnictwo , ale swoimi poobstawiali pili , lulki palili , kradli i wszystko pierdyknęło teraz trzeba wszystko zamykać plus 970 sprywatyzowanych firm za grosze , gdzie firmy przejmowali znajomi bądź za łapówki je sprzedawali w ogóle o czym tu mowa....albo ten od tych śmieci teraz Karpiński z ratusza od Trzaskowskiego co był ministerem Skarbu państwa , a żeby było mało to tez i wiceminister skarbu obaj siedzą zorganizowana grupa przestępcza to co musiało się dziać w ministerstwie Skarbu państwa , gdzie mieli tam dostęp do o wiele grubszych pieniędzy niż te ze śmieci w stolicy. Przecież ministrów z rządów Po Psl to siedzi bądź siedziało 10-20 , a kolejnych 20-30 ma zarzuty bądź wyroki i siedzą w przechowalni z imunitetem.
Sobolek ojj chłopie to można zrobić klasę średnia taka jak wcześniej była, że minimalna 1500, a klasa średnia 2500 i super będzie, wtedy będziesz zadowolony, że zarabiasz procentowo sporo więcej niż minimalna i wyjdzie na to, że wszyscy bieda na maksa i znowu będziemy mieli zarobki trzecie od końca w Europie.
Fajnie, że ktoś o tym pamięta, bo jak przed wyborami słyszałem, że przecież za rządów Po i PSL było nieźle to mi ręce opadały. Jeszcze do tego wszystkiego warto dodać wyłudzenia VAT, bo za ich rządów to był jakiś czysty legal.
Ojczym mojego dobrego kumpla to co chwilę na lewą firmę kręcił takie wałki, że pliki pieniędzy do domu ciągle przynosił i nikt go za to nie ścigał.
Dopiero się za to wzięli jak pis zaczął rządzić i gość po kilku latach nagle dostał pismo i musiał odsiedzieć 2,5 roku.
Tam poszły przekręty na kilka baniek i do tej pory powtarza, że jakby się nie zmieniła władza , PO nie zrobiło by z tym porządku to by miał sielankę do dzisiaj.
Cała ta banda PiS , PO i PSL to jest największe ścierwo jakie mogliśmy mieć w Polsce.
O lewicy nie wspomnę bo tego ******* nie powinno być w ogóle. Tam 70% ludzi co siedzą na stołkach po kilkanaście lat mają za uszami takie wałki, że to się w głowie nie mieści.
Ja osobiście nie byłem za opozycja, tylko dlatego, że tam w kolacji była lewica o
I to był główny powód, kolejnym był Tusk, ale bez niego by się to nie spięło.
Skoro już im się udało wygrać to jestem ciekawy jak się wykażą.
Wczoraj na chwilę odpaliłem
tv i była rozmowa z baba z lewicy i ona powiedziała, że pierwsze co to będą przygotowywać ustawe aborcyjna i to jest jej cel, bo jest to winna swoim wyborczynie, a gość się jej zapytał jak ona to chce spiąć , skoro są w koalicji z Trzecią droga a oni wyraźnie zaznaczali, że w kwestii tej ustawy chcą referendum i nie biorą nic innego pod uwagę, to ona na to, że żadnego referendum nie będzie.
już się nie mogę doczekać jak się zaczną żreć , a to tylko jeden z wielu konfliktów interesów obu partii. Tak samo dzisiaj rano w RMF, który bądź co bądź jest niezależna stacja, bo zawsze wyciągali brudy PiSu i na KO / PO też nagadywali jak było powód.
Był tam dzisiaj rano jeden z polityków KO i gość z RMF powiedział, że mają informacje z niezależnego źródła, które jest powiązane z ich partia, że Tusk jest dogadany z Bruksela i jeśli spełni to co oni od niego chcieli jako premier, to za rok tam wraca i czeka na niego posada.
Gość się oburzył, ale ewidentnie był mocno zmieszany.
Ja tylko czekam co się wydarzy dalej, bo uważam, że taka kolacja nie przetrwa, ale czas pokaże.