Troszeczkę chyba się gubicie - Revolut potwierdził ze tak US może mieć wgląd na wasze konto i de facto do każdej transakcji co może m.in. prowadzić do innego konta... natomiast
Jeton stwierdził, że jak go się US zapyta to on się zastanowi czy udostepni ;-) to też nie jest tak że każdy pracownik US jak nie ma co robić to łazi po waszych kontach.... z danych dostępnych bodajże z jakiejś interpelacji poselskiej wychodziło że w 2022roku takowych "zajrzeń" było ok 170. 170 sztuk. Revolut o czym informował on sam klientow stał się bankiem więc daleko mu do swobody takiego e-walleta... choc same ewaletty też podlegają pod miliard innych przepisów.
Natomiast ktoś się pytał jak szybciej bez trustly... Ja się pytałem wielokrotnie o trustly i raczej ono nie wróci.
Jeśli ktoś chce wypłacić w kilka godz kasę z Jetona to jest taki myk - nie jest tani - robię z Jetona wypalte na portfel krypto w bitcoinach - trwa to nawet w nocy około 30/40 minut - z kryptoporfela ładuje ZEN (tam mam najwyższy pakiet) też zajmuje to około 30/40 minut również nawet w nocy. Plusem jest napewno fakt że metoda ta działa nawet w weekendy. Oczywiście jest też minus - całość z konta PLN
jeton - macie dwie wymiany raz na euro przy wypalcie i sama opłata 1% tj. transfer euro na krypto a potem krypto na euro (ZEN w krypto przyjmuje tylko w euro). Łącznie przy zleceniu 1000 pln ww sposobem na ZEN ląduje około 885pln więc ww. opcja to ok 12% wypłaty. Ale jeśli komuś nawet w weekend na cito potrzebna kasa to... ma opcje. Całość trwa maks godz do półtorej godziny.
Nie wiem czy da się naładować Revoluta takim systemem. Odkąd Revo poinformowało że robi się bankiem to im podziękowałem bo wiedziałem czym to się skonczy.
ZEN ma konta w Aionie każde z kont jest ZEN nie jest przypisane do klienta - wiec za dużo kasy tam też nie można trzymać... ale gdzieś trzeba.
Patrząc na to co nadchodzi ewallety mogą mieć bardzo ciężko. Krypto jednak przejmuje rynek powoli.