Wyspy Owcze vs. Polska
Spotkanie eliminacyjne i przy okazji rewanżowe, bo przecież niedawno mierzyliśmy się z Farerami i wypadliśmy blado. Wygrana 2-0 i to po karnym oraz golu w końcówce. Biliśmy głową w mur, jeszcze gdy za sterami był Santos. Dziś mamy nowe rozdanie, brak Lewandowskiego czy też Krychowiaka i wielka nadzieja na efekt tzw. "nowej miotły" czyli Michała Probierza. Po cichu liczę, że coś ruszy za jego kadencji, bo zna tych piłkarzy, ma spore doświadczenie i żyje przy linii, więc może niektórych naszych piłkarzy nieco pobudzi. Jestem bardzo ciekaw jak sobie poradzą bez Lewego, a mam dziwne przeczucie, że poczują większy luz i zagrają niezły mecz. Z tego zgrupowania wręcz obowiązkiem jest 6 punktów i Polacy zwyczajnie powinni wypunktować jedną z najsłabszych kadr tych eliminacji. Nie trzeba przypominać, że w ich składzie są praktycznie tylko gracze półzawodowi, którzy normalnie chodzą do pracy i jeden z lepszych w ostatnim meczu z Polską nie mógł wystąpić, ze względów zawodowych. Liczę, że z dobrej strony pokażą się gracze, którzy dopiero wchodzą do tej kadry lub mają małe ogranie, a mianowicie Peda, Wszołek, Marchwiński, Piotrowski, Dziczek, Buksa czy Slisz. Szansę powinien dostać Milik i to najlepszy moment dla niego, by się wykazać, bo od długiego czasu pozostaje w cieniu, a przecież w klubie zazwyczaj strzela. Dla kilku innych graczy te zgrupowanie to także jedna z ostatnich szans, a widać, że Probierz się nie pieści, bo podziękował ostatecznie Krychowiakowi i nie powołał Bednarka czy Piątka. Oprócz wspomnianego Milika, wszystko co najlepsze muszą pokazać m.in. Grosicki czy Kędziora, którzy na pewno nie będą trzymani w kadrze za zasługi. Jeśli zawodnicy będą grać na pełnym zaangażowaniu, a co ważne bez strachu, bo tak było w ostatnich meczach, że ich mental leżał i nikt poza Zielińskim nie brał gry na siebie, to ten mecz wygrają i to pewnie. Ciekawym eksperymentem jest Peda z
Serie C, który musi coś prezentować skoro został powołany. Jestem pozytywnie nastawiony przed tym meczem, choć może nieco wiać, ale to dobrze, bo Polacy muszą grać dużo po ziemi i pokazać przewagę jakości. To idealny mecz dla Zielińskiego, który założy opaskę kapitańską i od jego gry będzie wiele zależeć. Kilku graczy jest w wysokiej formie i mam nadzieję, że to udowodnią. Myślę, że zwycięstwo to obowiązek, a przy okazji rzuty rożne oraz co najmniej dwa gole.
Przewidywany skład wg portalu
piłka nożna: Szczęsny - Kędziora, Peda, Kiwior - Wszołek, Slisz, Zieliński, Szymański, Frankowski - Świderski, Milik.
Oprócz poniższych zakładów można oczywiście wybrać opcję najprostszą czyli podbić ako zwycięstwem naszej reprezentacji.
Polska wygra i wykona więcej rr @1,7 (
forBET)
Polska powyżej 4,5 rr @1,42 (
forBET)
Polska powyżej 1,5 goli @1,54 (
forBET)
Moje analizy znajdziesz także TUTAJ!