Tutaj można wrzucać typy i analizy do wszelkich innych konkursów niż te które się pojawiają osobno w tematach. Np. Mistrzostwa Polski, Puchar Kontynentalny, itp.
ruski i klony masz Zniszczoł top6 po 14 kursie - prof nieopłacalnyPodbijam jeszcze z jednym typem na szybko, do 15:30 rynki otwarte
Pokaż załącznik 30786
Biorąc pod uwagę obsadę i przecieki o formie też spore value.
Zniszczoł 1-6 @3.75 fortuna
Nieoficjalny rekordzista tej skoczni, gdzie rekord ustanowił właśnie na początku sezonu w lato. I Thomas i Tajner powiedzieli, że wygląda lepiej od Piotra Żyły.
STS da zwrot czy czekamy na jutro?Konkurs przełożony jutro na 10:30 rano, wszyscy skaczą od nowa.
Na rusku nie ma ofert na top30, czasami są na top10/15, ale to rzadko. To co było live to ich upośledzony dostawca jakiś, który wyłącza wszystkich najlepszych i zostają nisko klasyfikowani zawodnicy po wysokich kursach (tak jakby zapominali wyłączyć)mam pytanie xD na top 6 Zniszczoła było 14 u Ruska, a ile było na top 30 Zniszczoła u Ruska? Jak nie było to jaki największy przedział miejsc był do obstawienia?
To był max Ninja - było wyjsciowe prebetowe ale nie pamiętam jak tam to wyglądało a na live dali samych worków (Zniszczoł i Rajmund byli tam najlepsi i od 14 kurs na top6 i top3 oraz V-ka była ale tylko dla worków , którzy nie byli typowani do top10)mam pytanie xD na top 6 Zniszczoła było 14 u Ruska, a ile było na top 30 Zniszczoła u Ruska? Jak nie było to jaki największy przedział miejsc był do obstawienia?
Jak widać po wynikach Apoloniusz się mylił i trener też.Dzisiaj konkurs Panów i kolejne value na sts
Kluczowa jest tutaj wypowiedź Turnbilchera:
“Dawid Kubacki jest już w naprawdę dobrej formie. Widziałem już kilka imponujących skoków. Oczywiście, na tym etapie brakuje takiej stabilności, jaką prezentował ostatniej zimy, ale jest bardzo skuteczny. Kamil Stoch także rozpoczął letnie skakanie na całkiem dobrym poziomie. Piotrek Żyła nie jest teraz na swoim najwyższym pułapie, ale nadal na wysokim, porównując go do tego momentu sprzed roku. Jestem zadowolony z jego postawy - odpowiada Thurnbichler.”
Skoki narciarskie. "Jesteśmy o krok naprzód" - Thurnbichler o formie kadrowiczów przed igrzyskami - Skijumping.pl
21 czerwca to dzień ceremonii otwarcia Igrzysk Europejskich Kraków-Małopolska 2023. Skoczkowie narciarscy przystąpią do rywalizacji na zakopiańskich obiektach w przyszłym tygodniu. Czego możemy spodziewać się po Biało-Czerwonych? O tym opowiedział nam Thomas Thurnbichler, główny trener polskiej...www.skijumping.pl
-Mamy Dawida, którego trener wymienił jako pierwszego i “który jest w naprawdę dobrej formie”
-Mamy Kamila, który “rozpoczął letnie skakanie na całkiem dobrym poziomie”
-I Piotrka, który “nie jest teraz na swoim najwyższym pułapie, ale nadal na wysokim, porównując go do tego momentu sprzed roku” - czyli łagodnie powiedziane, że jest słabo
Nasz kochany STS (ale też inni bukmacherzy), uważają Piotra za faworyta po kursie 2.25 A często też faworyta całego konkursu, mimo że nigdy nie błyszczał w tej fazie sezonu.
Już samo to wystarczy, żeby podjąć decyzję, a jeszcze można do tego dodać historyczne wyniki z LGP.
2022 Dawid złoto i srebro na ropoczęcie LGP
2021 Dawid brąz i złoto na rozpoczęcie LGP
2020 Dawid 2x Złoto w na rozpoczęcie LGP
Dawid zdecydowanie najszybciej łapie formę po przerwie.
Pokaż załącznik 30785
Szanse, jakie ja daje zawodnikom na bycie najlepszym z Polaków to
Dawid 60%
Kamil 30%
Żyła/Juroszek/Zniszczoł 10%
Kurs na Dawida to dla mnie fajne value
Dawid Kubacki najlepszy Polak @3.0 sts
Dodatkowo gram:
Kubacki lepszy od Żyły2.05 ebetx
Stoch lepszy od Żyły 2.68 sts
Tschofenig lepszy od Żyły 2.52 fortuna
Lanisek lepszy od Żyły 2.40 ebetx
Piotrek od kilku lat jest po prostu słaby w tej części sezonu, a lata lecą. Nie wiem dlaczego miałoby to się nagle zmienić, szczególnie przy takiej narracji trenera. Dla mnie powinien być underdogiem w każdej parze.
I jeszcze sytuacja, gdzie Johanson nie znalazał się wstępnie w kadrze na sezon, na ten turniej też nie był powołany, ale zwolniły się miejsca za Graneruda i Tandego.
Lindvik lepszy od Johansona 1.65 etoto/betfan
Forfang lepszy od Johansona 1.85 etoto
Znisczoł lepszy od Juroszka 1.55 fortuna
edit: Doszła jeszcze dzisiaj wypowiedź Apoloniusza Tajnera
" Według 69-latka na najwyższym stopniu podium stanie Dawid Kubacki, a pozostałe stopnie wypełnią Kamil Stoch i Aleksander Zniszczoł. Jak twierdzi, zaraz za nimi powinien uplasować się Piotr Żyła, choć on na razie nie znajduje się w odpowiedniej dyspozycji sportowej i ma wahania formy."