Widzew Łódź vs Lech Poznań
Widzew powyżej 4,5 różnych @1,90 (Superbet)
2 połowa Widzew DNB (zwrot w przypadku remisu) @2,19 (STS)
Widzew będzie przegrywać, ale nie przegra @4,10 (Totalbet)
Juliusz Letniowski otrzyma kartkę @6,50 (Superbet)
Po meczu z Legią w 22 kolejce, Widzew czeka kolejne starcie z odwiecznym rywalem. Spotkanie z Lechem to mecz podwyższonego ryzyka i na pewno na trybunach i boisku będzie gorąco.
W Poznaniu Widzew przegrał 2:0 i moim zdaniem był to najgorszy mecz rundy jesiennej w wykonaniu Widzewiaków. Jakby nie było, to jesień była bardzo udana dla ekipy z Łodzi, natomiast wiosną punktują i grają gorzej. Niestety wychodzi krótka ławka rezerwowych i zmęczenie. Ambicji nie można im odmówić, bo nadal pokonują duży dystans na boisku, ale motoryka nie do końca taka sama. Ponadto zbierają mniej drugich piłek, atakują mniejszą liczbą graczy, i oprócz Pawłowskiego, reszta liderów ma wahania formy.
Na plus: odblokował się Sanchez, który jednak nie trenował w tygodniu z drużyną i nie wiadomo na 100% czy zagra.
Lech w tym sezonie przede wszystkim dobrze broni. 2ga drużyna w lidze, która straciła najmniej goli (zaraz za Rakowem), a w 5 ostatnich meczach LKE nie stracili bramki. Mecz rewanżowy z Djurgarden ułożył się po myśli Lecha, bo całą drugą połowę grali w przewadze i w końcówce wypunktowali Szwedów.
Mój scenariusz na mecz pod który podałem typy
Lech zaczyna mocno i strzela bramkę - Widzew już za czasów gry w pierwszej lidze często źle wchodził w spotkanie i tracił gola jako pierwszy. Im dalej w mecz tym Lech bardziej siada (odezwie się dużo minut w nogach). Ponadto Widzew jest konsekwetny i cały czas gra swoje, a większość goli, które strzelą wpada w drugich połowach
Dodatkowym smaczkiem jest postać Letniowskiego, który ma coś do udowodnienia: po pierwsze Lech, to jego poprzednia ekipa. Julek nie zrobił tam zawrotnej kariery - zanotował raptem 5 występów. Myślę, że będzie w nim chęć udowodnienia, że w Poznaniu się pomylili nie dając mu więcej szans. Ponadto 2 ostatnie mecze zaczął na ławce, więc o ile dostanie szansę gry (a myślę, że wyjdzie dziś w podstawowej 11), to nie powinien odstawiać nogi. Julek łapie sporo kartek, bo motorycznie nie jest predatorem, więc często jest spóźniony. Zazwyczaj schodzi do bazy po ok. godzinie, ale za drobne można spróbować