Nie masz konta w Fuksiarz, nic straconego - załóż je wchodząc na fuksiarz.pl lub klikając w baner i odbierz Cashback 50% do 500 zł bez obrotu na start!
Można więcej szczegółów kto to będzie grał?Lech II Poznań - Siarka Tarnobrzeg
Typ: Lech II Poznań
W związku z powyższym dziś w drużynie "rezerw" wystąpi spora grupa zawodników z kadry ekstraklasy.
Dlatego właśnie zapytałem czy gość faktycznie coś wie czy tylko się mu śniłoNa stronie Lecha nawet pół słowa nie ma o tym aby ktoś z pierwszej drużyny miał zagrać dzisiaj w rezerwach.
Trenerem Wisły jest były zawodnik Polonii Warszawa, tak więc wiadomo pod kogo będą grać.
Od kilku dni chodził mi po głowie ten zakład, więc podzielę się nim dzisiaj nim być może kursy zostaną lekko skorygowane. W Kołobrzegu duże ciśnienie na I ligę, a nawet przebąkiwane są ambicje ekstraklasowe. Transfery to pokazują i poziom jaki "Kotwa" prezentuje w sumie też. Nie będzie to jednak takie proste w wykonaniu i ostatnia seria to jasno pokazała. Ekipa znad morza przewodzi w tabeli co jest rzadkością jeśli chodzi o ligowych beniaminków. Tureckie obozy, duże transfery, dobry marketing, sparingi z mocnymi drużynami. To wszystko sugeruje, że już niedługo Kołobrzeg znajdzie się na zapleczu Ekstraklasy. Ja jednak troszkę chłodzę nastroje, bo od początku rundy rewanżowej zauważyłem, że lider zaczyna mieć problemy w obronie, byłem na meczu z Lechem i mimo wygranej 3-1 goście mieli naprawdę wiele okazji do zdobycia gola, a o wyniku zdecydowały sytuacje dość przypadkowe.
Jutro rywalem niebiesko-białych będzie Wisła Puławy, siódma siła ligi, która oba mecze na "wiosnę" zremisowała bezbramkowo i może to być lekki pstryczek ku moim przewidywaniom. W Puławach jednak pora na pierwsze gole w rundzie. Typuję, że strzelą je obie drużyny i padnie ich minimum trzy i posiłkuję się tu słabą dyspozycją gości w tyłach i również ich dużą siłą ofensywną.
Co do statystyk, które tylko mnie potwierdziły do tego betu. Obie ekipy spotykały się ze sobą pięć razy, a w tych meczach padały następujące wyniki: 2-1, 0-0, 2-2, 3-2, 3-1. Jak widać w czterech na pięć przypadków było overowo i bttsowo. Ostatnie pięć spotkań Wisły u siebie to trzy razy +2.5 i BTS, a lider z Kołobrzegu w rundzie rewanżowej dwukrotnie 3-1, wygrana z Lechem i porażka ze Zniczem.
Stawiam jutro na 3-4 gole i przewiduję, iż Kotwica może mieć problem, aby w Puławach zwyciężyć, choć nie wykluczam ich końcowego tryumfu.
Szanuję, dlatego też opieram typ na Kotwicy na której meczach bywam i naprawdę ostatnio tam była jechanka w dwie strony trochę jak w niższych ligach. Do tego ciśnienie na awans, więc myślę że lider nie będzie czekał będzie chciał strzelać, a z drugiej właśnie strony widzę, że Wisła również trzyma poziom. Ja stawiam 2-1/1-2, jak będzie zobaczymy.Typu nie neguje , ale napisze swoje przemyślenia .
W Puławach trener Pawlak mówił przed runda wiosenna , ze cel to pierwsza szóstka w tabeli . Dokonano wzmocnień , przyszło 3-4 zawodników z doświadczeniem pierwszoligowym .
Sponsorem tytularnym została Grupa Azoty i zmodyfikowano nazwę na Wisła Grupa Azoty Puławy , a w tym roku jest 100 lecie klubu i po cichu każdy liczy na drugi awans w historii do 1- ligi .
A co do overa dziś … na meczu z Siarka byłem, zawody do zapomnienia .
Wisła miała ze dwie szanse na zdobycie bramki przez cały mecz , goście kompletnie nic . Jeden z najnudniejszych meczy , które oglądałem na żywo w swojej historii ( super tęcza pojawiła się w drugiej połowie meczu )
Mecz z Radunia , oglądałem skrót i tam raczej tez nic się nie działo oprócz anulowanego gola w 93 minucie .
I na koniec puławski Jarosław Kret.
Zimno , mróz , śnieg i wieje wiatr .
Czuje 1/0 dla Puławek , jednak bez overa …
No to już inny temat wchodzi na rozkminkę. Wiarygodność oferenta. Na pewno takie info o tym co piszesz jest znane w środowisku więc Siedlce czy inni z pewnością brali je pod rozwagę. Przecież nie możemy tutaj wymagać aby PZPN czy Sąd Administracyjny czy też inny ukarał Kołobrzeg za to, że nie dotrzymał nieformalnej umowy zawartej z innym podmiotem. Po prostu była to umowa dżentelmeńska a nie pisemna.z tym ze Kotwa nie zapłaciłą 100 tys Świtowi za urwanie punktowi Olimpii z zeszłego sezonu, gdzie to Kotwa awansowała więc obiecać a dotrzymać słowo to drugie