"Cules, jestem Gerard,
Od tygodni, miesięcy dużo ludzi o mnie mówi. Do tej pory nic nie powiedziałem. Ale teraz chcę, abym to ja mówił o sobie.
Jak wielu z was jestem od zawsze za Barceloną. Urodziłem się w bardzo piłkarskiej rodzinie… i bardzo culé. Od małego nie chciałem być piłkarzem. Chciałem być piłkarzem Barçy. Ostatnio sporo myślałem o tym dziecku. O czym mógł myśleć tamten mały Gerard, gdyby powiedziano mu, że wszystkie jego marzenia się spełnią. Że dotrze do pierwszego zespołu Barçy. Że wygra wszystkie możliwe puchary. Że będzie mistrzem Europy… i świata. Że będzie grał obok najlepszych piłkarzy w historii. Że będzie jednym z kapitanów. Że nawiąże przyjaźnie na zawsze.
25 lat temu trafiłem do Barçy. Odszedłem… i wróciłem. Futbol dał mi wszystko. Barça dała mi wszystko. Wy, culés, daliście mi wszystko.
Teraz, gdy te marzenia z dzieciństwa zostały już spełnione, chcę wam powiedzieć, że zdecydowałem, że to moment, aby zamknąć ten cykl.
Zawsze mówiłem, że po Barcelonie nie będzie już żadnej innej drużyny. I tak będzie. W tę sobotę rozegram ostatni mecz na Camp Nou. Stanę się jednym culé z wielu. Będę wspierał zespół. I przekaże moją miłość do Barçy moim synom tak, jak zrobiła to ze mną moja rodzina.
I już mnie znacie… prędzej czy później… wrócę.
Widzimy się na Camp Nou.
Visca el Barça, zawsze.
Pewnie uruchomią kolejną dźwignię finansowąPytanie skąd pieniążki?. Bo suma odstępnego jest tam ponoć gruba.
Carrusel Deportivo podał na swoim Twitterze, że Lahoz nie zamierza kończyć kariery sędziowskiej i lubi sędziować.Mateu Lahoz przejdzie na emeryturę po sezonie 2022/2023 | Flashscore.pl
Z informacji przedstawionych przez argentyńską telewizję "TyC Sports" jednoznacznie wynika, że arbiter Antonio Mateu Lahoz przejdzie na sportową emeryturę po zakończeniu sezonu 2022/2023.www.flashscore.pl
Osobiście jestem zadowolony z tej decyzji, już miałem dość oglądania tego "sędziego"
Carrasco zostaje w Atletico nie wiem skad info, ze przeszedl do Barcelony.W przeciwnym kierunku w ramach półrocznego wypożyczenia powędrował Yannick Carrasco, który został włączony w powyższą transakcję. W umowie zawarto również opcję wykupu.
Yannick nie przechodzi do Barcy na wypożyczenie, Barcelona zapewnili sobie opcje wykupu Carrasco w lecie, ale to zostaje do ich decyzji w lato.Memphis Depay przeszedł z Barcelony do Atlético Madryt na zasadzie transferu definitywnego za 3 miliony euro plus milion euro zawarty w formie bonusów.
Holender podpisał z nowym pracodawcą umowę do 30 czerwca 2025 roku.
W przeciwnym kierunku w ramach półrocznego wypożyczenia powędrował Yannick Carrasco, który został włączony w powyższą transakcję. W umowie zawarto również opcję wykupu.