Ogólnie tu jest podobnie jak w Titise, skocznia nie jest mocno podatna na wiatr - jak w poprzednich latach prognozy były w mieście nawet 8-10 m/s, to na skoczni około 3-4 było i zazwyczaj zawody się udało przeprowadzić. Oczywiście elementy loterii wiatrowej na pewno będą, ale takie 8 m/s całkiem akceptowalne jestDzisiaj wiatr 8m/s plus deszcz to samo w niedziele
Ja też tak myślałem, żeby pograć przeciwko Stochowi, wczoraj jednak nie było chyba na niego par jak zerknąłem na etoto, mimo że się już na kwali pojawily to Stocha nie było. Nie wiem jak na tą chwilę, natomiast trochę mnie odstrasza te 6 m/s dzisiaj i to, że jednak będzie raczej loteryjnie jesli w ogóle coś z tego dziś będzie.a czy nie uważącie, że warto zagrać coś przeciwko Stochowi? chiciażby w kwalach. niby wszystko ok, ale nie mam co do tego przekonania.
Norwegom też będzie mega ciężko o podium jak dla mnie bo Sundal skakał ze skoku na skok coraz gorzej. Norwedzy mogą przerżnąć jutro z Niemcami i skończyć na 5 miejscu ze względu na Sundala. Norwegowie we wszystkich 3 seriach przegrywali z nami drużynowo.No i fajnie się dziś udało pograć przeciwko Stochowi, choć jak to w kwali nasz Piotrek swoje też tutaj zrobił i zawalił delikatnie ten skok, ale z Austriakami fajnie to wyszło. Ciekawe jak to jutro się ułoży, jak warunki, bo dziś jednak trochę pokręciło, ale wydaje się, że Dawid dalej mocny i chyba ta psychiczna presja z niego zeszła, bo jednak na TCS i ten poród pewnie w nim siedział i też to, że większość w nim widziało zwycięzce Turnieju, przed jeszcze przeziębienie.
A na jutro wydaje się, że jednak my trochę tego animuszu straciliśmy i Austria tutaj wyrasta na faworyta. Ale też dziś fajnie Słoweńcy poskakali i na nich @2,1 za Top 2 w Etoto wygląda ciekawie. Do tego jeszcze Niemcy Top3 nie za @1,75. Nawet nieźle to wygląda bo jednak Niemcy nie są równi, a Austria, Słowenia, Polska - to raczej powinno być podium, do tego w odwodzie jeszcze jest Norwegia. Niemcom o podium będzie mega ciężko jak dla mnie, a kurs ciekawy. Do tego coś Majchrzak dziś rzucił na tt, że Niemcy szaleli coś z kombinezonami w treningach. Ciekawe co jeszcze inne buki rzucą na jutro
Norwegowie dziś rzeczywiście słabo i nie mówię, że oni wyprzedzą Niemców, ale nie muszą, by ten zakład wszedł. Do TOP 3 Niemcy muszą wygrać z jedną z ekip Polska, Słowenia, Austria, a z tym będzie im moim zdaniem mega trudno więc ten kurs wydaje sie być atrakcyjny. Jeśli mają gdzieś szukać opcji to raczej pokonanie nas, ale jest też perspektywa, że my na jutro się też nieco jutro poprawimy, pewnie Żyła w standardzie się na konkurs ogarnie, a Niemcy jednak nierówni i raczej się to nie zmieniło po turnieju. Norwegowie mają zaś co poprawiać, też więcej po Lindviku pewnie się tutaj można bylo spodziewać. Ja osobiście widzę tutaj 1-2 Austria, Słowenia, 3 Polska i 4-5 Niemcy Norwegia, ale bez wskazania bo spodziewam się równej walki, a jeszcze mają Graneruda i on też jest w stanie trochę tych punktów odrobić.Norwegom też będzie mega ciężko o podium jak dla mnie bo Sundal skakał ze skoku na skok coraz gorzej. Norwedzy mogą przerżnąć jutro z Niemcami i skończyć na 5 miejscu ze względu na Sundala. Norwegowie we wszystkich 3 seriach przegrywali z nami drużynowo.
Post automatycznie złączony:
Na etoto prawidłowo wystawione kursy bo na STSie Norwegowie są w parze z Niemcami faworytem niesłusznym.