>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PDC World Championship 2023 (15.12.2022 - 3.01.2023)

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Cullen - Evans
Typ: over 9,5 180s
Kurs: 2,65 w etoto
Wynik: 7:7 = 14

Całkiem przyjemny kurs na maxy zaoferował etoto w mojej opinii. Wydaje mi się, że w 3 setach się mecz nie zamknie, więc będzie czas nabijać maxy, Evans w poprzedniej rundzie rzucił 5 z Sherrock w drodze po wygraną 3:1. Kurs przy takiej linii to spore value wg mnie. Taki Unibet ma na to kurs 1,97, 888starz nawet 1,72. Warto spróbować 😉

Edit:
Aż szkoda, że nie pograłem overa 10,5 po kursie 3,3 jak chciałem z początku, ale nie ma co być zbyt zachłannym. Fajne zakończenie pierwszego etapu Mistrzostw 😎

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1976
Cabron 77,6K

Cabron

Użytkownik
Oglądanie Claytona w formie, to prawdziwa przyjemność. Na miejscu Dolana bym wywiesił białą flagę ;P

Niedługo prawdziwe żniwa, czyli runda 3
MVG -2.5 po kursie @1.63 czy King of the Oche @1.83?
Post automatycznie złączony:

Gdzie to grasz? Na Uni nie mają takich zdarzeń
Niestety tylko na Polskich bukach : Fortuna, Etoto, Superbet.
Owszem jest podatek, ale na tych mistrzostwach od drugiej rundy praktycznie siada to wszędzie. Dzisiaj siadło 8/8,
Wczoraj 7/8
Przed wczoraj 6/8
nawet kiedy kurs na faworytów był mniejszy niż 1,20. Wtedy na taki over legie w 1 secie masz wiecej, niż 1,50. Grając duble, czy nawet inne ako można dobrze na tym wyjść .
Z dnia na dzień spotkania będą bardziej wyrównane, więc Ty bardziej w teorii takie overy powinny wchodzić.
Oczywiście, jeśli mecz jest z równymi kursami, to niestety buki będą wystawiać tylko linie na over 4,5, ale wczoraj jeszcze fortuna dawała wszędzie 3,5 i się na tym mocno przejechali, bo linie 4,5 wystawili tylko w meczu VAN der Voorta, więc odpuściłem, a tam akurat skończyło się w pierwszym legu 3:0 🤣
Dzisiaj wszędzie było można grać na over 3,5 i było 100% skuteczności

piotrex007 118,4K

piotrex007

Użytkownik
Ja osobiście odpuszcze Price’a bo jakoś mnie nie zachwycił a Barney to nie żaden ogórek i zagrał ostatnio bardzo dobrze ze średnia 95
Mam na obecną chwilę podobne wątpliwości odnośnie Price'a. Holender ostatnie 3 mecze z nim wygrał, w poprzedniej rundzie Iceman nie zrobił pokazu siły, aby wierzyć, że spokojnie wygra. Prędzej bym szukał może, że RvB wygra 2 sety po podobnym, a nawet troszkę wyższym, kursie 🤔

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wright x Clayton x Dima x Powyżej 4.5 seta (Price-Barney) x Powyżej 4.5 seta (ASP-Rock)
AKO: 3.17/STS

Wczorajszy dzień przyniósł żniwa chyba wszystkim, bo jedyny bet, który przychodzi mi do głowy, a nie wszedł to „Williams więcej 180s”. U mnie wczoraj tylko wieczorna sesja, gdzie Schindler był budulec , a zapięcie lega 170 jeszcze bardziej cieszy, bo w końcu mam 1/4 długo.

Spogladajac na ofertę widzę tak dużo betow, ze aż sam jestem w szoku. Na ten moment podrzucam wam główny kupon na 27.12, ale mysle, ze możecie się jeszcze spodziewać (w końcu) porządnej analizy na resztę spotkań. Trzech faworytów czyli Clayton, Wright i Dima to będą raczej budulece wszystkich kuponów. Skupie się tylko nad Dima, bo pozostała dwójka to raczej pewniaki nawet do grania handicapów. Jeżeli skupimy się tylko na spotkaniach w TV to mamy tutaj 3-0 dla Belga i nie ukrywam, ze poza liczbami z 1 spotkania opieram się głównie na tym. Polak bardzo słaby na d20 w 1 spotkaniu i z lepiej grającym przeciwnikiem miałby problem. Kurs bardzo przyjemny, bo szczerze powiem spodziewałem się około 1.33, wiec jako główny bet z kuponu jak najbardziej warto spróbować.

Mam Price jako zwycięzcę „ćwiartki” w długo, wiec nie chce go powielać w spotkaniu, gdzie może się naprawdę wszystko wydarzyć. Osobiście uważam, ze wygrany tego spotkania zagra w finale MŚ, a 5 setów, które mam wrzucone do kuponu to obowiązek. Barney zdał „test oka” w poprzednim spotkaniu i pokazał się lepiej niż Walijczyk. Moim zdaniem zobaczymy tutaj minimum 6 setów, wiec te 5 nie zdziwi mnie po 2 rozegranych. Do tego analogiczny bet w spotkaniu ASP z Rockiem. Dziwią mnie kursy na 12 (o tym jutro), ale 5 setów to w moim odczuciu pewniak.

Wesołych Świąt i mam nadzieje, ze właśnie podrzucałem wam pierwszy prezent pod choinkę!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +120
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Ps

W forbecie 1.32 na powyżej 4.5 seta w meczu Price z Barneyem co uważam za promke.
Jak najbardziej zgadzam się (wysoki kurs na to) i z uwagi, że spodziewam się tu overu setów to pograłem również over maxów (11.5). Natomiast też na forbecie widzę fajny zakład.
1671923830340.png
To powinno też dość pewnie wejść. Reszta typów i analiza dokładniejsza co do maxów jutro/pojutrze, bo teraz święta. Pograłem natomiast już większość wczorajszej nocy, bo wiedziałem, że kursy mogą się zmieniać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +194
G 0

gubernator_nh

Gość
Jak promka czyli gładkie 4-0 będzie.

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Wright x Clayton x Dima x Powyżej 4.5 seta (Price-Barney) x Powyżej 4.5 seta (ASP-Rock)
AKO: 3.17/STS

Wczorajszy dzień przyniósł żniwa chyba wszystkim, bo jedyny bet, który przychodzi mi do głowy, a nie wszedł to „Williams więcej 180s”. U mnie wczoraj tylko wieczorna sesja, gdzie Schindler był budulec , a zapięcie lega 170 jeszcze bardziej cieszy, bo w końcu mam 1/4 długo.

Spogladajac na ofertę widzę tak dużo betow, ze aż sam jestem w szoku. Na ten moment podrzucam wam główny kupon na 27.12, ale mysle, ze możecie się jeszcze spodziewać (w końcu) porządnej analizy na resztę spotkań. Trzech faworytów czyli Clayton, Wright i Dima to będą raczej budulece wszystkich kuponów. Skupie się tylko nad Dima, bo pozostała dwójka to raczej pewniaki nawet do grania handicapów. Jeżeli skupimy się tylko na spotkaniach w TV to mamy tutaj 3-0 dla Belga i nie ukrywam, ze poza liczbami z 1 spotkania opieram się głównie na tym. Polak bardzo słaby na d20 w 1 spotkaniu i z lepiej grającym przeciwnikiem miałby problem. Kurs bardzo przyjemny, bo szczerze powiem spodziewałem się około 1.33, wiec jako główny bet z kuponu jak najbardziej warto spróbować.

Mam Price jako zwycięzcę „ćwiartki” w długo, wiec nie chce go powielać w spotkaniu, gdzie może się naprawdę wszystko wydarzyć. Osobiście uważam, ze wygrany tego spotkania zagra w finale MŚ, a 5 setów, które mam wrzucone do kuponu to obowiązek. Barney zdał „test oka” w poprzednim spotkaniu i pokazał się lepiej niż Walijczyk. Moim zdaniem zobaczymy tutaj minimum 6 setów, wiec te 5 nie zdziwi mnie po 2 rozegranych. Do tego analogiczny bet w spotkaniu ASP z Rockiem. Dziwią mnie kursy na 12 (o tym jutro), ale 5 setów to w moim odczuciu pewniak.

Wesołych Świąt i mam nadzieje, ze właśnie podrzucałem wam pierwszy prezent pod choinkę!
Zgadzam się ze wszystkim oprócz Dimiego. W sensie typu nie neguję, ale mi "śmierdzi". Dimi przeszedł z Unicorna do Targeta we wrześniu bieżącego roku i nowe lotki wyraźnie mu nie leżą. Ale tak jest zazwyczaj z pierwszą wersją nowych lotek. Generalnie gra dobrze, ale to nie ten sam poziom. Zdarza mu się po kilka razy w meczu trafiać pojedyncze 1,3,5,7, co w dalszych rundach będzie bardzo bolało. Z Ratajskim powinien sobie poradzić, ale dla mnie mimo wszystko kurs jest ciut za niski. Ja bym widział w tej sytuacji jakieś 1,60 na Belga.

Dodatkowo pierwszy mecz w MŚ Dimitri z Ilaganem zagrał... prototypami nowych lotek, które dostał dzień wcześniej o czym powiedział po meczu. Gdyby był to Dimi z lotkami Unicorn brałbym w ciemno, a tak się wstrzymam.

Jeszcze słówko o Ratajskim. Fakt, w meczu z Jansenem top nie funkcjonował. W krótkiej rozmowie na Let's Play Darts! Polska Ratajski powiedział, że trenował dużo topa, bo wie, że ma z nim problemy i o dziwo lepiej wchodził niż D16. Te pomyłki zgonił na karb pierwszego meczu, który on nie bardzo lubi grać.

Wezmę zatem to samo co brodaty-zolw brodaty-zolw + 1 mój typ:

Nathan Aspinall - Josh Rock
Typ: powyżej 4.5 setów @ 1,25 7

Gerwyn Price - Raymond van Barneveld
Typ: powyżej 4.5 setów @ 1,32 4

Jonny Clayton - Brendan Dolan
Typ: Jonny Clayton @ 1,22 4-1

Peter Wright - Kim Huybrechts
Typ: Peter Wright @ 1,19

Michael Smith - Martin Schindler
Typ: Michael Smith @ 1,20

Schindler fajny mecz z Lukemanem, średnia 93, ale to chyba max co młody Niemiec może zagrać. Smith, który regularnie gra na średnich pod 100 powinien spokojnie sobie poradzić.

AKO: 2,87 (2,53) iforbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +230
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Typy na wtorek z Unibet, które grałem w 2 AKO:
Wright wygra @1.25
VDB wygra @1.53
Price - RVB over 11.5 maxów @1.55
Clemens więcej maxów DNB @1.33
Aspinall - Rock over 5.5 setów @1.5

O meczach Wrighta i VDB było już tu trochę napisane. Co prawda ich rywale zagrali mecze z nieco prostszymi przeciwnikami i nie pokazali w pełni swojego potencjału, ale Wright i VDB również są w stanie zagrać dużo lepiej. VDB ma bardzo dobre H2H z Polakiem na większych turniejach i widać, że Ratajski mu leży. Huybrechts natomiast na dłuższym dystansie nie powinien wytrzymać solidniejszej gry Wrighta, który dopiero po świętach w pełni się pewnie rozkręci.

Co do pozostałych spotkań to Price i RVB rozegrali niedawno dwa pamiętane przez nas mecze w GS, gdzie górą był Holender. Tak jak zostało powiedziane wyżej skoro RVB te mecze wygrał, a teraz nadal nie jest faworytem to over 4.5 setów powinien wejść tu spokojnie. Nie zdzwię się jak będzie tu rozegrane 6-7 setów, a one powinny przełożyć się na 180-tki. Pamiętajmy, że sam RVB w spotkaniu 3-setowym z Meikle rzucił 7 maxów. Price z Woodhousem jedynie dwa, ale tutaj też sądzę, że do overu się dołoży. Maxy będą mu potrzebne, bo rywal zdecydowanie cięższy niż Luke, a dodatkowo w Gerwynie jest na pewno chęć odegrania się i od początku pewnie nie odpuści. Zapowiada się naprawdę niezłe widowisko i obok meczu Aspinalla z Rockiem to powinno być najciekawsze starcie wtorku.
Jeśli chodzi o mecz Clemensa z Williamsem to na pewno on tak nie grzeje kibiców, ale można na nim złapać niezłe kursy. Ja osobiście pograłem w stronę wygranej Niemca, ale jego przewaga w maxach też wg mnie jakaś jest. W ostatnich miesiącach mieliśmy sporo spotkań z udziałem Niemca w formacie do 6 wygranych legów i tam spokojnie 2 maxy w większości meczów padały z jego strony (takie granie w meczu z Williamsem powinno zapewnić przynajmniej zwrot). Tym razem na MŚ dorzucił 4 maxy w trzech setach z O'Connorem. Williams również dał 4 w meczach z Białeckim i Wade, ale potrzebował do tego większej ilości legów. Gram bezpiecznie te maxy z DNB i czerwieni w tym zakładzie nie przewiduję.
Ostatnie spotkanie z listy to Aspinall z Rockiem. Myślę, że jeżeli faworyt zagra tak jak z Justicią czy Rydzem, albo nawet trochę lepiej to nie będzie miał z ASP-em tak łatwo jak we wcześniejszych spotkaniach. ASP na rozgrzewkę w meczu z Krcmarem pokazał naprawdę niezłe granie na AVG 97 co przez wielu zawodników było w drugiej rundzie nie do osiągnięcia. Anglik potwierdził swoją dobrą dyspozycję z Grand Slama, gdzie zaszedł bardzo daleko, bo aż do finału. O Rocku natomiast mówimy na tych MŚ o tym, że nie pokazał jeszcze pełni swoich możliwości, a bardzo dobre sety w swoim wykonaniu przeplata słabszymi. Jeśli ta tendencja zostanie zachowana to zobaczymy tutaj dość długi mecz, bo i Rock gdy przynajmniej w pewnych okresach zagra lepiej to powinien min. 2 sety na swoje konto zapisać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +314
S 15,6K

sinus

Użytkownik
W poprzedniej rundzie prawie wszystko poszlo po mojej mysli, jedynie nie docenilem Roba Crossa i jego obecnej formy. Sztos. Noppert mnie wydymał, bo zlekcewazyl trzeciego seta, takich rzeczy nikt nie przewidzi.

Ale już jutro zaczyna się prawdziwe granie!
Oprócz podanych wcześniej typów na Clemensa i VdB, które podtrzymuję, postaram się opisać nieco szerzej swoje główne kierunki lokowania środków w najbliższych dniach.

VdB king of the Oche @3.0 4:1, ale gra słaba. Krzysiek więcej maksów (!) i wyższy C/o

W mojej ocenie jest wyraźnym faworytem jutrzejszego meczu. Jeśli chodzi o maxy, to powinno być gładko. Pozostaje kwestia podwójnych, gdzie Belg w obecnej dyspozycji obu Panów również wydaje sie faworytem, dlatego widzę spore value w takim kursie.

VdB wygra i wiecej maksow @1.9

opisane wyżej

Aspinall win @2.3 3:4, niestety ze skutecznością na dablach poniżej 30% nie ma czego szukać :(
Aspinall win i powyżej 5.5 seta @3.38

Rock jest już chyba poza swoim prime, którym zachwycał nas jakiś miesiąc temu. Oba spotkania średnie, bez błysku. Przytrafiają się sety na średnich poniżej 90, co nie przejdzie w meczu z Aspinallem. Nathan grabardzo dobrze od dłuższego czasu i, jeśli nie zatruł się karpiem, wg mnie powinien byc nieznacznym faworytem jutrzejszego spotkania. Spodziewam się wyrownanego meczu, Ale jednak minimalnie wieksze szanse daje starszemu z graczy.

Clayton king of the oche @2.35 4-1, 6-5 w maksach i 116-102 c/o

Clayton -2.5 @1.99

Dolan nie zachwyca formą, a w maksy nigdy nie był orłem. Clayton na przeciwnym biegunie, w takiej dyspozycji pozostaje jednym z faworytów do końcowego triumfu. Spodziewam się maks jednego seta ugranego przez Dolana.

over 5.5 seta Price-Barney @1.76 4:0 mimo wyrownanego spotkania :(
Każdy przynajmniej 5 maksów @1.65

Rewanż za Grand Slam, myślę że Gerwynowi nie będzie tak łatwo. Holender bardzo dobra forma, rzuca sporo maksów, na dystansie też jest dobrze. Price na pewno bedzie zmotywowany, przewiduje 6-7 setow i meczycho :)

typy na kolejne dni wrzuce pozniej.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +433
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dimitri van den Bergh - Krzysztof Ratajski, Ratajski under 4.5 180's @2.15

Wielka szansa dla Polaka, by po raz kolejny zaistnieć na prestiżowej imprezie. Szanse rozkładają się stosunkowo równo, ale to van den Bergh wydaje się mieć lepszą mentalność i opanowanie w kluczowych momentach. Skupiam się jednak w tym meczu na 180's, które są po prostu trzema rzutami w potrójne pole '20' . Myślę że Ratajski nie będzie mieć większej ilości niż próg 4. Oczywiście jest to mocno loteryjna sprawa, ale patrząc na dostępną ofertę Betclica na ten moment to bieda. Spodziewam się dość zaciętej konfrontacji na początku, ale myślę że to Dimitri zrealizuje swój plan i wygra.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +504
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Nie wiem jak wy, ale jednym z elementów świąt poza corocznym zjedzeniem pierogów polanych sosem grzybowym jest Boxing Day w Premier League oraz właśnie MŚ w darcie. Angielska Premier League leci w tle, a ja podrzucam wam moje przemyślenia na temat spotkań, które odbędą się 27.12. Poza kuponem, który wrzuciłem wyżej (mój główny mocarz - jeżeli ktoś chciałby pograć to dużo bardziej polecam w ForBET, bo tam kurs dużo wyższy) podrzucam poboczne bety, które śmiało można pobierać do innych kuponów.

Dimitri van den Bergh-Krzysztof Ratajski

Nie ukrywam, że trochę Hiro zaskoczył mnie informacją o graniu "innymi" lotkami niż te o Targeta. Z dnia na dzień uważam, że możemy tutaj dostać naprawdę dobre spotkanie, bo przecież Krzysiek na dużych, tegorocznych turniejach gdzie był underdogiem radził sobie naprawdę bardzo dobrze. Przypomnę tutaj chociażby spotkanie przeciwko na WGP, gdzie bardzo postraszył Wrighta. Ja jednak bardzo lubię Ratajskiego pod względem bukmacherskim, ponieważ na tych większych turniejach, gdzie używam wyższej stawki to on wygrywa ze słabszymi, a przegrywa z lepszymi. Teraz gra ewidentnie z przeciwnikiem, który jest od niego lepszy co chociażby pokazuje telewizyjne H2H, o którym pisałem wyżej, bo tam Belg pokonał Polaka w każdym ze spotkań. Osobiście nie chciałbym tutaj grać handicapu w stronę "Dimy", bo nie zdziwi mnie zupełnie 4-3 dla Belga. Po dużo lepszym kursie można jednak złapać Dima wszystko lepsze. Takie zdarzenie możemy zagrać po kursie 3.0, gdzie sama wygrana została przeze mnie opisana. Wysokie C/O to w moim odczuciu specjalność Belga. Przypomina mi się tutaj pewna statystyka z końcówki sezonu, która pokazywała największą ilość finishy dwulotkowych (61-100) a tam był on pierwszy. van den Bergh ma jeden z lepszych bulli co pokazał chociażby w 1 spotkaniu zapinając 164 na mecz. W przypadku Ratajskiego rzadko widzimy spektakularne finishe, ponieważ bardzo rzadko dorzuca on dwie potrójne na podwójną. W 1 spotkaniu przeciwko Jensenowi, gdzie grałem poniżej 139.5 nie miał on żadnej podwójnej na finish powyżej tego zamka. Co do samych 180's to nie ukrywam, że Polish Eagle mocno poprawił się w tej statystyce, ale to nadal poziom niżej niż młody Belg. Dwa ostatnie spotkania w dłuższym formacie to dwukrotne pokrycie tego zakładu, a przy takim kursie to moim zdaniem ewidentne value.

Dimitri van den Bergh wygra, rzuci więcej 180s oraz zanotuje najwyższy C/O w spotkaniu - 3/ForBET

Josh Rock-Nathaniel Aspinall

Wiem, że wielu fanów darta ostrzy sobie zęby na spotkanie Rossa Smitha z Dirkiem ze względu na bardzo dużą ilość 180's w wykonaniu obu Panów jednak w moim odczuciu prawdziwy hit obejrzymy już jutro podczas drugiego spotkania sesji popołudniowej. Nie ukrywam, że przy robieniu symulacji całej drabinki przed rozpoczęciem turnieju to spotkanie elektryzowało mnie od początku. Ja tam bez zastanawiania jako zwycięzcę rzuciłem ASP, po tym jak obejrzałem 2 spotkania Rocka oraz jedno spotkanie ASP jeszcze bardziej jestem pewien wygranej Anglika. A co robią bukmacherzy? Wystawiają kursy zupełnie odwrotnie niż sądziłem. Zaledwie 1.62 na Rocka i aż 2.3 na ASP'a. Może znajdzie się ktoś kto wytłumaczy mi co się tutaj wydarzyło?

Broniłem Rocka po pierwszym spotkaniu przeciwko Justici gdzie mógł być jeszcze spalony, a także grał po raz pierwszy w roli faworyta na największej scenie. Poszedłem, wiec w jego wygraną czy nawet handicap przeciwko Rydzowi. Na papierze - super. 3-0, wyższa średnia. To jednak tylko statystyki, bo to spotkanie mogło mieć zupełnie inny obraz. Młody Irlandczyk z Północy początkowo zupełnie nie dojeżdżał z potrójnymi i Rydz go odstawił, ale zmarnował kilka lotek setowych i koniec końców zakończył 1 seta z 2/15 na podwójnych! Drugi set to całkiem przyjemne granie Rocka, ale mimo tego 3 lotki Rydza na wyrównanie 2-2 w secie i potencjalny decider. Trzeci set rozpoczyna znów Rydz i marnuje 4 lotki na prowadzenie 1-0 w legach. W spotkaniach, gdzie gra się w formacie setowym kluczowe są "ważne dable". Nie wiem zbytnio jak to nazwać, ale wiem, że Rydz tego nie miał. Śmiem twierdzić, że każdy inny zawodnik z czołówki postraszyłby Rocka.

97 na set (1:0), 82 na set (2:1). W sumie na tym chciałbym swoją zakończyć swoją analizę odnośnie gry ASP. Krcmar mimo, że zagrał świetnie na punktacji to zupełnie nie miałem w głowie strachu, że Anglik tego nie wygra. Do tego spójrzmy na statystyki ASP: AVG:97.8, 36.67% na podwójnych oraz najwyższe wyzerowanie - 97. Oczywiście to spotkanie może zakończyć się wygraną Rocka i mnie to nie zdziwi, ale takie wystawianie kursów to w moim odczuciu kryminał ze strony bukmacherów, który z miłą chęcią chce wykorzystać.

ASP (+1.5) - 1.63/ForBET
ASP - 2.3 - STS
ASP wygra oraz powyżej 5.5 seta - 3.35/ForBET
Obaj zawodnicy powyżej 4.5 180's - 1.45/ForBET

Clayton-Dolan

O tym spotkaniu nie mam zbyt dużo do napisania, ponieważ w moim odczuciu nie ma za bardzo co rozmyślać. Dolan dzięki rozstawieniu dostał słabego Hendriksa, który mimo AVG 78.33 w 1 rundzie ślizgnął się i pokonał Hughesa. W spotkaniu 2 rundy zagrał trochę lepiej, ale 83.36 to jeden ze słabszych wyników. Dolan nie zachwycił, zagrał w miarę solidnie, bo pod 88. Spokojnie stać go na jakieś 93 i zapewne z Fredką zagra lepiej, ale to powinno mu pozwolić na max 1 seta. Clayton pokazuje zalążek tego co widzieliśmy w poprzednim sezonie i dwa ostatnie turnieje, czyli Grand Slam oraz PCF to była już regularna gra na 90+. W 2 rundzie zniszczył van Trijpa i otarł się o AVG100. W moim odczuciu łatwa wygrana Claytona, gdzie poza czystą wygraną polecam handicapy.

Clayton (-1.5) - 1.45/ForBET
Clayton (-2.5) - 2.5/ForBET

Jim Williams-Gabriel Clemens

Wielu polskich fanów darta, którzy widzą w 3 rundzie Jima Williamsa zapewne w alternatywnej rzeczywistości widzi tutaj Sebastiana Białeckiego, który był naprawdę bardzo bliski pokonania Walijczyka. Niestety dwie lotki na d16 w 1 legu decydującego seta, a następnie zamknięcie 130 przez Jima zadecydowały. Później wygrana z bardzo słabym Wadem no i mamy życiowy sukces Walijczyka. Z drugiej strony rozstawiony Clemens, który po bardzo dobrym spotkaniu pokonał O'Connora. Uważam, że to spotkanie wygra Gabriel Clemens i zapewne w jakimś pobocznym kuponie to zagram jednak mam dużo lepszy bet na to spotkanie. Obaj zawodnicy rzucą minimum 4x180's.

4 w 19 legach vs. Białecki
4 w 18 legach vs. Wade

4 w 13 legach vs. O'Connor

Obaj zawodnicy pokryli swoje linie w dotychczasowych spotkaniach, gdzie format był krótszy. Bukmacherzy widzą to spotkanie 50:50, więc powinniśmy dostać minimum 6 setów, więc około 24 legów. Kursik na to zdarzenie jest naprawdę bardzo przyjemny, więc polecam. (wyższa linia również do gry)

Obaj zawodnicy powyżej 3.5 180s - 1.4/ForBET

Reszta później :)

Otrzymane punkty reputacji: +260
Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Ja również podchodzę ostrożnie do Dimy.
Pamiętam świetny World Matchplay gdzie odpadł w półfinale z MVG, a do tego etapu grał większość na średniej +100.
Wtedy jeszcze rzucał na unicornach i to był jego ostatni turniej na scenie gdzie coś ugrał, później nastąpił spadek.

Porównałem jego statystki w dwóch okresach:
od 1 grudnia 2021 do 31 sierpnia 2022 (wtedy przeszedł na Targety)
oraz od 1 września 2022 do dziś
Poniżej cyferki:
Średnia: 96,30 vs 93,61
% C/O: 40,69 vs 36,71
180/leg: 0,3159 vs 0,2424 (spadek aż o 23%)
Pierwsze 9 lotek średnia: 104,90 vs 100,84

Widać, że okres adaptacji do nowego sprzętu daje się we znaki.
Natomiast statystki Krzysztofa za ostatnie 6 msc:
Średnia: 93,94
% C/O: 37,96
180/leg: 0,1912
Pierwsze 9 lotek średnia: 102,47

Podsumowując:
Cyferki Ratajskiego są dobre, żeby nie powiedzieć lepsze. Kluczowym aspektem będzie na co uda się najczęściej ustawiać finisz. Jak już ktoś tutaj wspominał - TOP w meczu z Jansenem do zapomnienia. Chciałbym zobaczyć Krzyśka z Grand Prix, który na D16 prawie się nie mylił :)

Dodatkowo myślę, że rola underdoga mu sprzyja.
Na minus na pewno historia H2H oraz fakt, że Dima jest bardziej 'wystrzałowy' w każdym momencie może odpalić i zamki z dwoma potrójnymi to u niego nie pierwszyzna.

Ja zagrałem:
Over 5.5 seta @1.63
Najwyższy C/O Dima @1.73

I za 5ziko puszczam szaleńcze AKO gdzie będzie Ratajski 4:3 za @6.25

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 559,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Dimitri van den Bergh - Krzysztof Ratajski typ (powyżej 5,5 setów - TAK) kurs 1.68 Betclic

Jutro zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie. Trzymamy oczywiście mocno kciuki jutro za Krzysztofa, aby znalazł się w kolejnej rundzie. Czeka go bardzo trudne zadanie, co wskazują już na to kursy wystawione przez bukmacherów. Krzysiek w pierwszym meczu nie miał jakieś rewelacyjnej średniej, ale to wystarczyło, aby pokonać Holendra. Jutro dużo bardziej wymagający przeciwnik i trzeba poprawić swoja skuteczność i myślę, że Krzyśka spokojnie na to stać. Pamiętam mecz Rstajkiego z Wrightem, gdzie praktycznie było to bardzo wyrównane spotkanie i mogła paść tam niespodzianka. Patrząc na archiwalne spotkania to mecze pomiędzy tymi zawodnikamy były bardzo wyrównane większość spotkań w całej karierze wygrał Belg, ale nie przychodziło mu to łatwo. Belg w tym meczu jest faworytem, ale Krzysiek juz nie raz pokazywał, że w roli gdzie nie jest faworytem sprawia dość często niespodzianki. Ostatnie spektakularne wygrane z zawodnikami top to na pewno warto uwzględnić chociażby mecz z de Sousa, Cross, Rydz, Noppert, Price i właśnie z jutrzejszym przeciwnikiem Van den Bergh. Przeciwnicy analizowani miej więc od początku sierpnia. Większość ekspertów jednak daje bardzo małe szanse Krzysztofowi, ale ja jednak wierzę, że jest wstanie powalczyć w tym spotkaniu, a nawet i wygrać. Pozdrawiam.

Emdojot 373,3K

Emdojot

Użytkownik
Van der Bergh vs Ratajski

Under 12.5 180's 1.85 Betclic

Moim zdaniem wysoka linia, nawet przy dystansie 7 setów. Obaj nie rzucali dużej ilości maxow. Belg 4 ostatnie spotkania to 11 rzutów za maksymalną liczbę punktów, a obfitowały one w legi.
Polak 12 razy udała się ta sztuka z czego aż 8 w spotkaniu Players Chempionships z Humphriesem. Warto nadmienić, że zdążyło się mu spotkanie z tylko jednym a nawet bez żadnego maxa.
W poprzednim spotkaniu bezpośrednim padlo 6 maxow na dystansie 9 legow.
Sumując te statystyki liczę na spotkanie z niską liczba 180's.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +477
ziroxxx 985K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Aspinall - Rock
Typ: powyżej 5,5 seta @ 1.62 Betclic

Analiza:
Pierwsze rundy to obserwacja i analizowanie w jakiej formie są zawodnicy. Jak dla mnie starcie Aspinall vs Rock obok pojedynku Price wygląda dziś naprawdę bardzo ciekawie. Bukmacherzy stawiają w gronie faworyta młodziutkiego Rocka tylko czy on już jest w stanie unieść taką presję w tak ważnym turnieju? Zobaczymy dzisiaj. Jak dla mnie jest to starcie 50/50 więc faworyzowanie Rocka nie jest tak bardzo na miejscu. Spodziewam się zaciętego starcia z min. 6 setami. Nie widzę tego aby któryś wygrał 4:1 albo 4:0. Aspinall pierwszy mecz w tym turnieju z średnią 97,8 i skutecznością na dublach 36,67%, Rock natomiast z średnią 92,27 i z skutecznością 36%. Oboje nie zachwycili w swoich meczach we wcześniejszej rundzie. Dlatego spotkanie zawowiada się wyrównanie i liczę, że zobaczymy min. 6 setów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +244
P 4,1K

pablocuoco8

Użytkownik
VDB checkout over 120.5 @ 1.70 szanse były i to kilka
Clayton checkout over 120.5 @ 1.67
Aspinall over 5.5 180's @ 1.67

Totalbet

Inne buki jak fortuna czy forbet mają linie na VDB i Claytona 123.5 więc wolę zagrać tutaj bo linie niższe a kursy dobre. Obaj potrafią robić wysokie zamki i mają tego łatwość, w pierwszym meczu Belg checkout 164 co prawda rzutem na taśmę, Clayton 98 ale oba mecze trwały po 3 sety. Zakładam, że trzy mecze dzisiaj potrwają po 6 setów więc powinno być więcej okazji do wysokich zamknięć. Dolan potrafi się postawić lepszym zawodnikom więc liczę że coś tu urwie i może być różnie bo forma Claytona na przestrzeni sezonu bez szału i jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Maxy Aspinalla, jest to mój typ ma czuja bo z tymi maxami różnie bywa u niego bo ta trzecia lotka laduje obok ale zauważyłem jedno, jak jest zmotywowany i nakręcony to ładuje je seriami a zakładam że dzisiaj tak będzie bo wystawiać go w roli underdoga z nastolatkiem? No Rock na mnie szału nie zrobił jak do tej pory i tak jak wcześniej brodaty-zolw wspominał te mecze mogły pójść całkiem w innym kierunku gdyby na scenie byli bardziej konsekwentni zawodnicy. Niewykluczone że dzisiaj pożegna się z turniejem bo ASP z całym szacunkiem to nie zawodnik z łapanki a kursy to bym wystawił na odwrót. Forbet na tą linie ma kurs 1.50.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom