1 kolejka
Senegal - Holandia 2 i under 3,5 gola 2,12
fortuna ew. dla odważnych
Holandia i under 2,5 gola 3,3
fortuna
Skąd taki typ? Już tłumaczę
Zaczynam od reprezentacji Senegalu, jest to drużyna afrykańska i już może się zapalić lampka, że mecze drużyn z Afryki są underowe. Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Zerknijmy w dotychczasowe występy Senegalu w MŚ. Mundial 2002 i Mundial 2018. Szalony mundial 2002 Korea-
Japonia, rewelacja turnieju SENEGAL. Ale jak spojrzymy na wyniki meczów to oprócz remisu 3-3 w grupie z Urugwajem - inne mecze kończyły się wynikami under 3,5, a tylko jeden under 2,5 ( 1/8 finału wygrana ze Szwecją 2-1). Przypominam że odpadli w ćwierćfinale. Mundial 2018 - pamiętna grupa z Polską! wyniki (1-2, 2-2 i 0-1) - afrykanerzy nie wychodzą z grupy mimo identycznego bilansu co
Japonia - przegrywają większą ilością kartek! Jak widzimy znów under 3,5 x 2!
Wiadomo, nie można porównywać drużyny z 2002 i 2018 do tej dzisiejszej. Ale w meczu z
Holandia - "Lwy Terangi" nie mogą się odkryć, muszą liczyć na szczelną obronę i szybkie kontry. Chociaż jak wiadomo występ ich asa Sadio Mane jest raczej niemożliwy! Spójrzmy jeszcze na ostatnie mecze Senegalczyków - ostatnie 10 meczy to tylko jeden over 3,5, ogólnie ciężko się doszukać wysokiego rezultatu w meczu z kimś, kto w piłce się liczy.
Holandia, jeden z faworytów - ale i czarnych koni tego turnieju. Przez wielu wskazywani jako drużyna, z bardzo dużym potencjałem.
Na pewno muszą zagrać dobrze w swojej grupie i liczyć, że nie trafią bezpośrednio na Anglików w następnej fazie turnieju. Myślę, że taki scenariusz może zagwarantować awans z 1 pozycji. Wiadomo jak ważny jest pierwszy mecz na turnieju finałowym, rywal wydaje się dobry do tego aby zapunktować za 3, z uwagi na osłabienie brakiem największej gwiazdy, Sadio Mane. Jednak czy Holendrzy rzucą wszystkie siły by wysoko wygrać ten mecz? Nie sądzę. Ostatnie mecze Holendrów to głównie mecze
towarzyskie w Lidze Narodów, to drużyna grająca ofensywnie i strzelająca dużo bramek - ale wątpię aby na pierwszym meczu mundialu mocno się otworzyli. Ich historia mundiali jest barwna i nie będę przytaczał każdego turnieju. Zerknijmy na ostatni ich udział i na pierwsze turniejowe mecze.
Ostatni występ w 2014 - to spory sukces i 3 miejsce. Dwa mecze grupowe mocno overowe 5-1 i 3-2, a póżniej underowe 2-0. Po wyjściu z grupy kolejno 2-1, 0-0, 0-0 i 3-0 w meczu o 3 miejsce z Brazylią. Na 7 meczy - 2 overy 3,5.
Pierwsze mecze na mundialach 94` 2-1 z Arabią, 98` 0-0 z Belgią, 06` 1-0 z Serbią, 10` 2-0 z Danią i wspomniane już 2014 5-1 z Hiszpanią. Poza ostatnim mundialem, zawsze under 3,5 i raz over 2,5. Myślę, że tutaj też nie będzie gradu bramek.
W mojej opinii
Holandia wygra ten mecz - nie tracąc bramki, a strzelając max 1 lub 2!
Życzę powodzenia!!