Ballymena-Clifftonville TYP BTS kurs 1,80 5/10 g.20.45 1:2 WIN
PS: Kurs na gości na których graliśmy w pierwszym poście to 1,67. No spoko ale zauważam że Ballymena to dla mnie na teraz dwa lepsza ekipa niż Carrick i stać ich na strzelenia gola zwłaszcza że Cliffy na wyjeździe to dramat.
6 sierpnia te dwie ekipy zagrały w towarzyskim meczu gdzie górą byli The Sky Blues 2:0 a w ostatnim ligowym meczu w Ballymenie padł wynik 2:2.
Wypowiedź trenera Clifftonville Paddy McLaughlina:
"Rotacja składu będzie nazwą gry w tym sezonie, ponieważ obiecałem sobie, że nie będzie „biczować” żadnego ze swoich graczy podczas wyczerpującej kampanii.
Cliftonville dokonał pięciu zmian w składzie początkowym pomiędzy dwoma pierwszymi meczami z harmonogramu Danske Bank Premiership, a przed dzisiejszą wyprawą na Ballymena United, menedżer podkreślił, jak ważne jest, aby nikogo nie obciążać.
„W zeszłym sezonie rozegraliśmy 50 meczów, a w tym roku bierzemy udział w dodatkowych rozgrywkach, więc powiedziałem chłopakom, że nikt nie będzie grał każdego tygodnia, to po prostu niemożliwe” – powiedział McLaughlin.
„Każdy będzie miał swoją rolę do odegrania, a to będzie oznaczać rotację. To będzie oznaczać, że ludzie będą na ławce rezerwowych przez mecz lub dwa tylko po to, by mieć pewność, że nikogo nie wychłostamy, ponieważ ostatnią rzeczą, jaką chcemy zrobić, jest wypalenie kogokolwiek.
„Mamy tutaj dobry skład i ważne jest, abyśmy wykorzystali go najlepiej, jak potrafimy”.
Od ostatniej wizyty The Reds na Warden Street minęło niewiele ponad dwa tygodnie, ale McLaughlin spodziewa się, że obie strony przyjmą zupełnie inne podejście niż w przypadku meczu Testimonial Tony'ego Kane'a.
„W Ballymenie zawsze jest nam ciężko i tym razem nie będzie inaczej” – dodał.
„Nie jesteśmy przygotowani na nic innego niż bitwę. Ballymena to dobra drużyna, która w ciągu lata dokonała kilku wartościowych transferów, więc będzie to poważne wyzwanie, ale nie możemy się doczekać, jak zawsze."
Pzdr/Psycho.