Zupełnie nie chce zrzucać winy na samą publiczność, ale mała ilość kibiców na trybunach też powoduje większe odczuwanie pojedynczych odgłosów. Jeżeli grasz cały czas w hałasie i słyszysz czasami głośniejszy dźwięk to jest to mniej irytujące niż przy odgłosach w ciszy. Niemniej jednak ASP zachował się strasznie słabo. Gra z publiką - ok, ale podejście do Nopperta, który jest skupiony to był cios poniżej pasa. Ogólnie spójrzcie, że to być może był plan ASP na ten mecz. Przed spotkaniem też podszedł i coś dyskutował chyba o stolikach. Mega dziwny mecz, over 3.5 seta zamykało mi kupon, a tutaj spokojnie powinno być 3-0 dla Nopperta, który ostatecznie ten mecz przegrał. Na dziś dwa bety (analizę wrzucę później).
Price-Razma
Typ: Price wygra, więcej 180's oraz wyższy C/O - 2.5/betfan
4/24 – 6/28
101 oraz 134 - 108 oraz 57
86.9 oraz 92.95 – 77.54 oraz 92.40
Tak jak w przypadku typu na MVG tutaj również przedstawiam statystyki. Skupiając się na nich samych można dostrzec, że spory problem będzie w kategorii 180’s jednak w moim odczuciu nie do końca. Dla ludzi, którzy śledzą darta wczorajszy występ w wykonaniu Razmy jest wyjątkiem, który potwierdza regułę, regułę, która mówi o bardzo małej ilości 180’s w wykonaniu Łotysza. Jest on graczem, który bardzo często „lata” po tarczy i jego 5x180’s we wczorajszym spotkaniu jest sporym ewenementem. Price mimo tego, że póki co nie rzuca tych maxów jakoś dużo to te 4 sztuki powinien włożyć w szczególności, że format setowy i zacinki w niektórych momentach spotkania powinny spowodować, że w tym meczu powinniśmy zobaczyć minimum 4 sety. Jeżeli chodzi o zamknięcia to tutaj jestem pewien, że tutaj Walijczyk znów nas nie zawiedzie i zrobi finisz 100+ minimum dwukrotnie. Przed turniejem widziałem, że byłemu MŚ brakuje 8 zakończeń bullem aby wyrównać rekord 70 zamknięć czerwonym środkiem w tym sezonie podczas spotkań telewizyjnych oraz niewiarygodną skuteczność na poziomie 43%. W tym turnieju nie widzieliśmy jeszcze zakończenia 161-170, więc może dzisiaj? Sama wygrana to dla mnie formalność. Price mimo tego, że wczoraj grał naprawdę bardzo słabo przez pierwsze 3 legi przeciwko Cullenowi to w pewnym momencie po zakończeniu jednego z legów krzyknął i od tego czasu zagrał dwa ostatnie sety na średniej 107.36!
MVG-Dobey
Typ: MVG wygra, więcej 180's oraz wyższy C/O - 4/betfan
180s: 9/28 – 4/30
C/O: 150 oraz 106 – 111 oraz 138
AVG: 89.43 oraz 94.35 – 90.85 82.83
Na początek czyste statystyki dotychczasowych spotkań MVG oraz Dobeya w tym turnieju. W moim odczuciu w powyższym kursie można dostrzec spore value mimo, że jest on bardzo wysoki i żeby wszedł to potrzeba tutaj spełnienia aż 3 czynników. Zacznijmy jednak od początku, czyli od wygranej Holendra u którego w końcu widać ten ogień w oczach. Rzuca w końcu dobrze, regularnie, maxuje, zamyka i wygląda jak darter, który w swoim prime nie miał równych. Jeżeli spojrzymy w H2H to dostrzeżemy, że Dobey do tej pory przegrał wszystkie spotkania z Holendrem, więc tutaj spodziewam się prostego zwycięstwa MVG. Spoglądając w 180s turniejowe obu Panów dostrzeżemy, że Dobey ma aż o 5 180’s mniej niż jego rywal mimo rozegrania dwóch legów więcej. Na koniec zostaje nam C/O, który jest najbardziej losowym zdarzeniem w tym becie, a do tego Anglik wygląda w tych statystykach wygląda naprawdę bardzo solidnie. 136 oraz 138 z Lukiem, a także 111 z Adrianem Lewisem. Holender zakończył lega zamykając 150, które jest najwyższym zamknięciem obu tych zawodników w tym turnieju. Jestem zdania, że Holender odprawi dziś swojego rywala dość gładko i pozwoli mu ugrać zaledwie 1 seta, więc Dobey nie powinien mieć wielu możliwość na wysokie zamknięcia. Przy takim kursie ten bet wydaję się naprawdę bardzo dobrą opcją do spróbowania.