Rozpoczynamy ostatni kwartał tego roku, a to wiąże się sporym przyspieszeniem tempa na scenie
PDC. Październik rozpoczniemy najbardziej specyficznym turniejem w kalendarzu, a mianowicie World
Grand Prix, a następnie będzie już tylko goręcej, aby rok zakończyć MŚ. Taktyka na granie tego turnieju u mnie jak zwykle klasyczna. Jeden mocniejszy kupon oraz jakieś pojedyncze wariacje na lepsze oglądanie oraz obserwacje w jakiej formie są darterzy. Mój główny kupon jest na jutro, więc dzisiaj mały wariat połączony z BTTS'em w
Premier League.
Ratajski / MVG / Humphries / Clayton
Rozliczę się pojedynczo z każdego z betów chociaż u mnie AKO za delikatną stawkę. Format to coś zdradliwego w pierwszej rundzie, bo gra do 2 wygranych setów to naprawdę duża losowość. Każdy kto choć trochę śledzi darta wie jak nierówno gra Krzysztof Ratajski, więc może szokować typowanie jego wygranej jednak w ostatnich tygodniach było widać sporą poprawę gry w wykonaniu Polaka, a jego przeciwnik wyglądał naprawdę gorzej. Ostatnie dwa występy to porażka 0-6 w ET z Buntingiem oraz 2-10 z Dimą, gdzie grał naprawdę tragicznie. Jeżeli Krzysiu będzie otwierał swoim ulubionym D16 w 1 rundzie to uważam, że nie powinien mieć problemu z pokonaniem bardzo słabego Rydza w ostatnim czasie. MVG gra lepiej, wygrał w końcu telewizyjny turniej i w moim odczuciu pokona Andersona, który jak to Anderson coś tam rzuca, ale raczej słabo i prawdziwego darta pokazuję dopiero na MŚ. Przy takim kursie byłby to świetny bet na budulec kuponu, ale nie w takim formacie. Luke? Świetny sezon na podłodze oraz ET. Czas to przenieść na większe turnieje, a Dobey mimo tego, że to dobry gracz miewa straszne przestoje. Typuję łatwą wygraną Humphriesa. Mecz pierwszej rundy? Takich mamy dużo, ale na ten chyba ostrzę sobie najbardziej zęby. Obrońca tytułu z zeszłego roku vs rewelacja turnieju z 2020. DVD dzięki tamtemu finałowi pokazał się szerzej całemu światu. Od tego czasu gra świetnie na tarczy, ale podwójne czasami zawodzą, więc typuje wygraną Claytona. Mocno pobieżnie, bez większych zaskoczeń, na lepsze oglądanie
Wade x Noppert x Price
AKO: 2.57/totalbet (po podatku)
Bardzo się cieszę, że kupon wszedł idealnie w taki sposób żeby wykorzystać promocję totalbetu i możemy go zagrać bez podatku. "Trzech Króli" pierwszej rundy, których można nazwać królem D20. Wszyscy trzej lubią tą podwójną i radzą sobie z nią bardzo dobrze. Wade czy Price nie trzeba przedstawiać, bo Ci którzy oglądają darta a takich tutaj jest zapewne najwięcej to wiedzą jak potrafią oni rzucać D20 czy D10. To powinno pozwolić na otwieranie każdego lega w 1 rundzie, a czasami być może w 1 lotce. Price gra przeciwko Schindlerowi z którym mierzył się w ostatnim czasie parokrotnie. Ostatni pojedynek to mecz na ET, gdzie Walijczyk wygrał 6-1 rzucając 6/7 na podwójnych. Noppert gra przeciwko Clemensowi, który potrafi się niesamowicie zaciąć na podwójnym, a głowa bardzo często nie dojeżdża w najważniejszych momentach spotkania, a sam Holender zalicza bardzo przyjemny sezon, która pozwala pukać mu czołowej 8 rankingu. Na koniec typ na Wade, którego pewnie wielu się boi. Ja zazwyczaj też omijam granie w stronę "The Machine" jednak na w 1 rundzie jest to dla mnie bet rundy. Wade w lipcu grał przeciwko Lukemanowi i mimo zagrania na średniej zaledwie 85 pokonał swojego rywala 10-4. Lukeman w tamtym spotkaniu miał skuteczność na poziomie 16%. Od tego czasu forma Wade poszybowała do góry i pozwoliła mu na dojście do finału jednego z turniejów z cyklu WSD oraz do półfinału samego WSDF. W moim odczuciu Wade bez problemu pokona Lukemana i jest to bet 1 rundy.