Wisła Płock – Korona Kielce Typ: Wisła Płock @ 1,58 Betfan
Wybieram teoretycznie najpewniejszy typ 1X2 na tą kolejkę. Nafciarze dominują w
Ekstraklasie. Ostatnio zanotowali pierwszą stratę punktów. W najbliższym meczu liczę na powrót na zwycięski szlak. Grają u siebie a rywal jest jednym z najsłabszych. Dodatkowo jest on osłabiony przez brak Balica. Nafciarze solidnie grają u siebie, kontuzji nie ma w zespole. Chyba wszyscy są do dyspozycji trenera z tego co widziałem. Na papierze wygląda to na łatwe zwycięstwo gospodarzy. Mnie to przekonuje i stawiam na kolejne zwycięstwo Wisły. Opcjonalnie można zagrać na typ Wisłą Płock powyżej 1,5, ponieważ Wisła jest mocno overowa drużyną u siebie.
Pucharowicze przełożyli swoje mecze, więc najbliższa kolejka będzie znowu okrojona. Zaległości będą odrobione już w następnej kolejce, ponieważ zespoły z top 4 poprzedniego sezonu nie grają w Pucharze Polski. Kolejna kolejka ciężka do typowania. Jaga zaskoczyła i zremisowała z Rakowem. Moim zdaniem przyczyną takiego wyniku jest lekceważąca postawa Rakowa w II połowie.. Trelowski słabo zagrał i w dużej mierze przyczynił się do porażki. Mateusz Wdowiak otrzymał wiele, krytycznych słów po tym meczu. Wpływ na to miała decyzja o strzale na bramce przy wyniku 2:0Jaga grała słaba w tym meczu, więc nie ufam im w tej kolejce. Oczywiście Miedź to obecnie najsłabszy zespół w lidze, ale Jagiellonia nie przekonała na tyle, żeby postawić na nią w typie.
Legia – Górnik tu uważam, że Legia wygra ten mecz i będzie kilka bramek. Nie biorę tego typu bo zagrałem go na kuponie.
Śląsk – Cracovia tutaj wygląda na under 2,5. Warta – Widzew też wygląda na under 2,5 i raczej w stronę Warty.
W niedziele gra Radomiak i myślałem oczywiście o typie na obie strzelą, ale odpuściłem. Zagłobie ma dobry początek i mocno poprawili grę w defensywie w porównaniu do poprzedniego sezonu. Radomiak wysoko ograł Lechię, ale obrona gości w tym meczu to był kabaret. Maloca fatalny jak zawsze, a Nalepa też był słaby. Podobno grał świeżo po urazie.
Piast – Stal wydaje mi się, że Piast wygra lub zremisuje w tym meczu. Stal zachwyca na początku, ale jakoś nie jestem przekonany czy w długiej perspektywie będą tak dobrze wyglądać. Aczkolwiek chciałbym, że utrzymali się.