Tenis ATP Cincinnati
Godzina 20.00
S.Wawrinka - A.Murray
Typ Wawrinka 2:0 w setach
Kurs 5.0
forbet
Analiza:
Hitowe starcie demonów ??? Chyba już tylko hiciorek .Nieważne , klasowi gracze wielka
trójka B ?? Ja tego nie wymyslłem ale mozna by się z tym zgodzić jesli jest coś takiego i dotyczy ostatniej dekady to obaj się łapią mozna by się klucic kto jeszcze czy Del PO czy Cilic ale nie o to w tym chodzi.Murrayowi trzeba przyznac że udał mu się powrót do tenisa , wywalczył trochę punktów jest na 47 pozycji znowu w pierwszej pięćdziesiątce plan A zrobiony .Cięzko wyczuć czy jest jakiś plan B na pierwszą 40 , 30 , 20 bedzie trudno.
Stan taki plan ma dopiero do wykonania potrzebuje punktów jest na 306 pozycji.Wygrał na razie 3 mecze w tym sezonie dwa na mączce i jeden na trawie , pora na zwycięstwo na hardzie.Ostatni mecz z Russovorim moze napawać optymizmem , na pewno Stachu wygladał o klasę lepiej niż w Rzymie i Londynie , nie chcę tu zgadywać ale poruszanie się po korcie też lepiej jakby zgubił z 2-3 kilogramy , serwis lepiej , backhand lepiej ogolnie jest progres.
A Murray lepiej?? nie mówić ;-) ale trzeba,Nie no badzmy sprawiedliwi na pewno jest lepiej , choć mozna odnieść wrarzenie ze lepiej bylo przed Wimbledonem a po jest lekki spadek.Owszem dwa dobre mecze na trawie w Newport ale potem Bublik , potem M.Ymer porazka 2:1 i deciderze już 6:1 widzialem koncówkę tego meczu , potem Ftitz 2:0 4 gemy ugrane .
Z Ymerem andy wyglądał słabo zwłaszcza trzeci set , dobieganie do skrutow konczylo sie grymasem bulu , choc nie wiem czy byl to grymas bulu po niecelnym zagraniu ? w kazdym razie wygladało to dziwnie.
Wawrinka bardzo wyrównany mecz z Russoworim miał nawet w deciderze brejka powrotnego zaraz po obronie match pointaa.
A Russowori tez duzy progres , ostatnio pokonał Hurkacza w Waszyngtonie a potem własnie M.Ymmera po bardzo wyrownanym meczu.
Trudno zgadywać jakie ma Murray oczekiwania co do US open , przed Wimbledonem grał trochę potem się przyczaił nie wiem ale mozna odniesc wrazenie ze ze zdrowiem nie jest idealnie.Ze Stachem Murray zna się dobrze bilans 12-9 na szybkich nawierzchniach jeszcze lepiej ale i porazki na hardzie po 3:0 na US open .
Stachu na wznoszącej Murray na opadającej taki jest chyba stan faktyczny na dzisiaj.Kursy na Stacha trochę pospadały miałem grać
Wawrinka i over 19.5 gem po kursie 4.00 jest juz tylko 3.6 .
Pod
konkurs sprubuję 2:0 dawno nie próbowałem.